Οι 2+2 ομολογίες του Μπαλτάκου για τη συμμαχία ΑΕΚ, ΠΑΟΚ στην ΕΠΟ


-Ο πρόεδρος της ΕΠΟ σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα έβγαλε τα πάντα στη σέντρα 

 

 

«Λένε πως η ΑΕΚ έχει τους περισσότερους συμβούλους μέσα στην ΕΠΟ κι όταν τίθεται θέμα ψηφοφορίας περνάνε οι αποφάσεις της κι εσύ με κάποιους ακόμα στηρίζεις τον ΠΑΟΚ. Πες ότι θες, ναι ή όχι, πως είναι μπούρδες όλα αυτά», ρωτήθηκε ο Τάκης Μπαλτάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα σε διαδικτυακή εκπομπή ιστοσελίδας (Sport24). Διαβάστε και την απάντησή του: «Δεν θα πω ούτε ναι, ούτε όχι. Όλες οι αποφάσεις είναι ομόφωνες. Οι αποφάσεις είναι 100άδες όλη τη χρονιά. Όλες τους ομόφωνες, δεν υπάρχει μειοψηφία του ΠΑΟΚ. Ο πρόεδρος έχει διπλή ψήφο. Εγώ δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ».

Η ουσία είναι ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ επιβεβαίωσε τη συμμαχία-έκτρωμα για την «αιχμαλωσία» της ομοσπονδίας. Και δεν είναι η μόνη φορά που ο Μπαλτάκος αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο… δίδυμο που άλωσε την ομοσπονδία.

Αντιγράφουμε συνέντευξη που ο Μπαλτάκος παραχώρησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» στις 18/4/23:

Ερώτηση: Επειδή σας προσάπτουν ότι η διοίκηση της ΕΠΟ έχει κιτρινόμαυρο χρώμα και οι αποφάσεις της ευθυγραμμίζονται με τα «θέλω» της ΑΕΚ.

Απάντηση: «Οταν λέτε κιτρινόμαυρο εννοείται μόνο την ΑΕΚ ή και τον ΠΑΟΚ μαζί;».

Ερώτηση: Τώρα βάζω μόνο την ΑΕΚ…

Απάντηση: «Σε όλα αυτά τα καφενειακά, δεν μπορώ να μπω. Πράγματι, προτάθηκα από Ενώσεις που είναι κοντά στην ΑΕΚ, αλλά και στον ΠΑΟΚ, όμως πάντα έτσι γινόταν. Ομως έτσι γινόταν. Πάντα από την εποχή του Τριβέλλα που θυμάμαι εγώ, ο πρόεδρος της ΕΠΟ προερχόταν από ένα μεγάλο ή μικρότερο σωματείο».

Επίσης, άλλες δυο φορές ο Μπαλτάκος μίλησε χωριστά για την ΑΕΚ και χωριστά για τον ΠΑΟΚ, πάντα σε σχέση με την ΕΠΟ:

Με δηλώσεις του στο «Αθλητικό Μετρόπολις» αναφέρθηκε (26/2/24) στην προεδρία της ομοσπονδίας: «Τελειώνει το καλοκαίρι η θητεία μου, αλλά να ρωτήσετε τον Μάκη Γκαγκάτση ποιος θα είναι ο διάδοχος μου. Όταν είχε βγει ένα δημοσίευμα , είχα απαντήσει ότι θα είναι ένας θαυμάσιος πρόεδρος, με τις ευλογίες μου, θα είναι όμως μία απόφαση που θα πάρει ο ίδιος μαζί με τον κύριο Σαββίδη».

Πιο πριν (15/7/22) με δηλώσεις του στην «ΕΡΑ Σπορ» επικεντρώθηκε στην ΑΕΚ. «Τι να κάνω όταν οι αντιδράσεις της ΑΕΚ ήταν τόσο σφοδρές», δήλωσε για την απομάκρυνση του Κλάτενμπεργκ από την ΚΕΔ.

Ο Μαρινάκης πήγε κατηγορούμενος για μια τυχαία συνάντησή του με τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή τον Δεκέμβριο του 2011. Τώρα, δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα και δεν… τρέχει κάστανο!

Σχόλια