Η... επιτυχία του νομοσχεδίου είναι ότι αντιγράφει τις απόψεις του ΠΑΟ και του ΣΚΑΪ και θα τις φέρει στη Βουλή!!!!

***ΕΠΙΣΗΣ, ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΕΝ ΔΙΔΑΞΕ ΣΤΟΝ κ. ΑΝΔΡΙΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ.
***ΕΣΤΑΛΗ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟ ΣΤΗΝ ΦΙΦΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ… ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ.
***ΣΤΙΣ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Ο ΠΛΑΤΙΝΙ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ. 
***"ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ", ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΕΦΑ ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει δει πολλές φορές το ίδιο… έργο, όμως η κατάληξη ήταν γνωστή. Τελευταία παραδείγματα οι Λιάνης, Φλωρίδης, Ορφανός, Γερουλάνος κατέθεσαν νομοσχέδιο, όμως η ΕΠΟ κατήγγειλε παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο, που προβλέπεται όχι από το καταστατικό της ΕΠΟ αλλά της ΦΙΦΑ και η παγκόσμια ομοσπονδία είναι αυτή που το προστατεύει. Ετσι υπήρξε παρέμβασή της και οι υφυπουργοί αναγκάστηκαν να κάνουν πίσω, μπρος στον κίνδυνο αποκλεισμού όλων των ποδοσφαιρικών ομάδων και της Εθνικής από όλες τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ. Βλέπετε το πολιτικό κόστος θα ήταν μεγάλο.
Φαίνεται πως ήρθε και η σειρά του υφυπουργού αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού να …ζήσει παρόμοια εμπειρία, καθώς χθες έδωσε σε δημόσια διαβούλευση, μέχρι τις 10/12, τα 118 άρθρα του αθλητικού νομοσχεδίου. Στην ΕΠΟ είναι έξαλλοι με κάποιες διατάξεις του και ήδη ενημέρωσαν τη ΦΙΦΑ!
1)Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο ουσιαστικά καταργεί τις ενώσεις ως μέλη της ΕΠΟ, όπου στις εκλογές της θα ψηφίζουν τα σωματεία.
2)Τα σωματεία θα μετέχουν και στις Γενικές Συνελεύσεις των ομοσπονδιών. Επίσης, οι σύμβουλοι της ΕΠΟ θα έχουν δικαίωμα μόνο μιας ανανέωσης της τετραετούς θητείας τους.
3)Το νομοσχέδιο «ανασταίνει» τους συνδέσμους διαιτητών, ένας σε κάθε περιφέρεια, όπως και την ΟΔΠΕ! Ακόμη προβλέπει τον τρόπο στελέχωσης της πενταμελούς ΚΕΔ, με κλήρωση από κατάλογο διεθνών διαιτητών της τελευταίας δεκαετίας, τον οποίο θα δίνει η ΟΔΠΕ.
4) Ενιαία ρύθμιση της σύστασης και λειτουργίας δικαιοδοτικών οργάνων για όλες τις ομοσπονδίες. Στην ΕΠΟ και στη Λίγκα λειτουργούν βάση των διατάξεων της ΦΙΦΑ.
5) Στην ΕΠΟ τρελάθηκαν με το άρθρο 113, το οποίο προβλέπει προσφυγή στο CAS, εφόσον διαπιστώνουν (ποιος η ΕΠΟ ή η ΦΙΦΑ;) παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο. Όμως, το CAS είναι η κορωνίδα του αυτοδιοίκητου, ούτε μπορεί να κρίνει το καταστατικό της ΦΙΦΑ. Συγκεκριμένα : «Για θέματα ανάδειξης, συγκρότησης, θητείας οργάνων διοίκησης των αθλητικών φορέων, διαιτησίας και αθλητικών δικαιοδοτικών οργάνων ισχύουν τα προβλεπόμενα στον παρόντα νόμο με την επιφύλαξη τυχόν ρητών αντίθετων καταστατικών διατάξεων της οικείας διεθνούς ομοσπονδίας κάθε αθλήματος, που βεβαιώνεται με γνωμοδότηση του Court Of Arbitration for Sport (CAS)». 
Το αθλητικό νομοσχέδιο περιέχει κι άλλες διατάξεις-φωτιά. Συγκεκριμένα αναστάτωση αναμένεται να φέρει και η διάταξη περί απαγόρευσης οργανωμένης μετακίνησης των φιλάθλων! Είναι άγνωστο γιατί μπήκε η συγκεκριμένη διάταξη, που έχει να κάνει με τις δημοκρατικές ελευθερίες, χώρια που ο ίδιος ο υφυπουργός έχει δικαίωμα να ανάψει… κόκκινο σε μετακίνηση οπαδών, εφόσον διαπιστώσει ότι υπάρχει κίνδυνος, π.χ. για τη δημόσια ασφάλεια,  δηλαδή κίνδυνος σοβαρών επεισοδίων.              
Ακόμη, θα ανοίξει και ο ασκός του Αιόλου για το ποιος θα καταβάλει τα έξοδα για να τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας σε όλα τα γήπεδα, όπως και τα μηχανήματα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Εφόσον από την επόμενη αγωνιστική περίοδο δεν υπάρχουν, σύμφωνα με το αθλητικό νομοσχέδιο θα πρέπει οι αγώνες να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.
Τέλος, το νομοσχέδιο προβλέπει κατάργηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Οι αρμοδιότητές της ως προς τα διοικητικά θέματα και τους ελέγχους αθλητικής φύσης ασκούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και ως προς τους λογιστικούς και διαχειριστικούς ελέγχους από το Υπουργείο Ανάπτυξης.