Τελικά ο Κοντονής κατάλαβε ότι ο νόμος δεν του επέτρεπε επ' αόριστον αναβολή και επαναλαμβάνει «ότι θα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα στην πολιτική ηγεσία να παρεμβαίνει αυτοδυνάμως»

***ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ ΕΝΟΨΕΙ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΡΩΜΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ ΤΗΣ ΕΠΟ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.
***ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΦΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΕΦΑ;

ΠΗΓΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση για αναβολή διεξαγωγής των αγώνων του πρωταθλήματος της Superleague ελήφθη μετά από εισηγήσεις της ΕΛΑΣ και της ΔΕΑΒ για λόγους αποτροπής σοβαρής διατάραξης της Δημόσιας Τάξης, όπως ο νόμος ορίζει, αφού όπως τονίστηκε μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ήταν αδύνατον να διεξαχθούν ποδοσφαιρικοί αγώνες.

Έχουμε επίγνωση ότι η απόφαση της αναβολής δεν αποτελεί το μέσο για την πάταξη της βίας στους αγωνιστικούς χώρους και αν ως τέτοιο ορισμένοι προσπαθούν να το παρουσιάσουν, λανθασμένα ερμηνεύουν την απόφαση που ελήφθη.

Ο νόμος πλην της παραπάνω ενέργειας δεν αφήνει κανένα άλλο περιθώριο στην εκτελεστική εξουσία να δράσει. Γι αυτό τονίσαμε ότι θα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα στην πολιτική ηγεσία να παρεμβαίνει αυτοδυνάμως, όπως στις προγραμματικές δηλώσεις έχουμε αναφέρει.

Ας μην προτρέχουν λοιπόν ορισμένοι και ας μη φαντάζονται άλλοι, ότι η παρέμβαση της κυβέρνησης εξαντλήθηκε».