Πέταξαν και βόμβα μολότοφ στην Λεωφόρο!

*** «ΦΩΤΙΑ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.
***ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΠΡΙΝ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

***«ΠΥΡΣΟΙ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ ΕΙΧΑΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ».
***ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ Ο ΚΑΣΑΜΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΡΙΨΗ ΒΙΔΑΣ.
***Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.
***Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΡΥΦΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ.
ΠΗΓΗ: nantiareport.wordpress.com

Τα όσα θλιβερά εξελίχθηκαν στο γήπεδο της Λ.Αλεξάνδρας, ακόμα και αυτά που δεν κατέγραψαν» οι κάμερες αλλά σημειώθηκαν στο «Απόστολος Νικολαΐδης», περιγράφει η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι ήταν παρόντες στο γήπεδο, αναλύοντας καταγεγραμμένα στιγμιότυπα από τις «φορητές» κάμερες της ΕΛΑΣ και όσα έχουν καταγραφεί στο φύλλο αγώνα και βεβαίωσαν στις καταθέσεις τους οι άμεσα εμπλεκόμενοι παράγοντες, περιγράφουν αναλυτικά στη διαβιβαστική έκθεση προς τον Εισαγγελέα, τα όσα συνέβησαν με χρονική ακρίβεια μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο πριν κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της αναμέτρησης των αιωνίων αντιπάλων.
Καταγράφεται στην έκθεση, όπως έχει αποτυπωθεί και στο βιντεοληπτικό υλικό, «στις 18:00 κατά την είσοδο του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη, στον αγωνιστικό χώρο, περίπου 100 οπαδοί του ΠΑΟ, παραβίασαν τα κιγκλιδώματα, εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο και εκτόξευαν φωτοβολίδες».
Στην έκθεση «κόλαφο» κατά του ΠΑΟ, αναφέρεται επίσης σχεδόν τρία λεπτά αργότερα, στην απόρριψη αυτοσχέδιας εκρηκτικής μολότοφ από τη θύρα 13, ενώ από το ίδιο σημείο, πυρσοί και φωτοβολίδες είχαν πορεία προς την πλευρά των παραγόντων του ΟΣΦΠ».
Οι περιγραφές με χρονικό προσδιορισμό λεπτό προς λεπτό καταγράφουν τα γεγονότα και τις έκνομες ενέργειες οι οποίες διαπράχθηκαν. Χαρακτηριστικά περιγράφεται «στις 20:39 οπαδοί, πραγματοποίησαν ρίψεις φωτοβολίδων προς τον πάγκο του Ολυμπιακού, και στη συνέχεια, στις 20:50 αναφλέγησαν 55 πυρσοί». Αναλυτικά περιγράφεται στην ίδια έκθεση, ο τραυματισμός του παίκτη του Ολυμπιακού Παϊτίμ Κασάμι από βίδες και φωτοβολίδα, καθώς και του αναλυτή της ομάδας και του υπεύθυνου ασφαλείας της Super League, Μάκη Τσάτσου, ο οποίος δέχθηκε καρέκλα στο πρόσωπο, όταν βρέθηκε κοντά στο προπονητή του Ολυμπιακού Βίτορ Περέιρα ο οποίος βρισκόταν σε διένεξη με «θερμόαιμους οπαδούς» του ΠΑΟ.
Στην έκθεση καταγράφονται και τα γεγονότα μετά το τέλος του αγώνα, όταν οπαδοί από τις θύρες 12 και 13 υπερπήδησαν και διέρρηξαν τα κιγκλιδώματα, εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο και κατευθύνθηκαν απειλητικά προς τη φυσούνα, κατά την αποχώρηση των παικτών και των παραγόντων της φιλοξενούμενης ομάδας.
Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, οι «φορητές» κάμερες της ΕΛ.ΑΣ.. «καίνε» τον ΠΑΟ και στα έκτροπα. Με εισαγγελική διάταξη οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής, είχαν λάβει άδεια βιντεοσκόπησης εντός του αγωνιστικού χώρου, στην «υποψία» επεισοδίων και ανεξέλεγκτων καταστάσεων.
Το βιντεοληπτικό υλικό, καθώς και υλικό από τις σταθερές κάμερες του γηπέδου εξετάζεται στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών με το σχετικό πόρισμα το οποίο αναμένεται να συνταχθεί θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία που θα σχηματισθεί.

Για τους Αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής, υπό αυτές τις συνθήκες, ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Ουκρανική Ντνίπρο αλλά και ο αγώνας των ερυθρολεύκων με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, ήδη προκαλεί συζητήσεις και σχεδιασμούς επί χάρτου στην εκπόνηση των Αστυνομικών μέτρων τα οποία θα ληφθούν, στο ενδεχόμενο επικείμενων εντάσεων με στόχο την αποτροπή και αντιμετώπισή τους.