«Κανένας κίνδυνος για τον Ολυμπιακό», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Θόδωρος Γιαννίκος

*** «Υπάρχει μεθόδευση για να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός. Τίποτα δεν υπάρχει μακρύτερα από την πραγματικότητα»
*** «Η πραγματικότητα είναι πως δεν έγινε οποιαδήποτε τοποθέτηση από τον κ. Ινφαντίνο, γιατί δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ή θέμα για τον Ολυμπιακό»
*** «Είναι μόνιμη και πάγια η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, χωρίς στοιχεία και χωρίς καμία πιθανότητα ευόδωσης όλων αυτών των ευχών που έχουν»

*** «Στην ιστορία με τις οποιεσδήποτε ποινικές διώξεις, σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτές δεν στηρίζονται σε πραγματικά περιστατικά. Στηρίζονται σε θεωρίες και σε ερμηνεία θεωριών»
*** «Πολύ δύσκολα με ερμηνείες, θεωρίες και πεποιθήσεις και ευχές, μπορείς να ανατρέψεις τη θέση μιας ομάδας όπως είναι ο Ολυμπιακός, η οποία είναι εδραιωμένη και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Και είναι εδραιωμένη επάνω σε πραγματικά στοιχεία»
*** «Στην Ελλάδα σήμερα δεν υπάρχει καμία άλλη ομάδα, η οποία να έχει πιο διαφανή, πιο ξεκάθαρα και πιο ακέραια οικονομικά από τον Ολυμπιακό. Ουδεμία άλλη. Δεν συμβαίνει αυτό με την πλειονότητα των άλλων ομάδων. Με αυτούς που θεωρούν ότι είναι ανταγωνιστές μας υπάρχει διαφορά ουρανομήκης»
*** «Δεν υπάρχει ουδεμία σύγκριση ή κοινό στοιχείο με τις υποθέσεις της Φενερμπαχτσέ και του Ολυμπιακού»


