Ρεζνά: «Η αυτονομία του αθλήματος και η μη κυβερνητική παρέμβαση αλλά και εξωθεσμικών του ποδοσφαίρου είναι μια αρχή την οποία η FIFA και η UEFA θα υπερασπιστούν σε ολόκληρη την Ευρώπη»

***Θεοδωρίδης: «Μπορεί οι διαφορές να είναι μικρές, μπορεί και μεγάλες. Θα το δούμε στη διαδρομή»
***Γκιρτζίκης: «Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, οι οποίες θα εκφραστούν εγγράφως, όπως και σε κάποιες συναντήσεις που θα γίνουν στη συνέχεια»
Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση των αντιπροσωπειών της FIFA, της UEFA και της ΕΠΟ με τον υπουργό Αθλητισμού και στελέχη του υπουργείου. Μετά το πέρας της συνάντησης έκαναν δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο επικεφαλής του κλιμακίου της FIFA και υπεύθυνος Ομοσπονδιών Τιερί  Ρεζνά, ο επικεφαλής του κλιμακίου της UEFA και υπεύθυνος Ομοσπονδιών Θεόδωρος Θεοδωρίδης και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γεώργιος Γκιρτζίκης.
Αναλυτικά οι δηλώσεις.
ΤΙΕΡΙ ΡΕΖΝΑ
« Ήταν μια καλή συζήτηση αυτή που είχαμε με τους συναδέλφους μου της UEFA, τον πρόεδρο και τους επικεφαλής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, καθώς και τον υπουργό Αθλητισμού και τους συνεργάτες του. Υπάρχουν ορισμένα ζητήματα σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο σε αυτήν την χώρα. Μιλήσαμε για θέματα όπως η ασφάλεια, η βία, οι χειραγωγημένοι αγώνες, η διαιτησία, αλλά από την πλευρά μας θέσαμε και τη μεγάλη σημασία που έχει η αυτονομία του αθλήματος και η μη κυβερνητική παρέμβαση αλλά και εξωθεσμικών του ποδοσφαίρου αρχές γενικότερα. Αυτό είναι μια αρχή την οποία η FIFA και η UEFA θα υπερασπιστούν σε ολόκληρη την Ευρώπη σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες της UEFA και σε ολόκληρο τον κόσμο σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες της FIFA. Είδαμε το πρώτο σχέδιο νόμου με τα μέτρα κατά της βίας, κάναμε κάποια σχόλια προφορικά, ο υπουργός μας εξήγησε την ανάγκη να προωθηθεί άμεσα προς ψήφιση το σχέδιο νόμου και συμφωνήσαμε ότι θα στείλουμε γραπτές επισημάνσεις εντός δέκα ημερών ή δύο εβδομάδων το αργότερο, αμέσως μόλις εξετάσουμε πιο προσεκτικά τις προτάσεις αυτές, γιατί είναι πρώιμο αυτή τη στιγμή. Επισημάναμε ότι θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις και ευελπιστώ ότι θα καταλήξουμε σε αμοιβαία συμφωνία στη βάση της πρόληψης συγκεκριμένων ζητημάτων αλλά πάντα με γνώμονα την υπεράσπιση της αυτονομίας του αθλήματος από οποιεσδήποτε παρεμβάσεις προέρχονται εκτός αυτού».
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
«Στο επόμενο δεκαήμερο θα επανέλθουμε με ερωτήματα που έχουμε πάνω στο νόμο και με τις δικές μας θέσεις πάνω σʼ αυτόν. Η τετραμερής ομάδα εργασίας έχει μπροστά της άλλες σαράντα μέρες για να κοιτάξει τι μπορεί να κάνει και τι είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει σε αυτά τα θέματα που έχουν τεθεί, πάντα προστατεύοντας το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει θέμα κόκκινων γραμμών. Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση. Προσπαθώ να είμαι πάντα αισιόδοξος και ευρισκόμενος στη χώρα μου είμαι ακόμα πιο αισιόδοξος. Νομίζω ότι θα βρούμε λύση. Κάναμε κάποια σχόλια πάνω στο νομοσχέδιο. Θα στείλουμε κάποια ερωτήματα και τοποθετήσεις το επόμενο δεκαήμερο. Είναι σαφέστερα πιο επείγον το συγκεκριμένο νομοσχέδιο σε σχέση με οτιδήποτε θα έρθει μετά. Θεωρώ ότι μέσα σε σαράντα μέρες μπορεί να μπούμε και σε άλλα θέματα, τα οποία συζητήσαμε αλλά χωρίς να μπούμε στην ουσία τους. Όπως είπε και ο συνάδελφός μου από την FIFA, κάναμε κάποια σχόλια και από εκεί κι έπειτα θα στείλουμε και γραπτώς κάποιες προτάσεις για τη συνέχεια. Μπορεί οι διαφορές να είναι μικρές, μπορεί και μεγάλες. Θα το δούμε στη διαδρομή. Σας είπα, όμως, ότι θέλω να είμαι αισιόδοξος».

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΡΤΖΙΚΗΣ
«Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του Υπουργού και όπως είδατε παρούσα ήταν η FIFA, η UEFA και φυσικά η Ομοσπονδία. Υπηρετούμε το ποδόσφαιρο και υποχρέωσή μας ήταν να έρθουμε και να συζητήσουμε για το νόμο μέχρι να πάει στη Βουλή για ψήφιση και θα είναι υπό διαβούλευση. Θα τεθούν γραπτώς οι απόψεις της FIFA, UEFA και της Ομοσπονδίας. Είναι ένα θέμα που θέλει λίγο χρόνο. Δεν προλάβαμε να δούμε το νομοσχέδιο, διότι εγώ ήμουν στο συνέδριο της UEFA και μετά στην Ουγγαρία για τον αγώνα της Εθνικής και μόλις σήμερα το πρωί επιστρέψαμε. Χρειάζεται, λοιπόν, λίγος χρόνος να το δούμε και να εκφράσουμε την άποψή μας πάνω στα άρθρα που έχει το νομοσχέδιο. Υπάρχουν και κάποια άλλα θέματα που θα συζητηθούν στη συνέχεια μέχρι να εξαντλήσουμε τα όρια της συζήτησης, της διαπραγμάτευσης αλλά και της συμφωνίας πάνω στα θέματα που απασχολούν το ποδόσφαιρο. Δεν είναι στιγμή να μιλήσω για διαφωνίες. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, οι οποίες θα εκφραστούν εγγράφως, όπως και σε κάποιες συναντήσεις που θα γίνουν στη συνέχεια, ούτως ώστε να καταλήξουμε εκεί που πρέπει. Δεν έχει προκαθοριστεί το επόμενο ραντεβού. Θα κατατεθούν οι πρώτες απόψεις γραπτώς και στη συνέχεια θα είμαστε διαθέσιμοι για να ξανασυναντηθούμε όταν πρέπει».



Σχόλια