Δυο μέτρα και δυο σταθμά ο Στίλερ που εκτέθηκε στο Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός


Conference
League

Προημιτελική φάση

Αγώνας Ρεβάνς

Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός (1-0 κανονικός αγώνας και παράταση, 2-3 στα πέναλτι)

Διαιτητής: Tobias Stieler GER

Βοηθοί: Christian Gittelmann GER,

Mark Borsch GER

4ος: Daniel Schlager GER

VAR: Christian Dingert GER

AVAR: Sascha Stegemann GER

Παρατηρητής Διαιτησίας: Juan Antonio Fernández Marín ESP

 

13': Ο Στίλερ έπρεπε να σφυρίξει φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού όταν ο Οσαγί-Σάμουελ της Φενέρμπαχτσε στο κέντρο του γηπέδου, έκανε αντικανονική χρήση χεριού στο πρόσωπο του Ποντένσε και του προκάλεσε τραυματισμό στην μύτη του.

20': Σε ριψοκίνδυνο παίξιμο του Σιμάνσκι στον Ορτέγκα ο διαιτητής διαχειρίστηκε την παράβαση κάνοντας του μόνο σύσταση.

22': Ο Στίλερ έπρεπε να υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Ιρφάν Καχβετζί της Φενέρμπαχτσε για αντικανονική χρήση χεριού στο πρόσωπο του Ποντένσε με ριψοκίνδυνο τρόπο.

35': Σωστά ο Μπορσχ υπέδειξε οφσάιντ τον Ελ Κααμπί όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (απόκρουση τερματοφύλακα σε κόρνερ).

36': Ο ρέφερι υπέδειξε κίτρινη κάρτα σε αξιωματούχο της Φενέρμπαχτσε.

36': Κακώς ο Στίλερ υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Ορτέγκα, το μαρκάρισμα του δεν ήταν με ριψοκίνδυνο τρόπο, ενώ σε δύο περιπτώσεις σε παραβάσεις παικτών της Φενέρμπαχτσε (13' & 22') επέλεξε να τις διαχειριστεί με συστάσεις.

45+2': Οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε ζήτησαν πέναλτι, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR (Ντίνγκερτ) και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή, η επαφή που υπήρξε μεταξύ Έσε και Σιμάνσκι ήταν φυσιολογική και οι δύο ταυτόχρονα προσπάθησαν να παίξουν την μπάλα.

45'+4': Σωστά ο Μπορσχ υπέδειξε οφσάιντ τον Ελ Κααμπί.

51': Σωστά ο ίδιος βοηθός υπέδειξε οφσάιντ παίκτη της Φενέρμπαχτσε.

59': Σωστά ο Γκίτελμαν υπέδειξε οφσάιντ τον Ορτέγκα, το σφύριγμα του διαιτητή δεν ακούστηκε, με αποτέλεσμα να συνεχίσουν την επίθεση και στην συνέχεια να δεχτεί την κίτρινη ο Ποντένσε γιατί παρεμπόδισε τον αντίπαλο του να εκτελέσει γρήγορα το οφσάιντ.

61': Ο Στίλερ υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Τζολάκη γιατί κράτησε την μπάλα με σκοπό την καθυστέρηση, όμως έπρεπε να υποδείξει και στον Καχβετζί για αντιαθλητική συμπεριφορά, κράτησε και έριξε στο έδαφος τον Τζολάκη.

69': Σωστά ο Γκίτελμαν υπέδειξε οφσάιντ τον Μασούρα όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (κεφαλιά άουτ).

82': Σωστά ο Μπορσχ υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ Μπατσουαγί, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του βοηθού και δεν μέτρησε το γκολ.

90+4': Ο Στίλερ έπρεπε να σφυρίξει επιθετικό φάουλ (ο παίκτης της Φενέρμπαχτσε κρατούσε  πρώτος τον Μασούρα) που είχε προηγηθεί, της παράβασης κράτημα του Μασούρα (του υπέδειξε και κίτρινη) στον αντίπαλο του και τον έριξε στο έδαφος με σκοπό την ανακοπή της επίθεσης.

96': Επρεπε να υποδείξει κίτρινη κάρτα σε παίκτη της Φενέρμπαχτσε που κράτησε αγκαλιά τον Ρίτσαρντς, (παρόμοια φάση με την κίτρινη που υπέδειξε στον Μασούρα). Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τον πάγκο του Ολυμπιακού και υπέδειξε κίτρινη στον Μεντιλιμπαρ.

119': Σωστά ο Γκίτελμαν υπέδειξε οφσάιντ τον Μπατσουαγί της Φενέρμπαχτσε.

120+4': Κακώς ο Στίλερ δεν σφύριξε φαουλ υπέρ του Ολυμπιακού όταν παίκτης της Φενέρμπαχτσε έσπρωξε και έριξε στο έδαφος τον Μασούρα έξω αριστερά οριακά της περιοχής πέναλτι. Στην συνέχεια απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Ντόη για αντικανονική χρήση του χεριού του στο κεφάλι του αντιπάλου με ριψοκίνδυνο τρόπο. Δικαιολογημένα υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Σε γενικές γραμμές ο διαιτητής υπέδειξε πολύ εύκολα κίτρινες κάρτες σε παίκτες του Ολυμπιακού, όμως δεν έκανε το ίδιο σε παίκτες της Φενέρμπαχτσε, (αλλά μέτρα και σταθμά υπέρ της γηπεδούχου)

Κίτρινες κάρτες:

Φενέρμπαχτσε:

94' Σεμπάστιαν Σιμάνσκι

Ολυμπιακός:

36' Φρανσίσκο Ορτέγκα

60 Ντανιέλ Ποντένσε

61' Κωνσταντής Τζολάκης

73' Αντρέας Ντόη

90+4' Γιώργος Μασούρας

112' Σαντιάγκο Έσε

120+4' ' Αντρέας Ντόη

Σχόλια