Φουλ του ΠΑΟΚ από τον Πορτογάλο Νογκέιρα, ο Ολυμπιακός «νίκησε» και τον ρέφερι


SUPERLEAGUE 2023/24

PLAY OFFS

6η αγωνιστική

Κυριακή 21 Απριλίου 2024

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ 2-1

Διαιτητής: Νογκέιρα (Πορτογαλίας)

Boηθοί: Μαρτίνς

Ντουάρτε Μπρας (Πορτογαλίας)

4ος: Τσαγκαράκης (Χανίων)

VAR: Εστέβες (Πορτογαλίας)

ΑVAR: Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας)

Παρατηρητής: Γκαϊτατζής (Δράμας)

6': Κακώς δεν σφύριξε φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού όταν ο Μεϊτέ κράτησε τον Μαρτίνς, η φάση έγινε μπροστά στον Ντουάρτε Μπρας και έπρεπε να σηκώσει την σημαία του.

7': Σωστά ο Μπρας υπέδειξε οφσάιντ τον Ναβάρο.

9': Κακώς ο Νογκέιρα σφυριξε φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ ο Κίνι και ο Ναβάρο δεν έκαναν κάτι το αντικανονικό στον Κουλιεράκη, σε παρόμοια φάση που υπήρξε ξεκάθαρο φαουλ στο 6' στον Μαρτίνς δεν το είχε σφυρίξει.

10': Σωστά ο Μπρας υπέδειξε οφσάιντ όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση τον σκόρερ Ναβάρο, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του βοηθού.

15-18': Ο Μπρας αρχικά δεν υπέδειξε οφσάιντ όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση τον σκόρερ Ναβάρο, όμως μετά έλεγχο επιβεβαίωσης που έγινε από το VAR (Εστέβες) κάνοντας χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ ενημέρωσε τον διαιτητή ότι ο σκόρερ ήταν οφσάιντ και το γκολ σωστά δεν μέτρησε.

21': Σωστά ο Μπρας υπέδειξε οφσάιντ τον Μπράντον Τόμας του ΠΑΟΚ.

25-27': Σωστά ο Νογκέιρα σφύριξε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού όταν ο Κουλιεράκης έσπρωξε από πίσω στην πλάτη τον Ναβάρο και του υπέδειξε και κίτρινη κάρτα, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή, το σπρώξιμο ήταν ξεκάθαρο και ολοκληρώθηκε εντός της περιοχής πέναλτι. Με την εκτέλεση του έγινε το 1-0.

31': Σωστά ο Μπρας υπέδειξε οφσάιντ τον Τσικίνιο του Ολυμπιακού όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (αράουτ).

33': Κακώς ο Νογκέιρα σφύριξε φαουλ υπέρ του ΠΑΟΚ κοντά στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο Ναβάρο και Όρτα δεν έκαναν κάτι το αντικανονικό, υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες.

36': Κακώς ο Νογκέιρα δεν σφύριξε επιθετικό φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού όταν ο Μπαμπά έσπρωξε και έριξε στο έδαφος τον Κίνι μέσα στην περιοχή πέναλτι του Ολυμπιακού.

37': Ο Μπρας σε πολύ οριακή φάση υπέδειξε οφσάιντ ΑΜΕΣΑ, έπρεπε να το υποδείξει μετά την ολοκλήρωση της επίθεσης, που σε περίπτωση γκολ από το VAR να γινόταν η χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ.

45+2': Κακώς ο ρέφερι δεν υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Ζίβκοβιτς που μάρκαρε αντικανονικά από πίσω τον Ποντένσε και ανέκοψε υποσχόμενη επίθεση.

53': Κακώς ο Μπρας δεν υπέδειξε οφσάιντ σε οριακή φάση τον Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (απέκρουσε ο Τζολάκης).

56': Σωστά ο ίδιος βοηθός υπέδειξε οφσάιντ τον Μπράντον Τόμας του ΠΑΟΚ.

61-62’: Στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR κάνοντας χρήση της γραμμής του οφσάιντ και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του Μαρτίνς που έδωσε συνέχεια αφού ο σκόρερ Μαρτίνς ήταν σε κανονική θέση. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Ζίβκοβιτς, διαμαρτυρήθηκε στο διαιτητή και του υπέδειξε κίτρινη κάρτα, καθώς και στον πάγκο του ΠΑΟΚ στον αναπληρωματικό τερματοφύλακα, ζήτησαν φάουλ πριν το γκολ του Ολυμπιακού, όμως ο Σάστρε ήταν αυτός που έπεσε πάνω στον Ρίτσαρντς και δημιούργησε την επαφή και έπεσαν και οι δύο στο έδαφος.

64': Κακώς ο Νογκέιρα σφύριξε φαουλ υπέρ του ΠΑΟΚ, σε βάρος του Ιμπόρα δεν υπήρξε κάτι το αντικανονικό, γι'αυτό διαμαρτυρήθηκαν ξανά από τον πάγκο του ΠΑΟΚ (ειρωνικά) και απέβαλε τον Παντελή Κωνσταντιδη.

Κίτρινες κάρτες:

Ολυμπιακός:

35' Νέλσον Άμπεϊ

ΠΑΟΚ:

25' Κώστας Κουλιεράκης

63' Αντρίγια Ζίβκοβιτς

69' Ζίβκο Ζίβκοβιτς

90' Αμπντούλ Ραχμάν Μπαμπά

Σχόλια