Διοργανώτρια για κλάματα η ΕΠΟ, πάλι μπάχαλο με Μπαλτάκο ο τελικός Κυπέλλου


Ο Μπαλτάκος εξελέγη πρόεδρος της ΕΠΟ την 1η Ιουνίου 2022, άρα ο περσινός τελικός Κυπέλλου ήταν ο πρώτος του. Δυστυχώς, για τον ίδιο και τη διοίκησή του, υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής. Τόσο πέρσι όσο και φέτος τα έκαναν… μαντάρα!

Σχετικά με την έδρα του τελικού Κυπέλλου του 2023, όπου αναμετρήθηκε το ζευγάρι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0 ο πρόεδρος της ΕΠΟ είχε… διαφημίσει ότι θα γίνει στο εξωτερικό, χωρίς όμως να εκπονηθεί κάποιο πλάνο ή προεργασία για το κόστος. Αφού η έδρα έκανε τον γύρο του κόσμου (ΗΠΑ, Αυστραλία, Λονδίνο, Γερμανία) πήγε να το… σώσει με την Κύπρο! Όμως, η αστυνομία της δεν δέχθηκε να τον φιλοξενήσει, υπό το φόβο επεισοδίων.

Μετά ακολούθησε ο γύρος της Ελλάδας, Αγρίνιο, Πάτρα, Ηράκλειο και Λάρισα. Όμως, κανείς δεν ήθελε να… φιλοξενήσει τις ομάδες της «εξυγίανσης». Τελικά, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος έφτασαν στο σημείο να τον παρακαλάνε για να διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, χωρίς θεατές, όπως και έγινε.

Ο φετινός τελικός Κυπέλλου έχει προγραμματιστεί για τις 18 Μαΐου, ως γνωστόν προκρίθηκαν Αρης και Παναθηναϊκός, σύμφωνα με την προκήρυξη πρέπει να γίνει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όμως όλα είναι στον αέρα! Μια σοβαρή διοργάνωση έχει η ΕΠΟ και την ξεφτιλίζει, ειδικά επί προεδρίας Μπαλτάκου, αν και όλοι οι τελικοί Κυπέλλου της «εξυγίανσης» είναι πονεμένη ιστορία.

Η ΕΕ της ΕΠΟ, η οποία συνεδρίασε την Παρασκευή (12/4), συζήτησε το θέμα της έδρας του τελικού Κυπέλλου και αποφάσισε (πάλι) να ρωτήσει τις ομάδες! Ετσι, ρωτάνε Αρη και Παναθηναϊκό αν θέλουν Πανθεσσαλικό χωρίς κόσμο ή σε άλλο γήπεδο με κόσμο. Στο προηγούμενο συμβούλιο είχαν αποφασίσει ότι θα γίνει στο Πανθεσσαλικό χωρίς κόσμο, θα γίνει ο τελικός και θα ψάχνουν την έδρα, έτσι όπως το πάνε.

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο δεν μπορεί να γίνει με κόσμο επειδή δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας, όπως προβλέπεται από το νέο αθλητικό νόμο. Σύμφωνα με τον Μπέο το κόστος είναι 260.000 ευρώ, όμως είναι αμφίβολο αν προλαβαίνουν μέχρι τις 18 Μαΐου. Πάντως, η ΕΠΟ αρνήθηκε να συμβάλει με το ποσό των 70.000 ευρώ όπως ζήτησε ο Δήμαρχος Βόλου, αν και ο Μπαλτάκος είχε πει ότι θα συμβάλει.

Η ΕΠΟ (και ο Παναθηναϊκός) προτιμούν το Ολυμπιακό Στάδιο, όπου κι εκεί δεν υπάρχουν κάμερες, όμως θεωρούν ότι προλαβαίνουν επειδή υπάρχουν οι εγκαταστάσεις για να τοποθετηθούν! Όμως, αντιδρά ο Αρης που ήδη ξεκαθάρισε ότι θέλει το Πανθεσσαλικό Στάδιο αλλά η ΕΠΟ τον... χαβά της, λέει ότι θα τον περιμένει!

Γίνεται αντιληπτό ότι, με το θέμα του τελικού Κυπέλλου, η κατάσταση είναι για γέλια και για κλάματα. Όλα αυτά, ενώ η ΕΠΟ πρέπει μέχρι την Τετάρτη να απαντήσει στην Cosmote TV για την έδρα του τελικού Κυπέλλου!

 

Σχόλια