Αν είσαι ΕΠΟ, τιμωρείς



Καμία αμφιβολία ότι οι δυο ανακοινώσεις της ΕΠΟ αποτέλεσαν ηχηρές απαντήσεις στους ισχυρισμούς του Αλαφούζου εναντίον της ομοσπονδίας. Όμως, δεν χρειαζόταν!

Αν είσαι ΕΠΟ, τιμωρείς. Παραπέμπεις τον Παναθηναϊκό και τον πρόεδρό του στα Πειθαρχικά Οργανα και δεν… ιδρώνει το αυτί σου.

Αλλωστε ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ δεν χάνει ευκαιρία να επιτίθεται στην ομοσπονδία. Δεν πρόκειται να αλλάξει τακτική όσες ανακοινώσεις και αν βγουν από την πλευρά της ομοσπονδίας. Όμως, τα πρόστιμα θα… τσούξουν.

Ως ΕΠΟ δεν κάνεις κάτι παράτυπο. Υπάρχουν κανονισμοί που πρέπει να τηρούνται. Και δείχνεις ανωτερότητα…

Ετσι δίνεις τις απαντήσεις σου ως ομοσπονδία. Οι ΠΑΕ είναι υποχρεωμένες να σε σέβονται και δεν κατεβαίνεις στο επίπεδό τους.

Όταν ο Παναθηναϊκός πάλευε να πάρει άδεια συμμετοχής στις εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις από την ΕΠΟ, ο Αλαφούζος είχε βάλει σιγή… ασυρμάτου. Μέχρι και με τον Σαρρή είχε συναντηθεί για να δουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα κενά του φακέλου αδειοδότησης. Γιατί τότε, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, οι «πράσινοι» …αναγνώριζαν την ομοσπονδία;

Ο λόγος είναι ότι η ΟΥΕΦΑ – δικά της είναι τα κριτήρια για τις άδειες συμμετοχής στις εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις – υποχρεώνει, πάντα μέσω των ομοσπονδία, την κάθε ΠΑΕ μεταξύ άλλων υπογράφει «ότι αναγνωρίζει ως δεσμευτικά κατά νόμο τα καταστατικά, τους κανονισμούς, τις οδηγίες και τις αποφάσεις της FIFA, UEFA, της ΕΠΟ και της επαγγελματικής ένωσης καθώς επίσης και την δικαιοδοσία του CAS της Λωζάνης όπως προβλέπεται στα σχετικά άρθρα του Καταστατικού της FIFA». 

Αλλιώς άδεια γιόκ…


Αυτή την υπογραφή πήρε πίσω ο Παναθηναϊκός και ο πρόεδρός του Γιάννης Αλαφούζος. Τα ίδια και τα ίδια… Υπομονή μέχρι το Μάρτιο για να σταματήσει (για λίγο) και πάλι.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