Ο Γκιρτζίκης θα εισηγηθεί στο ΔΣ της ΕΠΟ το νέο ομοσπονδιακό


Συνάντηση με τον διευθυντή της Εθνικής Γιώργο Καραγκούνη είχε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης. Το θέμα αφορούσε στην πρόσληψη του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Ρανιέρι στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ο πρώην διεθνής παίκτης αναφέρθηκε σε όλες τις επαφές που είχε με προπονητές και ο πρόεδρος της ΕΠΟ του ζήτησε όλες τις λεπτομέρειες (και κάποιες επιπλέον) ώστε να λάβει την καλύτερη δυνατή απόφαση για την τελική εισήγησή του προς το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα συγκληθεί ΔΣ το διάστημα 10-20 Φεβρουαρίου με θέμα την πρόσληψη του ομοσπονδιακού προπονητή. Μέχρι τότε ο Καραγκούνης θα συνεχίσει τις επαφές του ενώ μέχρι τώρα μίλησε με τους Μίτσελ, Αναστασιάδη, Τσιώλη, Λεμονή, Κετσπάγια, Μαρκαριάν. Στις επόμενες μέρες θα συναντηθεί και με τον Γιώργο Δώνη, ο οποίος αρχές του χρόνου έλυσε τη συνεργασία του με το ΑΠΟΕΛ. Όλα δείχνουν ότι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, ο οποίος έχει πολύ δύσκολο έργο, θα είναι Ελληνας, εκτός αν προκύψει κάποια εξαιρετική περίπτωση από το εξωτερικό.
Ο νέος τεχνικός θα προσληφθεί με συμβόλαιο 1,5 έτους και αν πάει καλά θα συνεχίσει μέχρι το 2018. Η αποστολή του είναι δύσκολη, καθώς η Εθνική βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου της και καλείται να την οδηγήσει στα γήπεδα της Γαλλίας, όπου θα διεξαχθεί το Euro 2016.

Το θέμα Μαρκαριάν έκλεισε οριστικά λόγω αντιδράσεων με την δημοσιοποίηση της συζήτηση του Καραγκούνη με τον Ουρουγουανό στη Μαδρίτη.