Εισαγγελική έρευνα για το Αρης-ΑΕΚ


-Ο θόρυβος για την καθυστέρηση της επιστροφής του Αρη για το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στο… μικροσκόπιο της δικαιοσύνης

 

Ο σάλος που ξέσπασε για την δεκάλεπτη καθυστέρηση της επιστροφής του Αρη για το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΚ μπήκε στο… μικροσκόπιο της δικαιοσύνης. Με αφορμή τις καταγγελίες ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δόθηκε εντολή για διενέργεια προανακριτικής εξέτασης από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Δημήτρη Σμυρνή στον εισαγγελέα πρωτοδικών, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού, Αναστάσιο Κεσίση.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας θα εξεταστεί εάν στοιχειοθετούνται αξιόποινες πράξεις που συνδέονται με παράνομο στοιχηματισμό, παραβάσεις του Αθλητικού Νόμου και ό,τι άλλο προκύψει. Την έρευνα θα αναλάβει η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους Θεσσαλονίκης, ώστε να διαπιστωθεί γιατί ο Αρης άργησε να βγει για 10’ για το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα της περασμένης Κυριακής με την ΑΕΚ για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας και ο Αλέξης Κούγιας. «Θέλω να μιλήσω για το παραποδόσφαιρο. Αυτό που έκαναν σήμερα ο Μάντζιος και ο Καρυπίδης δεν είναι αλλοίωση πρωταθλήματος, είναι βάρβαρη προσβολή προς όλους τους φιλάθλους, βάρβαρη προσβολή σε όλες τις μεγάλες και ιστορικές ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα, βάρβαρη προσβολή στην ιστορική ομάδα του Άρη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, μετά το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» με τον ΠΑΟΚ, ενώ πρόσθεσε: «Ο Άρης δεν είναι Βέροια, ούτε το Μοσχοχώρι, το χωριό του Καρυπίδη. Είναι μεγάλη ομάδα και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για πονηρές ιστορίες. Προσκαλώ τον εισαγγελέα να πάρει την κασέτα του παιχνιδιού και συγχρόνως να γίνει έρευνα για τις στοιχηματικές αποδόσεις σε σχέση με την ανατροπή του σκορ, δε θέλω να πω τίποτα άλλο».

Σχετικά, με την καθυστέρηση ο Μάντζιος είπε ότι αυτό έγινε γιατί δυο παίκτες είχαν ενοχλήσεις. Aυτοί ήταν οι Νταρίντα και Ρόουζ. Ετσι, υπήρχε αναμονή για να φανεί σε τι κατάσταση είναι, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση πριν αρχίσει το δεύτερο 45λεπτο.


Σχόλια