«Σε μόνιμη και πάγια η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, χωρίς στοιχεία και χωρίς καμία πιθανότητα ευόδωσης όλων αυτών των ευχών που έχουν», αναφέρεται στην γραπτή του δήλωση ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Θόδωρος Γιαννίκος, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αποκλεισμού από την Ευρώπη και τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει ουδεμία σύγκριση ή κοινό στοιχείο με τις υποθέσεις της Φενερμπαχτσέ και του Ολυμπιακού».
Παράλληλα ο κ. Γιαννίκος αφήνει αιχμές ότι «στην ιστορία με τις οποιεσδήποτε ποινικές διώξεις, σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτές δεν στηρίζονται σε πραγματικά περιστατικά. Στηρίζονται σε θεωρίες και σε ερμηνεία θεωριών», προσθέτοντας ότι η πραγματικότητα είναι ότι «στην Ελλάδα σήμερα δεν υπάρχει καμία άλλη ομάδα, η οποία να έχει πιο διαφανή, πιο ξεκάθαρα και πιο ακέραια οικονομικά από τον Ολυμπιακό. Ουδεμία άλλη».
Μια ακόμη αιχμή έχει να κάνει με το «πως βγήκε κάποια υποτίθεται διαρροή, ή ανακοίνωση, ότι μία λίστα με κατηγορούμενους δόθηκε στον κ. Ινφαντίνο και ότι δήθεν ο κ. Ινφαντίνο απεφάνθη περί κάποιων μέτρων που πρέπει να λάβει ή θα λάβει ή θα έπρεπε να λάβει η Ομοσπονδία ή η UEFA ή κάποιος άλλος», όμως «η πραγματικότητα  είναι πως δεν έγινε οποιαδήποτε τοποθέτηση από τον κ. Ινφαντίνο, γιατί δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ή θέμα για τον Ολυμπιακό».
Αναλυτικά η τοποθέτηση του Αντιπροέδρου και νομικού συμβούλου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Θεόδωρου Γιαννίκου, σχετικά με φήμες και σενάρια περί ευρωπαϊκού αποκλεισμού του Ολυμπιακού.
«Κανένας κίνδυνος για τον Ολυμπιακό»
«Γίνεται μία προσπάθεια, η οποία είναι συστηματική, να δημιουργηθούν εντυπώσεις, βάσει, υποτίθεται, πεποιθήσεων και να τοποθετηθούν λόγια σε ανθρώπους και θέσεις, οι οποίες είτε δεν υφίσταται, είτε έχουν γίνει υπό άλλο καθεστώς και να δημιουργηθεί γενικά η εντύπωση ότι βρισκόμαστε μέσα σε καταιγισμιαίες εξελίξεις, οι οποίες βαρύνουν τον Ολυμπιακό ή κατευθύνονται εναντίον του Ολυμπιακού.
Το σημερινό "έργο" που φαίνεται να εξελίσσεται, είναι αυτή η ιστορία περί δήθεν απειλής που επικρέμαται για τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, από την υποτιθέμενη και φερόμενη ιστορία περί “εγκληματικών οργανώσεων”, η οποία ξεκίνησε χθες το βράδυ, σήμερα φάνηκε, με το δημοσίευμα της “Εφημερίδας  των Συντακτών ότι δήθεν υπάρχει κάποιου είδους απειλή που αιωρείται. Αυτή μετενσαρκώθηκε με κάποια άλλα δημοσιεύματα σε κάποια site, αστραπιαία, το μεσημέρι βγήκε κάποια υποτίθεται διαρροή, ή ανακοίνωση, ότι μία λίστα με κατηγορούμενους δόθηκε στον κ. Ινφαντίνο και ότι δήθεν ο κ. Ινφαντίνο απεφάνθη περί κάποιων μέτρων που πρέπει να λάβει ή θα λάβει ή θα έπρεπε να λάβει η Ομοσπονδία ή η UEFA ή κάποιος άλλος.
Στη συνέχεια δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο ΠΑΟΚ μελετάει να κάνει καταγγελίες κλπ. Είναι σαφέστατο ότι αυτά γίνονται με  μεθόδευση, για να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός. Τίποτα δεν υπάρχει μακρύτερα από την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα  είναι πως δεν έγινε οποιαδήποτε τοποθέτηση από τον κ. Ινφαντίνο, γιατί δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ή θέμα για τον Ολυμπιακό.
Βλέπουμε λοιπόν, από αυτό και μόνο το γεγονός, ότι υπάρχει μία μεθόδευση, η οποία πρέπει να μας προβληματίσει. Είναι μόνιμη και πάγια η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, χωρίς στοιχεία και χωρίς καμία πιθανότητα ευόδωσης όλων αυτών των ευχών που έχουν. Στο ίδιο πλαίσιο, πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι όλοι μας. Στην ιστορία με τις οποιεσδήποτε ποινικές διώξεις, σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτές δεν στηρίζονται σε πραγματικά περιστατικά. Στηρίζονται σε θεωρίες και σε ερμηνεία θεωριών. Πολύ δύσκολα με ερμηνείες, θεωρίες και πεποιθήσεις και ευχές, μπορείς να ανατρέψεις τη θέση μιας ομάδας όπως είναι ο Ολυμπιακός, η οποία είναι εδραιωμένη και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Και είναι εδραιωμένη επάνω σε πραγματικά στοιχεία.

Συζητάμε για σκάνδαλα, για διαφθορά, για αναξιοπιστία, όλα αυτά έχουν μία βασική συνισταμένη: Στηρίζονται σε οικονομικούς και μόνο λόγους και τακτικές. Στην Ελλάδα σήμερα δεν υπάρχει καμία άλλη ομάδα, η οποία να έχει πιο διαφανή, πιο ξεκάθαρα και πιο ακέραια οικονομικά από τον Ολυμπιακό. Ουδεμία άλλη. Και σε αυτό είμαι απόλυτος. Έχουμε εξεταστεί, εξεταζόμαστε μόνιμα από την UEFA και είμαστε οι μόνοι οι οποίοι μπορούμε να πούμε, όχι με το χέρι στην καρδιά, αλλά ανοίγοντας τα στοιχεία μας -που τα έχουμε ανοίξει και τα έχουν δει και ξαναδεί- σε όλους όσοι ενδιαφέρονται, για τα οικονομικά μας δεδομένα. Δεν συμβαίνει αυτό με την πλειονότητα των άλλων ομάδων. Με αυτούς που θεωρούν ότι είναι ανταγωνιστές μας υπάρχει διαφορά ουρανομήκης. Και στον τρόπο διαχείρισης και στον τρόπο σύνθεσης και στον τρόπο διαφάνειας. Τέλος να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει ουδεμία σύγκριση ή κοινό στοιχείο με τις υποθέσεις της Φενερμπαχτσέ και του Ολυμπιακού».