Το παρασκήνιο της παραίτησης Καραμελίδη από την προεδρία της ΚΕΔ



Τέλος ο Γιώργος Καραμελίδης από την ΚΕΔ. Ο πρόεδρος του κορυφαίου οργάνου της διαιτησίας υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους και ήδη στη θέση του τοποθετήθηκε ο Γιώργος Γκιρτζίκης, ένας έμπειρος παράγοντας που στο παρελθόν επί πολλά χρόνια διετέλεσε ταμίας της ΕΠΟ.

«Κι εγώ το έμαθα στις 10 το πρωί. Τον παρακάλεσα να μείνει μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα επειδή δεν είμαι έτοιμος να προτείνω τον αντικαταστάτη του», παραδέχθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ο μόνος που γνώριζε την διάθεση του Καραμελίδη να αποχωρήσει από την ΚΕΔ. Αξιοσημείωτο ότι ο τέως πρόεδρος της ΚΕΔ έπλεξε το εγκώμιο του Σαρρή, τον οποίο διαδέχθηκε ώστε ο τελευταίος να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ, πριν από δυο χρόνια. Ο Σαρρής προσπάθησε να τον μεταπείσει, όμως ο Καραμελίδης ήταν ανένδοτος.

Φαινόταν ότι ο Καραμελίδης σκεφτόταν να αποχωρήσει από την ΚΕΔ. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν εμφανίστηκε καθόλου στη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψης του Ντάλας στην Αθήνα. Ο τέως πρόεδρος της ΚΕΔ δεν συνόδεψε τον Σκοτσέζο το Σαββατοκύριακο σε Καραϊσκάκη και Τρίπολη, καθώς ο Ντάλας παρακολούθησε τα παιχνίδια Ολυμπιακός – Βέροια και Αστέρας – Καλλονή. Ούτε προήδρευσε της συνεδρίασης της ΚΕΔ τη Δευτέρα, κάτι που δεν είχε συμβεί στο παρελθόν.


Είναι δυνατόν ο Καραμελίδης που ερχόταν κάθε εβδομάδα στην Αθήνα να χάσει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Σκοτσέζο; Μεγάλο ρόλο πρέπει να έπαιξε η δυσαρέσκεια των ποδοσφαιρικών ενώσεων, επειδή με την μείωση των ορίων ηλικίας των διαιτητών για άνοδο στις κατηγορίες βλέπουν ότι ξεμένουν από ρέφερι.