Πρόσληψη για να ανέβει η ψυχολογία

***ΚΛΕΙΣΤΟ ΔΙΕΤΕΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΘΑΡΑ 4.500 ΕΥΡΩ.


Ενεση… στην ψυχολογία των διεθνών παικτών αποτελεί η πρόσληψη του Γιώργου Καραγκούνη, ο οποίος ως παίκτης έχει περάσει από όλα τα κλιμάκια των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων, σε πόστο στην Εθνική ανδρών. Στην ΕΠΟ θεωρούν ότι ο πρώην αρχηγός της ομάδας δεν θα το δει ως μια απλή δουλειά αλλά θα δώσει τον εαυτό του για το καλό της ομάδας. Αυτός ήταν ο λόγος που η ομοσπονδία τον πίεζε να κρεμάσει τα παπούτσια του και να πει το «ναι». Θα υπογράψει κλειστό διετές συμβόλαιο και σύμφωνα με πηγές ο μισθός του θα είνα 4.500 ευρώ καθαρά.

Η πρόσληψή του πέρασε ομόφωνα από το ΔΣ της ΕΠΟ. Όπως ανακοινώθηκε ο ακριβής ρόλος του θα αποφασιστεί μετά από συνάντησή του με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Κλαούντιο Ρανιέρι. Ο Καραγκούνης δεν θα είναι τεχνικός διευθυντής αλλά σύνδεσμος μεταξύ του Ιταλού και των παικτών, όπως επίσης και συνδετικός κρίκος μεταξύ της διοίκησης, του Ιταλού και των παικτών. Στο ντεμπούτο του Ρανιέρι στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος φάνηκε ότι υπήρχε θέμα ψυχολογίας αλλά ο Καραγκούνης θα φροντίσει να καταλάβουν καλύτερα (και προπόντον γρηγορότερα), τόσο ο Ιταλός τους παίκτες, όσο και το αντίστροφο.


Η πρόσληψη του Καραγκούνη γίνεται σε καθοριστική στιγμή. Μετά την ήττα από τη Ρουμανία, τα παιχνίδια του Οκτωβρίου με τη Φινλανδία (εκτός) και τη Βόρεια Ιρλανδία (εντός) απέκτησαν καθοριστικό χαρακτήρα.