Οι απορίες που δημιούργησε ο Ντάλας


Ο Χιού Ντάλας, ο οποίος είχε προσληφθεί για αρχιδιαιτητής, όμως αποστασιοποιήθηκε από τους ορισμούς και δεν προλάβαμε να… κατασταλάξουμε σε κάποια πράγματα. Έμειναν πολλές απορίες από όσα προσπάθησε να κάνει, απορίες που δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις σε βάρος του.
1)Όταν ανέλαβε τις τύχες της ελληνικής διαιτησίας, ζήτησε να παραμείνουν οι ίδιοι διαιτητές για να τους αξιολογήσει. Ξαφνικά, και μετά από εννέα αγωνιστικές ορισμών, μετά από δυο σεμινάρια και προσωπικές συνεντεύξεις από τον καθένα, ο Σκοτσέζος αποφάσισε ότι δεν τους γνωρίζει.
2)Αρχικά ο Ντάλας ζήτησε να παραμείνουν και οι 29 διαιτητές του πίνακα. Μετά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήθελε 17, δηλαδή περίπου τους μισούς. Αυτό διέρρευσε στις πρώτες αγωνιστικές, ενόψει των υποτιθέμενων αλλαγών που ετοίμαζε. Όμως, με βάση όσα έγιναν, ουσιαστικά φάνηκε ότι οι 17 διαιτητές είναι λίγοι. Δεν είναι δυνατόν η Σούπερ Λίγκα να γίνει με λιγότερους από 24 διαιτητές. Μπορεί ο αριθμός να αμφισβητείται, όμως εκείνο που δεν αμφισβητείται είναι ότι ακόμη και με 29 ρέφερι, η εικόνα της διαιτησίας ήταν κακή. Να ληφθεί υπόψη ότι λάθη έκαναν όσοι ευνοήθηκαν από το Ντάλας στους ορισμούς.
3)Μια ακόμη απορία που δημιουργήθηκε από τους χειρισμούς του Ντάλας έχει να κάνει με το αν είναι καλό να τιμωρούνται οι ρέφερι. Τα προηγούμενα χρόνια που… ακούγονταν «καμπάνες», έστω και μικρής έντασης για συγκεκριμένους, βλέπαμε ότι οι διαιτητές πρόσεχαν. Επί Σκοτσέζου δεν τιμωρούνταν κανείς και οι ρέφερι δεν ήξεραν πώς να σφυρίξουν, το ένα λάθος διαδέχονταν το άλλο, ακόμη και από τους ίδιους.
 4)Βλέπαμε διαιτητές που κάνουν λάθη, όμως να ορίζονται. Πάντως, δεν πήραν τις ίδιες ευκαιρίες ρέφερι όπως ο Γιάννης Δελφάκης (Αρκαδίας), ο Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου), ο Μάκης Ντίτσος (Πρέβεζας), ο Γιάννης Κάμπαξης (Εύβοιας) και ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), παρότι δεν είχαν κακές διαιτησίες.
5) Πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος ο Ντάλας ζήτησε από τους διαιτητές να δηλώσουν βοηθούς της αρεσκείας τους. Σε άλλους ρέφερι έμπαιναν, σε άλλους όχι. Γιατί τα δυο μέτρα και δυο σταθμά;

6) Γιατί δεν τιμωρήθηκαν διαιτητές που πήραν 7.3 από τους παρατηρητές ενώ στο παρελθόν έμεναν τουλάχιστον δυο μήνες εκτός;