Το μαύρο-άσπρο για εξόφθαλμα λάθη και σερί ορισμοί, ο Μανούχος διαιτητής στο ΑΕΚ-Αρης και ο Σιδηρόπουλος VAR στο Πανσερραϊκός-ΟΦΗ


Μας δουλεύουν μπροστά στα μάτια μας… Κι όμως η ΚΕΔ δεν τιμώρησε τους Σιδηρόπουλο, Μανούχο για το ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της Κηφισιάς (2-1) στον εκτός έδρας αγώνα της με τον Αστέρα Τρίπολης και τους Πουλικίδη, Τζήλο για την αποβολή-φάντασμα κατά του ΠΑΣ Γιάννινα, συγκεκριμένα του Εραμούσπε στον αγώνα με τον ΟΦΗ (που νίκησε 4-0). Σα να λέμε είδαν οι τυφλοί, μίλησαν και οι μουγγοί, αφού δεν εφαρμόζουν τους κανονισμούς. Απόδειξη ότι όρισε τον μεν Μανούχο διαιτητή στον αγώνα των πλέι οφ ΑΕΚ-Αρης, τον δε Σιδηρόπουλο VAR στο παιχνίδι Πανσερραϊκός-ΟΦΗ. Αντίθετα, δεν ορίστηκαν οι Πουλικίδης, Τζήλος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν πρόβλημα...

Κι όμως ο Σιδηρόπουλος δεν τιμωρείται αν και έδωσε πέναλτι (68’) όταν ο Σάντος έπεσε στην περιοχή μετά από φυσιολογικό μαρκάρισμα του Καστάνιο, μια φάση που ήταν ένα απλό τζαρτζάρισμα. Συνυπεύθυνος και ο Μανούχος που ήταν VAR στο ματς. Με το πέναλτι η Κηφισιά πέτυχε το νικητήριο τέρμα της.

Στο 22’ του αγώνα ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0, με το σκορ στο 1-0, ο Πουλικίδης είχε υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Εραμούσπε του ΠΑΣ Γιάννινα για ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης, συγκεκριμένα σταμάτησε με φάουλ τον Ισέκα.  Επρόκειτο για σωστή απόφαση, όμως  Τζήλος (Λάρισας) τον κάλεσε στο VAR και ο Πουλικίδης απέβαλε τον Εραμούσπε, αν και δεν υπήρχαν τα στοιχεία (κατεύθυνση μπάλας, ταχύτητα μπάλας, θέση υπολοίπων αμυντικών) που έκαναν τη φάση προφανή ευκαιρία για γκολ. Υπάρχει εκπαιδευτικό υλικό της UEFA που επιβεβαιώνει ότι η φάση είναι για κίτρινη κάρτα, όμως στην περίπτωση του αγώνα ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα έχουμε να κάνουμε με εκπαίδευση Μάνταλου.

Όλα αυτά, όχι μόνο να μην τιμωρούνται οι διαιτητές για κραυγαλέα λάθη αλλά και να τους δικαιώνουν εξηγούν και τον κατήφορο της διαιτησίας. Τη θεωρούν τσιφλίκι τους και κάνουν ό,τι θέλουν, κάνοντας «κουρέλια» και τους κανονισμούς. Προσβάλουν τη λογική.

Σχόλια