Τοροσίδης: «Αν εμείς παίξουμε με καρδιά και πάθος θα προκριθούμε, αν όχι θα αποκλειστούμε. Αν δεν δείξουμε αυτά τα στοιχεία και ο Μουρίνιο να έρθει θα χάσουμε»


Βασίλης Τοροσίδης, Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος εκπροσώπησαν τους διεθνείς στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα χωρίς… γυρισμό με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη το βράδυ της Κυριακής (21:45, ΝΕΡΙΤ) για τα προκριματικά του Euro 2016.  


Οι ερωτήσεις των ΜΜΕ προς τους παίκτες:

- Πώς πήγε η προετοιμασία;
Χριστοδουλόπουλος: «Ήταν καλή εβδομάδα. Βρεθήκαμε μετά από καιρό, σε μία δύσκολη κατάσταση. Είχαμε όρεξη για δουλειά. Κανούργιο προπονητή. Έχουμε φιλοδοξίες ξανά. Δουλέψαμε καλά. Ετοιμάσαμε το παιχνίδι. Κάναμε πράγματα που πρέπει να δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο».

- Οι πρώτες εντυπώσεις από τον Σέρχιο Μαρκαριάν;
Παπασταθόπουλος: «Οι στιγμές που ζήσαμε είναι κάτι καινούργιο για εμάς. Προετοιμαστήκαμε σε ξένο έδαφος για αυτό το σημαντικό παιχνίδι. Ο προπονητής ζητάει συγκεκριμένα πράγματα. Γνωρίζει την νοοτροπία μας. Είναι ευχάριστος άνθρωπος και βοηθάει στο καλό κλίμα».

- Κάποια παιδιά δεν είναι μαζί σας. Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα;
Τοροσίδης: «Είχαν την ατυχία να τραυματιστούν και να λείψουν από ένα σημαντικό ματς. Το μήνυμα που θέλω να στείλω σε αυτούς και στους Έλληνες είναι οτι όσοι θα παίξουμε θα παίξουμε και για αυτούς, προκειμένου να έχουμε ελπίδες πρόκρισης στο Εuro».

- Ποιος ήταν ο λόγος που στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια η Ελλάδα έχει 1 βαθμό;
Παπασταθόπουλος: «Υπήρχαν μικρά προβλήματα που στη συνέχεια έγιναν ένα μεγάλο πρόβλημα. Σε αυτό το σημείο οι λεπτομέρειες μετράνε πολύ. Μετά το καλό καλοκαίρι στο Μουντιάλ είχαμε προβλήματα τραυματισμών, κάποια παιδιά αποχώρησαν και με την έλευση νέου προπονητή πήγαμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Δεν ήταν όμως αυτό που θέλαμε. Από σήμερα όμως δεν πρέπει να κοιτάμε το παρελθόν. Έχουμε παιχνίδια για να γυρίσουμε την κατάσταση και να τα καταφέρουμε και πρέπει να ξεκινήσουμε από αύριο».

- Φοβάστε τους Στίβερς και Σάλαι;
Παπασταθόπουλος: «Είναι καλοί ποδοσφαιριστές, αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν. Αύριο πιστεύω ότι θα βγάλουμε έναν πολύ καλό εαυτό».

- Ποιες ομάδες έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να προκριθούν;
Τοροσίδης: «Αυτές που έχουν τους περισσότερους βαθμούς. Αυτό δεν σημαίνει κάτι. Εμείς είμαστε έμπειροι. Μπορούμε το 6 στα 6 για να πάρουμε την τρίτη θέση και να παίξουμε στα μπαράζ».

- Ποια χαρακτηριστικά έλειψαν από την Εθνική στα προηγούμενα ματς και πρέπει να αποκτήσει ξανά;
Παπασταθόπουλος: «Πολλά δεν πήγαν καλά. Εγώ θα σταθώ ότι η ομάδα πρέπει να έχει όρεξη και να είναι πεινασμένοι. Δεν το είχαμε αυτό. Για εμάς είναι τελικός. Πρέπει να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο με όρεξη και να δείξουμε οτι έχουμε πολύ καλή ομάδα».

- Ποια θα πρέπει να είναι η τακτική μας; Να ψάξουμε νωρίς το τέρμα ή να αφήσουμε το παιχνίδι να κυλήσει;
Χριστοδουλόπουλος: «Έχουμε αναλύσει τον αντίπαλο, αλλά τα κρατάμε για εμάς. Φυσικά και θέλουμε τη νίκη, αλλά πρέπει να την διεκδικήσουμε με μυαλό. Δεν πρέπει να μπούμε φουριόζοι. Προετοιμαστήκαμε για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό παιχνίδι και να φτάσουμε στη νίκη. Πρέπει να παίξουμε με μυαλό».

- Είδαμε διάθεση στην προετοιμασία. Είναι αποτέλεσμα του τι σας έδωσε ο Σέρχιο Μαρκαριάν;
Τοροσίδης: «Η ομάδα πάντα έχει διάθεση. Πάντα θέλουν να κάνουν προπόνηση. Κάθε αλλαγή προπονητή, αλλάζει την ψυχολογία. Η Εθνική τουλάχιστον, πάντα είχε αυτή την διάθεση. Όλα τα παιχνίδια είχαν όρεξη και πάθος. Φαινόταν με τις επιτυχίες που είχαμε, που ελπίζω να έρθουν και άλλες».

- Είναι χαρακτηριστικό του Έλληνα να λειτουργεί με την πλάτη στον τοίχο;
«Παπασταθόπουλος: Υπάρχει αυτό. Το έχουμε δει στην Ελλάδα να γίνεται. Και δεν μιλάω μόνο για το ποδόσφαιρο. Αυτή η ομάδα έχει αποδείξει ότι όσοι ήρθαν και όσοι έχουν φύγει, έχουν δώσει το 100%. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που έκαναν και τα άλλα παιδιά. Να αγωνιζόμαστε στις μεγάλες διοργανώσεις».

- Ο Μαρκαριάν έλειψε πολλά χρόνια από την Ευρώπη. Αισθάνεσαι οτι σας έχει μάθει ή ακόμα σας μαθαίνει;

Τοροσίδης: «Εννοείται ότι όταν έφυγε οι περισσότεροι παίζαμε στα χωριά μας. Έχει ένα μήνα που ανέλαβε. Μας είδε, μάζεψε πληροφορίες, έμαθε τον χαρακτήρα μας. Αυτό που πιστεύω είναι ότι αν εμείς παίξουμε με καρδιά και πάθος θα προκριθούμε, αν όχι θα αποκλειστούμε. Αυτό μας έλειπε. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Το να ψάχνουμε τι έφταιξε είναι ένα τίποτα... Αυτό που έχω να πω ως Βασίλης ότι πρέπει να δείξουμε αυτά τα στοιχεία. Αν δεν τα δείξουμε και ο Μουρίνιο να έρθει, θα χάσουμε».