Νικολόπουλος: «Υπερβολικό δανεισμό ο κ. Αλαφούζος, με ζημιές, όπου οι ορκωτοί λογιστές λένε ή θα βάλει από την τσέπη του ή να κλείσει τις εκδοτικές του δραστηριότητες!»

***Τι κατάγγειλε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ για το δάνειο-μαμούθ της εταιρίας "Καθημερινές Εκδόσεις Α.Ε." ύψους 36 εκατ. ευρώ
Θέμα στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης της Δευτέρας, έγινε το ομολογιακό δάνειο-μαμούθ ύψους 36 εκατ. ευρώ από τις Τράπεζες Εθνική, Πειραιώς, Alpha και Eurobank προς τις «Καθημερινές Εκδόσεις Α.Ε.», η οποία είναι συμφερόντων του προέδρου του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζου και μεταξύ άλλων εκδίδει τις εφημερίδες «Καθημερινή» και «Καθημερινή της Κυριακής». Η αναφορά, για την ακρίβεια τα πυρά προήλθαν από την πλευρά του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος στη δευτερολογία του υπογράμμισε πως οι εκδοτικές επιχειρήσεις του Γ. Αλαφούζου έχουν μεγάλες ζημίες, ενώ ταυτόχρονα έχουν προχωρήσει και σε υπερβολικό δανεισμό.
Συγκεκριμένα ο κ. Νικολόπουλος κατήγγειλε: «Όταν σήμερα καμία επιχείρηση δεν μπορεί να πλησιάσει την τράπεζα να ζητήσει 34 ευρώ ή 36 δεν μπορεί οι «μνημονιακοί βαστάζοι», πριν λίγα 24ωρα, να παίρνουν από τις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες 36 εκατομμύρια! Κι επειδή κάποιοι μπορεί να πουν ότι δεν το ξέρατε, σας το λέω για να μην μας πείτε κάποτε ότι δεν το ξέρατε... Ότι ο κύριος Αλαφούζος με ένα υπερβολικό δανεισμό, με ζημιές, όπου οι ορκωτοί λογιστές, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, οι ορκωτοί λογιστές λένε ή θα βάλει από την τσέπη του ή να κλείσει τις εκδοτικές του δραστηριότητες»