Πως ...υποδέχθηκε η ΟΥΕΦΑ το νομοσχέδιο Κοντονή

***Σύμφωνα με πληροφορίες στο κλιμάκιο που έρχεται αύριο στην Ελλάδα θα είναι και ο άμεσος συνεργάτης του Πλατινί, Θόδωρος Θεοδωρίδης
***Γιατί οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας είναι δυσαρεστημένοι με τον Κοντονή που συναντήθηκε μεν με τον Πλατινί αλλά δεν συνεργάστηκε για θέματα βίας
Άμεση, ως όφειλε να κάνει, ήταν η ενημέρωση της ΕΠΟ προς την ΟΥΕΦΑ, μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου Κοντονή που έχει τη… βιτρίνα της πάταξης της βίας, όμως σε αρκετά σημεία του παραβιάζει το αυτοδιοίκητο της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας δεν είδαν με καλό μάτι την κίνηση του υφυπουργού αθλητισμού και υπάρχει λόγος που η ενόχληση διαδέχθηκε τον αρχικό αιφνιδιασμό.
Αφενός υπολόγιζαν ότι το κλιμάκιο της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ που αναμένεται τη Δευτέρα στην Αθήνα για να συζητήσει με την πλευρά του υφυπουργείου θέματα νομικής φύσης, πάντα σε σχέση με το αυτοδιοίκητο, περίμεναν να μιλήσουν και για το θέμα της βίας, αφού ο Σταύρος Κοντονής είχε μεταβεί στη Νιόν, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί. Αφετέρου προέκυψαν και οι διατάξεις, οι οποίες παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο, για την ακρίβεια ξεπερνούν τις κόκκινες γραμμές που βάζουν οι δυο υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές.
Μπορεί στην ατζέντα που έστειλε στην Ελβετία ο υφυπουργός Αθλητισμού να έχει βάλει μόνο θέματα αλλαγών στη διαιτησία, αλλαγών στο εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ και μέτρα για τυχόν ύποπτους αγώνες, όμως οι απεσταλμένοι της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ θα ξεκινήσουν από το περιεχόμενο του νομοσχεδίου του. Και δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, διότι οι παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο μπήκαν σε πρώτο πλάνο!
Επικεφαλής του κλιμακίου της ΦΙΦΑ θα είναι ο διευθυντής Εθνικών Ομοσπονδιών της, Τιερί Ρεζνά, όμως στην Ελλάδα θα έρθει ο ομόλογός του της ΟΥΕΦΑ Θεόδωρος Θεοδωρίδης, μαζί με δυο νομικούς, έναν από κάθε συνομοσπονδία. Η άφιξη του Θεοδωρίδη έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για να μην αναφέρουμε ότι δείχνει και τις διαθέσεις.

Ο Ελληνας αξιωματούχος, πρώην παράγοντας της ΕΠΟ και άμεσος συνεργάτης του Πλατινί έρχεται επειδή γνωρίζει πολύ καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο και επειδή, λόγω γλώσσας, μπορεί να εξηγήσει καλύτερα τα θέματα που έχουν προκύψει, όπως επίσης και όσα θα προκύψουν στη διάρκεια των συζητήσεων.