Μαϊμούδες, φαντάσματα, νυχτερίδες κι αράχνες, δεν υπάρχουν λέξεις για το πέναλτι υπέρ της Κηφισιάς – Ούτε τα προσχήματα Παπαδόπουλος και Τσαγκαράκης – Διαιτησία της κακιάς ώρας και της… ξεφτίλας


Πως είναι δυνατόν ο ρέφερι (Παπαδόπουλος) να παίρνει εξευτελιστική απόφαση και μαζί να ξευτιλίζεται και ο
VAR (Τσαγκαράκης), με το να μην του πει να πάρει πίσω το πέναλτι-ανέκδοτο. Δεν χρειαζόταν καν να τον καλέσει στην οθόνη.

Επρεπε αμέσως να πάρουν τη σφυρίχτρα από τον Παπαδόπουλο και την καρέκλα από τον Τσαγκαράκη. Ας γινόταν το ματς χωρίς VAR.

Παρα τα... ηχηρά φάλτσα η Κηφισιά υποβιβάστηκε. 

Κι όμως εκτέθηκαν ένα σωρό διαιτητές 

 

SUPER LEAGUE 2023/24

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ PLAYOUTS

ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

Σάββατο 27 Απριλίου 2024

ΚΗΦΙΣΙΑ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-3

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Ψάρρης (Ζακύνθου),

Μωυσιάδης (Γρεβενών)

4ος: Μαλούτας (Ημαθίας)

VAR: Τσαγκαράκης (Χανίων)

AVAR: Πετρόπουλος (Αχαΐας)

Παρατηρητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

26' :Ο σκόρερ Νίνης πανηγύρισε το γκολ πηγαίνοντας προς το πάγκο του ΠΑΣ (και όπως ανέφερε ο εκφωνητής, πρέπει να προκάλεσε την πρώην του ομάδα), υπήρξε ένταση στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα αλλά δεν μας έδειξαν ποιος παίκτης τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα, (αργότερα ανέφερε ότι την κίτρινη κάρτα την δέχτηκε μόνο ο παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα ο Τζίμας και όχι ο Νίνης που προκάλεσε την ένταση). Η κίτρινη στον Τζίμα γράφτηκε και στο σάιτ της Σούπερ Λίγκας.

39': Ο Πααπδόπουλος υπέδειξε κίτρινη κάρτα σε αξιωματούχο στον πάγκο της Κηφισιάς για έντονες διαμαρτυρίες, καθώς ζητούσαν κίτρινη κάρτα σε παίκτη που εισήλθε εντός αγωνιστικού χώρου (στον Ροσέρο), όμως ο διαιτητής τους ενημέρωσε ότι αυτός του είχε κάνει νεύμα (άδεια) για να εισέλθει.

Πριν την έναρξη του ημιχρόνου οι άνθρωποι της Κηφισιάς ζήτησαν συγνώμη από την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα για την συμπεριφορά του Νίνη και γι'αυτό τον έκαναν και αλλαγή.

65-66': Αρχικά ο Παπαδόπουλος μέτρησε το γκολ της Κηφισιάς, όμως μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης από το VAR συνέστησε στο διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για επιθετικό φάουλ που προηγήθηκε του γκολ, όταν είδε την φάση στην οθόνη σφύριξε επιθετικό φάουλ που έκανε ο Πρίτσας στον Λιάσο, καθώς μάρκαρε αντικανονικά από πίσω τον αντίπαλο του. Επίσης οι παίκτες της Κηφισιάς ζήτησαν (πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα ο Πρίτσας) στην κεφαλιά που έκανε ο Οζέγκοβιτς προς στην εστία, ότι ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ απέκρουσε την μπάλα εντός της γραμμής τέρματος, όμως και για αυτό έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και συμφώνησε με την απόφαση του βοηθού, η μπάλα δεν φαίνεται να έχει περάσει την γραμμή, (όμως  για να είμαστε 100% σίγουροι, σε τέτοιες φάσεις είναι απαραίτητη « η Τεχνολογία γραμμής» - Goal-line technology).

76': Οι παίκτες της Κηφισιάς ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Εραμούσπε, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή, δεν φαίνεται ξεκάθαρα να υπήρξε χέρι, όμως και αν ακούμπησε στο χέρι του δεν έβλεπε την μπάλα που ήρθε μετά από εκτροπή στο χέρι του και σωστά δόθηκε συνέχεια στον αγώνα.

80-82': Κακώς ο Παπαδόπουλος σφύριξε πέναλτι υπέρ της Κηφισιάς όταν ο Οζέγκοβιτς έπεσε στο έδαφος εντός της περιοχής πέναλτι του ΠΑΣ Γιάννινα, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR (Τσαγκαράκης ) και κακώς συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή, ενώ έπρεπε να του συστήσει να γίνει ανασκόπηση της φάσης, καθώς δεν υπήρξε κάτι το αντικανονικό, ο Οζεγκοβιτς φαίνεται να πέφτει μόνος του κάνοντας θέατρο. Ο Τσαγκαράκης είναι περισσότερο αδικαιολόγητος για την… χειρουργική απόφαση. Πως είναι δυνατόν ο ρέφερι (Παπαδόπουλος) να παίρνει εξευτελιστική απόφαση και μαζί να ξευτιλίζεται και ο VAR (Τσαγκαράκης), με το να μην του πει να πάρει πίσω το πέναλτι. Δεν χρειαζόταν καν να τον καλέσει στην οθόνη. Επρεπε να πάρουν τη σφυρίχτρα από τον Παπαδόπουλο και την καρέκλα από τον Τσαγκαράκη. Ας γινόταν το ματς χωρίς VAR. Μπορεί η Κηφισιά να ισοφάρισε 2-2, όμως δέχθηκε το 3-2 στο 90+3’.

83': Σωστά ο Ψάρρης υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ Σάντος της Κηφισιάς όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του βοηθού, αφού ήταν ξεκάθαρα σε θέση οφσάιντ.

Κίτρινες κάρτες:

Κηφισιά:

17' Φακούντο Σολόα

26' Τζίμα

42' Βασίλης Σπίνος

54' Μάρκο Γκόμπελιτς

ΠΑΣ Γιάννινα:

25' Ροντρίγο Εραμούσπε

34' Κωνσταντίνος Πανάγου

47' Ιάσονας Κύρκος

Σχόλια