Με λίγα λόγια τα είπε όλα ο Κουκοδήμος – Ο εισηγητής της ΝΔ ζήτησε «έστω και τώρα» την απόσυρση του νομοσχεδίου Κοντονή

*** «Αν μαζί με το ποδόσφαιρο παρασύρετε και το μπάσκετ, θα χαθούν καμιά δεκαριά διοργανώσεις»
*** «Δεν μπορούμε να σκοτώνουμε το ποδόσφαιρο. Δηλαδή θα κάνουμε πειράματα;»
*** «Δεν είναι όλα άσπρα-μαύρα.  Είναι σαν να λέμε, όταν αποκαλύψαμε το παραδικαστικό, ότι θα έπρεπε να κλείσουμε τα δικαστήρια»
***Την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο εξέφρασε η πρώην πρωταθλήτρια πόλο και νυν βουλευτής του Ποταμιού Σταυρούλα Αντωνάκου
ΠΑΣΟΚ: «Να μην απομονωθεί η Ελλάδα, μας ενδιαφέρει το αυτοδιοίκητο»
«Το αυτοδιοίκητο παραβιάζεται από την άσκηση και μόνο πειθαρχικής εξουσίας από εσάς. Αν μαζί με το ποδόσφαιρο συμπαρασύρετε και το μπάσκετ, θα χαθούν καμία 10αριά διοργανώσεις. Δεν είναι όλα άσπρα-μαύρα. Δεν μπορεί από το ένα άκρο να πάμε στο άλλο. Δεν μπορούμε να σκοτώνουμε το ποδόσφαιρο. Είναι σαν να λέμε, όταν αποκαλύψαμε το παραδικαστικό, ότι θα έπρεπε να κλείσουμε τα δικαστήρια.
Δηλαδή, θα κάνουμε πειράματα; Αυτή η λογική βρίσκει αντίθετους τους βουλευτές της Ν.Δ. Μόνο με κορόνες, λεονταρισμούς δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Να το αποσύρετε έστω και τώρα και να το συζητήσουμε μέσα στο καλοκαίρι… Δεν συμφωνούμε επί της αρχής και επιφυλασσόμεθα», ήταν η τοποθέτηση του εισηγητή της ΝΔ, και πρώην ΓΓΑ, Κώστα Κουκοδήμου στη διάρκεια της ομιλίας του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο Κοντονή.
Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που προσέγγισε ρεαλιστικά και ξεκάθαρα τη κατάσταση, χωρίς ήξεις αφίξεις.

«Δεν μας αφορά η αντίδραση, μας αφορά να μην απομονωθεί η Ελλάδα, μας ενδιαφέρει το αυτοδιοίκητο», είπε χαρακτηριστικά η Εύη Χριστοφιλοπούλου από πλευράς ΠΑΣΟΚ. Επίσης, την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο εξέφρασε η πρώην πρωταθλήτρια πόλο και νυν βουλευτής του Ποταμιού Σταυρούλα Αντωνάκου