Και η Σούπερ Λίγκα έχει... ενστάσεις για το νομοσχέδιο Κοντονή!

***Αν ψηφιστεί η διοργανώτρια θα πρέπει να πληρώσει τα 13 εκατ. ευρώ που δαπάνησε η ΓΓΑ για να τοποθετήσει κάμερες και συστήματα ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε κάποια γήπεδα
***Υπάρχουν κι άλλα... μπερδέματα αναφορικά με αυτό το θέμα
«Θέματα» με το νομοσχέδιο Κοντονή έχει και η Σούπερ Λίγκα και με ενδιαφέρον αναμένεται πως θα αντιδράσει, επειδή σχετίζονται κυρίως με τις κάμερες και το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Αναλυτικά:
1)Υπάρχουν ομάδες (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Αστέρας Τρίπολης), οι οποίες έχουν βάλει και τις κάμερες και τα συστήματα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο από πιστοποιημένη και εξειδικευμένη εταιρία. Μάλιστα το κόστος ήταν μεγάλο με χαρακτηριστικό παράδειγμα του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος κατέβαλε ποσό ύψους 800.000 ευρώ. Παρόλα αυτά οι συγκεκριμένες ομάδες είναι υποχρεωμένες να πληρώσουν επιπλέον χρήματα (σ.σ. αυτή τη στιγμή το κόστος παραμένει άγνωστο) για να γίνει το σύστημα συμβατό με την εταιρία που επέλεξε το κράτος, που μάλιστα θεωρούν ότι δεν είναι εξειδικευμένη, τη στιγμή που οι ίδιες οι ΠΑΕ υπερτονίζουν ότι τα δικά τους συστήματα είναι περισσότερο εξελιγμένα και ότι η συντήρησή τους κοστίζει λιγότερο.
2)Το νομοσχέδιο ζητά οι ΠΑΕ που δεν έχουν στα γήπεδά τους κάμερες και ηλεκτρονικό εισιτήριο να τα καλύψουν με δικές τους δαπάνες, ώστε να συνεχίσουν τα αγωνίζονται σε αυτά. Γίνεται αντιληπτό ότι οι περισσότερες ΠΑΕ της Λίγκας, εννοούμε τις μικρομεσαίες που δεν έχουν, θα πρέπει να δώσουν περισσότερα χρήματα από ό,τι για την ενίσχυσή τους, έστω και με την απόκτηση ελεύθερων παικτών! 
3)Στα γήπεδα που υπάρχουν εγκαταστάσεις, αυτές παραχωρούνται στις ΠΑΕ, όμως θα πρέπει «αφενός να φροντίσουν άμεσα για την έγκαιρη διασφάλιση της κατά τα ανωτέρω καλής λειτουργίας τους, αφετέρου, για την επέκεινα συντήρησή τους, βαρυνόμενοι οι ίδιοι με  κάθε σχετική δαπάνη». Κι εδώ μπορεί η δαπάνη να είναι μεγαλύτερη σε σχέση με την ελεύθερη αγορά και σύμφωνα με καταγγελίες υπάρχουν χαρακτηριστικά παραδείγματα από το παρελθόν.
4)Όμως το χειρότερο είναι πως ο υφυπουργός ζητεί από την Σούπερ Λίγκα να πληρώσει για την εγκατάσταση των καμερών και του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου, η οποία έγινε πριν από οκτώ χρόνια με κρατική δαπάνη! «Οι δαπάνες στις οποίες έχει υποβληθεί η ΓΓΑ, έως τη δημοσίευση του παρόντος, για την προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση των προαναφερομένων συστημάτων, βαρύνουν τις οικείες διοργανώτριες Αρχές», αναφέρει χαρακτηριστικά το νομοσχέδιο!

5)Για να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο απαιτείται κάρτα φιλάθλου. Όμως, το νομοσχέδιο δεν παρέχει τις απαιτούμενες διευκρινήσεις.