«Πεδίο μάχης» και η ΕΠΟ: Ο απόλυτος ξεπεσμός και η μπόχα


Μπορεί να μην έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία των εκλογών της ΕΠΟ (σ.σ. θα γίνουν Ιούνιο ή Ιούλιο), όμως ΑΕΚ και ΠΑΟΚ βρίσκονται στα χαρακώματα με στόχο των έλεγχό της. Μέχρι πρότινος ήταν «σύμμαχοι», όμως μετά μεταξύ τους παιχνίδι στην Τούμπα, με τη συμπεριφορά του Αλμέιδα, με το επεισόδιο του Μάκη Γκαγκάτση με τον Αργεντινό τεχνικό αλλά και με το… ρινγκ που είδε όλη η Ελλάδα, υπήρχαν από πριν και διαφωνίες για τα πόστα στην ΕΠΟ, επιβεβαιώνεται ότι οδεύουν προς οριστική ρήξη, χωρίς να αποκλείεται να τα βρουν.

Μια ματιά στα ρεπορτάζ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ και στα ΜΜΕ που εκφράζουν τις δυο πλευρές, αρκεί για το συμπέρασμα ότι «φωνάζει» το αποτυχημένο μοντέλο της ομοσπονδίας. Η κατάσταση με αυτή την ΕΠΟ δεν πάει άλλο καθώς δεν εγγυάται την ισονομία και το 50-50 στη διαιτησία.

Υπάρχει και ολόκληρο άρθρο στο καταστατικό της, το 17, που έχει τίτλο: «Ανεξαρτησία της Ε.Π.Ο., των Μελών της και των Οργάνων τους». Αναλυτικά: « α. Τα όργανα της Ε.Π.Ο. και των Μελών της είναι είτε αιρετά είτε διορισμένα. Το παρόν καταστατικό και το καταστατικό κάθε Μέλους της καθορίζει τη διαδικασία η οποία διασφαλίζει την πλήρη ανεξαρτησία εκλογής τους ή διορισμού τους από την Ε.Π.Ο. ή το Μέλος αντίστοιχα.

β. Τα όργανα της Ε.Π.Ο. ή τα όργανα των μελών της ΕΠΟ που δεν έχουν εκλεγεί ή διορισθεί σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, ακόμη και για προσωρινή περίοδο, και κάθε απόφασή τους, δεν θα αναγνωρίζονται από την FIFA και την UEFA».

Για την ΕΠΟ ψηφίζουν 55 Ενώσεις. Επειδή το εκλογικό σώμα είναι μικρό, έχουν σχηματιστεί δυο μπλοκ, του νότου που στηρίζεται από την ΑΕΚ και του βορρά που στηρίζεται από τον ΠΑΟΚ. Η κάθε πλευρά υποστηρίζει ότι έχει την πλειοψηφία…

Μέχρι και οι FIFA, UEFA επιβεβαίωσαν το αποτυχημένο μοντέλο της ΕΠΟ. Για αυτό και μέσω της Ολιστικής Μελέτης, που την έθαψαν, ζήτησε δομικές αλλαγές και τη διεύρυνση του εκλογικού σώματος. Με όσα γίνονται στην ΕΠΟ είναι πιο επίκαιρο από ποτέ να ψηφίζουν απευθείας τα σωματεία.

Μέχρι και η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ τσακώνονται για το ποιος πρέπει να ελέγχει η ΕΠΟ (μια ο ένας, μια ο άλλος, ενώ το καλοκαίρι ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε ο Αχιλλέας Μπέος).

 *Επίσης, για την ΕΠΟ ψηφίζουν οι 14 ΠΑΕ, ενώ η Super League 2 έχει τρεις ψήφους που ελέγχονται από το μπλοκ της ΑΕΚ.

 



 

Σχόλια