Με τη σφυρίχτρα στην... πρίζα!

***ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ "ΕΧΘΡΙΚΟΙ" ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ, ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ.

Συμφωνούμε ότι η ζωή κάνει κύκλους, όμως κάποια πράγματα είναι καλύτερο να τα αποφεύγεις ιδιαίτερα όταν υπάρχουν άλλες λύσεις. Η επιλογή του Σταύρου Τριτσώνη (Αθηνών) στο ματς κυπέλλου ΑΕΚ-Κέρκυρα μας έδωσε την αφορμή να κάνουμε μια αναδρομή στους φετινούς «εχθρικούς» ορισμούς για τους διαιτητές, επειδή δεν ήταν η πρώτη φορά που έγινε αυτό και κυρίως στους αγώνες πρωταθλήματος. Όμως, επισημαίνουμε ότι επειδή οι ρέφερι είναι αρκετοί δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουν στην… πρίζα, κανονικά η ΚΕΔ πρέπει να τους προστατεύει.
Ως γνωστόν στην ΑΕΚ έχουν προηγούμενα με τον Τριτσώνη (Αθηνών) ο οποίος στο προπέρσινο παιχνίδι με τον Πανθρακικό διέκοψε οριστικά τον αγώνα, εφαρμόζοντας τον κανονισμό. Η γηπεδούχος έχανε 1-0, οι οπαδοί της εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και έκανε τα πάντα… γης μαδιάμ. Παρότι ο Τριτσώνης εφάρμοσε πιστά τον κανονισμό, στην συνέχεια πέρασε τις χειρότερες μέρες της ζωής του. Δεν υπήρχε λόγος να μπει τόσο σύντομα στην ΑΕΚ για να πάρει… φωτιά η σφυρίχτρα του! Εκ του αποτελέσματος, ο Τριτσώνης όλο και κάτι παραπάνω έδωσε στην ΑΕΚ κόντρα στην Κέρκυρα αφού του βγήκε η πίεση (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).
Σε τέτοια θέση βρέθηκε και ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων) ο οποίος στις 21 Σεπτεμβρίου 2013 σφύριξε Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 2-3. Κανείς δεν είχε ξεχάσει ότι οι «πράσινοι» είχαν διαμαρτυρηθεί για προηγούμενη διαιτησία του σε ματς που έγινε πριν από δυο χρόνια και στο οποίο ηττήθηκαν. Βέβαια ο Αρετόπουλος μπορεί να… ζορίστηκε λίγο παραπάνω, όμως έκλεισε στόματα, κάνοντας και ένα λάθος υπέρ του ΠΑΟ, καθώς δεν απέβαλε τον Κουτρουμπή. Όμως, υπήρχε λόγος αυτός ο ορισμός να γίνει πρωτοσέλιδο;
Τα ίδια πέρασε και ο Κομίνης (Θεσπρωτίας) με αφορμή τον ορισμό του στο ματς της 1ης αγωνιστικής ΠΑΟΚ-Καλλονή 1-1 επειδή οι γηπεδούχοι είχαν παράπονα από τη διαιτησία του στο περσινό τους ντέρμπι με τον Αρη. Τα… όργανα βαρούσαν για τον Ηπειρώτη ρέφερι, ο οποίος είχε πολύ άγχος και δεν απέφυγε τα λάθη, κυρίως υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Χρειάστηκε να οριστεί σε δυο παιχνίδια ακόμη για να… πατήσει καλύτερα στο γήπεδο.
Την προηγούμενη σεζόν ο Μάνταλος (Καβάλας) τα είχε κάνει μαντάρα στον ημιτελικό κυπέλλου ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0. Το γήπεδο ήταν «ζούγκλα» και ο αγώνας όχι μόνο δεν έπρεπε να ξεκινήσει αλλά βάσει του κανονισμού έπρεπε να μηδενιστεί ο ΠΑΟΚ. Το ματς όχι απλά έγινε αλλά ο Μάνταλος δεν έδωσε δυο πέναλτι στον Ολυμπιακό, όπερ σημαίνει ότι υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος. Το ματς έγινε τον Απρίλιο του 2014 και στις 6 Δεκεμβρίου ο Μακεδόνας ρέφερι ορίστηκε Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-2.
Με την πλάτη στον τοίχο βρέθηκε ο Γιάχος (Χίου), ο οποίος ορίστηκε στο ματς Αστέρας Τρίπολης-Πλατανιάς 2-0 (στις 14/12/2014). Οι Αρκάδες είχαν προηγούμενα μαζί του από τον προπέρσινο ημιτελικό κυπέλλου, σήκωσαν… επανάσταση, όμως ο ρέφερι αρίστευσε. Βέβαια η ψυχολογία του θα πρέπει να πέρασε από …ρίχτερ!
Ανεπιθύμητος στον Ολυμπιακό είναι ο Στυλιαράς (Αιτ/νιας) άσχετα αν μπήκε τέταρτος στο παιχνίδι με τον Τύρναβο. Στο περσινό ματς με τον Ατρόμητο απλά παρατηρούσε τους παίκτες της ομάδας του Περιστερίου να βαράνε τους «ερυθρόλευκους» και δεν έδειχνε κάρτες. Ο Κάμπαξης (Εύβοιας) είχε ξεσηκώσει πέρσι τον Παναιτωλικό (εκτός με τον Λεβαδειακό), όμως φέτος ήδη μπήκε τέταρτος με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο. «Θέμα» με τον Αστέρα έχει ο Παππάς (Αθηνών) αλλά δεν έχει μπει σε παιχνίδι του, όπως και ο Ιωαννίδης (Αργολίδας), ο… τελευταίος και πιο «φρέσκος» της λίστας, με τον Εργοτέλη.