Καχυποψία στο ζενίθ και μπουρλότο με ξένους διαιτητές στα …τυφλά


Οι Φρόιντφελντ, Μάνταλος δεν τσεκάρουν τους ξένους ρέφερι, καθώς έχουν πολλές αρνήσεις και δεν υπάρχει πολυτέλεια επιλογών

 

 

Στην… πρίζα μπήκε ο αρχιδιαιτητής Πίτερ Φρόιντφελντ. Μετά και τις διαιτησίες των προηγούμενων αγώνων των πλέι οφ, σε συνδυασμό και με τον ανταγωνισμό για το πρωτάθλημα, μεγαλώνει η καχυποψία, με συνέπεια ο Σουηδός να είναι υπό αμφισβήτηση από τους ίδιους που τον έφεραν.

Ο Τσακαλίδης ήταν καλός στο ματς Λαμία-Ολυμπιακός 1-5, άλλωστε δεν υπήρχαν περιθώρια. Όμως, δεν ισχύει το ίδιο τόσο με τον Σκοπιανό Στάβρεφ που σφύριξε Αρης-Παναθηναϊκός 0-2, αφήνοντας με παράπονα τις δυο ομάδες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες παράπονα διατύπωσε και ο ΠΑΟΚ για τον ελίτ Γερμανό Τομπίας Στίλερ, σχετικά με την ανοχή του σε φάουλ υπέρ του στο εκτός έδρας 2-2 με την ΑΕΚ.

Ο μεγάλος προβληματισμός αφορά και στο ότι οι ρέφερι σφύριξαν με συγκεκριμένη φιλοσοφία, ανάλογη με αυτή των Ελλήνων της «εξυγίανσης». Επειδή τα πράγματα στο πρωτάθλημα θα ζορίσουν κι άλλο, κάποιος μπορεί να πει ότι ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα. Εκείνο που βλέπουμε είναι ότι η μια ομάδα κοιτάει τι κάνει η άλλη, στέκεται ακόμη και σε λάθη που έχουν να κάνουν με φάουλ και υποτίθεται ότι οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ είναι σύμμαχοι, με τον Αλαφούζο να έχει ξεχάσει τις δηλώσεις του κατά Μελισσανίδη, μετά την απώλεια του περσινού τίτλου για την ομάδα του.

Για να μην το παρατραβάμε, μέχρι και οι ίδιοι μιλάνε για τα «όργια» που γίνονται. Το μεγάλο θέμα είναι ότι δεν κάνουν τίποτα, άσχετα αν όλα αυτά δικαιώνουν τον Ολυμπιακό.

Να μην παραβλέπουμε ότι ο Ολυμπιακός, ήδη, έχει υποστεί «σφαγιαστική» διαιτησία στα πλέι οφ. Συγκεκριμένα ο Σλοβένος Γιουγκ, στο εκτός έδρας παιχνίδι του με την ΑΕΚ (0-1) έπρεπε να αποβάλει τον Αμραμπατ.

Γίνεται αντιληπτό ότι το θέμα δεν είναι να έρχονται ξένοι διαιτητές. Το ζητούμενο είναι να έρχονται καλοί ξένοι διαιτητές και όχι ρέφερι που, περιέργως, είναι στο κλίμα της «εξυγίανσης».

Η τωρινή ΚΕΔ των Φρόιντφελντ, Μάνταλο δεν εγγυάται τόσο το 50-50 στη διαιτησία όσο και την έλευση καλών ξένων ρέφερι. Δεν τσεκάρουν τους ξένους ρέφερι που φέρνουν. Δεν κάνουν ορισμούς, παρά οι αρμοδιότητές τους εξαντλούνται στο να γράφουν επιστολές, με τις οποίες ζητάνε ξένους ρέφερι. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Στάβρεφ ήρθε επειδή δεν έβρισκαν άλλους διαιτητές, καθώς είχαν απορριφθεί καμιά δεκαριά αιτήματα από ισάριθμες ομοσπονδίες. Δεν έχουν τις ανάλογες δημόσιες σχέσεις για να φέρουν ικανούς ξένους διαιτητές. Τέλος, δεν έφεραν αποτέλεσμα οι επαφές του με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους αρχιδιαιτητές, στο προ δεκαημέρου σεμινάριο της UEFA στη Λισαβόνα.

 

Σχόλια