Αποκλειστικής απασχόλησης και οι ρέφερι της Τσάμπιονσιπ Αγγλίας από το 2016

Ψηφίστηκε επί της αρχής η πρόταση να γίνουν επαγγελματίες από το 2016 και οι ρέφερι της Τσάμπιονσιπ. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.express.co.uk τα χρήματα θα βρεθούν από την Πρέμιερ Λιγκ η οποία ανανέωσε το συμβόλαιο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα με… τρελό ποσό. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)
Ποιο ήταν το σκεπτικό των αρμοδίων για την παραπάνω απόφαση; Θεωρούν ότι η κίνηση αυτή θα ανεβάσει το επίπεδο της κατηγορίας και όσοι αναβαθμίζονται στην Πρέμιερ Λιγκ θα είναι πιο έτοιμοι (σ.σ. δεν είναι μυστικό ότι οι αρμόδιοι είναι θορυβημένοι από τα πολλά λάθη στη μεγάλη κατηγορία). Επίσης, οι διαιτητές αφιερώνουν πολύ χρόνο στις προπονήσεις και δεν είναι δυνατόν να σφυρίζουν ματς μετά την εργασία τους και οι απαιτήσεις να είναι μεγάλες. Ακόμη είναι διαφορετικό το κίνητρο να έχουν οικονομικό συμβόλαιο ύψους 60.000 ευρώ το χρόνο και διαφορετικό να βγάζουν 380 αγγλικές λίρες το παιχνίδι (=520 ευρώ).
Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της λίγκας Σον Χάρβεϊ. «Από τη μια έχουμε τους υψηλόμισθους παίκτες, όμως έχουμε μεγάλες απαιτήσεις από τους διαιτητές, οι οποίοι κάνουν κι άλλη εργασία. Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερο κίνητρο στους ρέφερι. Επιθυμούμε να βλέπουν τη διαιτησία ως καριέρα και όχι ως συμπλήρωμα των εσόδων τους».