Ραντεβού με τον Ανδριανό ζήτησε η ΕΠΟ

Η ΕΠΟ ζήτησε ραντεβού με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό για το θέμα των αδειών των γηπέδων. Αν γίνει την Πέμπτη θα πάει ο αναπληρωτής πρόεδρος Γιώργος Βούρβαχης, αν γίνει την Παρασκευή θα πάει ο δεύτερος αντιπρόεδρος Γιάννης Παπακωνσταντίνου.

Οι άδειες των γηπέδων είναι ένα θέμα που εξελίσσεται σε πονεμένη ιστορία. Η υπόθεση πάει από παράταση σε παράταση και οι αρμόδιοι δίνουν την εντύπωση ότι προσπαθούν να λύσουν το …γόρδιο δεσμό, αν και η ΕΠΟ έχει τη λύση. Θέληση χρειάζεται και τίποτα παραπάνω, λένε όσοι ξέρουν το θέμα. 

Προχθές ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Ανδριανός έδωσε παράταση μέχρι το τέλος Αυγούστου και μετά θα δοθεί μια ακόμη για το τέλος του χρόνου. Γνωστά (και προβλέψιμα) πράγματα…

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα απλό θέμα και η λύση είναι μπροστά τους. Κατ’ αρχήν οι αρμόδιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι επιτροπές που στελεχώνονται στις περιφέρειες της Ελλάδας, δεν δίνουν λύσεις και περισσότερο μπερδεύουν τα πράγματα. Δεν φταίνε, καθώς, αυτό οφείλεται και στα κριτήρια για τις άδειες, τα οποία είναι ίδια για την Σούπερ Λίγκα, όπως και για την Γ’ Ερασιτεχνική!


Παράλληλα οι αρμόδιοι οφείλουν να καταλάβουν ότι, όσον αφορά στο ποδόσφαιρο, η ΕΠΟ μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην λύση του προβλήματος με τις άδειες των γηπέδων. Από τον περασμένο Οκτώβριο η ομοσπονδία έκανε προτάσεις, με πιο βασικές την κατηγοροποίηση των γηπέδων και τις απαιτήσεις ανάλογα με την κατηγορία που χρησιμοποιείται και να είναι οι Δήμοι αυτοί που ελέγχουν, προκειμένου να δίνουν τις άδειες.

Το θέμα αφορά τις κατηγορίες από την Φούτμπολ Λιγκ μέχρι τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.