Λόγω των χειρισμών του υφυπουργού το Grexit παραμένει προ των πυλών - Γιατί έγινε η... ντρίμπλα του Ινφαντίνο στον Κοντονή

***Στην περίπτωση της Ελλάδας, και ειδικότερα του υφυπουργού, η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ εξάντλησαν κάθε ανοχή
Μπορεί να υπάρχει αισιοδοξία ότι το ποδοσφαιρικό Grexit θα αποφευχθεί, όμως φαίνεται πως η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ δεν τη συμμερίζονται αφού δεν έχουν δει πράξεις και φυσικά, εξαιτίας των χειρισμών και των δηλώσεων του Κοντονή παραμένουν σε επιφυλακή. Απόδειξη η κίνηση, αν προτιμάτε η… ντρίμπλα του γενικού γραμματέα της ΟΥΕΦΑ Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος έρχεται και ως εκπρόσωπος της ΦΙΦΑ σήμερα στην Ελλάδα και ζήτησε να συναντηθεί με όλους τους επικεφαλείς των κομμάτων, συνάντηση που θα γίνει στις 11 π.μ. στη ΓΓΑ.
Ποιος είναι ο λόγος; Το υψηλόβαθμο στέλεχος του ποδοσφαίρου θέλει να ενημερώσει απευθείας ο ίδιος για το κίνδυνο του ποδοσφαιρικού Grexit, εφόσον δεν γίνουν αλλαγές στο νομοσχέδιο Κοντονή, και όχι να αφήσει τον υφυπουργό να μεταφέρει τις απόψεις του, αφού σε μια τέτοια περίπτωση δεν λείπει ο κίνδυνος ο τελευταίος να βγάλει λάθος συμπεράσματα. Αφενός ο κ. Κοντονής δεν τήρησε τη δέσμευσή του να μην καταθέσει το νομοσχέδιο πριν την 30η Απριλίου, ημερομηνία που επρόκειτο να ακολουθήσει νέα συνάντηση εργασίας με τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ, ενώ δεν έλαβε υπόψη ούτε την επιστολή τους, βάση της οποίας κάνουν συγκεκριμένες επισημάνσεις, σε έξι σημεία, τα οποία αποτελούν παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο.
Την πρόθεση του Ινφαντίνο να μιλήσει με όλα τα κόμματα, και όχι μόνο με τον Κοντονή, ανακοίνωσε χθες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας της συζήτησης του νομοσχεδίου ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης. Μια ανακοίνωση που σύμφωνα με πληροφορίες αιφνιδίασε τον κ. Κοντονή, ο οποίος μια μέρα νωρίτερα προανήγγειλε ότι το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΟΥΕΦΑ θα συναντηθεί μόνο μαζί του. Όμως, εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται ότι στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη.

Άλλωστε με το νυν υφυπουργό έχουν ήδη κάνει την… υπέρβαση. Παρότι δεν έκανε τις αλλαγές στα έξι σημεία του νομοσχεδίου εξαντλούν κάθε ανοχή, καταβάλλοντας προσπάθειες να διορθωθεί η κατάσταση, έστω και στο παραπέντε…