«Χαστούκι» για την ΕΠΟ η πρωτιά της Κ 19 του Ολυμπιακού – Ούτε τα προσχήματα με την Εθνική Νέων – Ετσι εκτέθηκαν


-Στα τελευταία παιχνίδια της Εθνικής Νέων κάλεσαν μόνο τέσσερις παίκτες των πρωταθλητών Ευρώπης έναντι έξι του ΠΑΟΚ!

-Η ομάδα ναυάγησε στην Πορτογαλία, όμως δεν παραιτήθηκε κανείς.

 

Εδωσαν δικαιώματα με την Εθνική Νέων, αποδεικνύοντας ότι ο σχεδιασμός τους βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Μετά τον αποκλεισμό της Μπάγερν από την Κ 19 του Ολυμπιακού και την πρόκρισή της στο φάιναλ φορ της Νιόν της Ελβετίας, όπου στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Χρήστος Θέος κάλεσε τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού και έξι του ΠΑΟΚ! Αναφερόμαστε στην 20αδα που έλαβε μέρος στον 4ο όμιλο της Elite Round του EURO U-19 στην Πορτογαλία, όπου η Εθνική Νέων κατέληξε τελευταία με έναν βαθμό, παίρνοντας ισοπαλία από τη Σερβία (που επίσης πήρε έναν βαθμό), ενώ πρώτη τερμάτισε η Δανία με εννέα βαθμούς και δεύτερη η Πορτογαλία με έξι.

Ο Θέος από τη ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, που επαναλαμβάνουμε είχε αποκλείσει την Μπάγερν, κάλεσε μόνο τους Παπακανέλλο, Μπακούλα, Μπάμπη Κωστούλα και τον Λιατσικούρα. Με βάση τα αποτελέσματα, σε συνδυασμό με την πανωλεθρία της Εθνικής Νέων στην Πορτογαλία και τον θρίαμβο του Ολυμπιακού με την κατάκτηση του Youth League, που είναι το Champions League Νέων, βγαίνει το συμπέρασμα ότι η κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης από τους «ερυθρόλευκους» αποτελεί «χαστούκι» και για την ΕΠΟ. Φαίνεται ξεκάθαρα πως τα πλάνα τους είναι για τα… μπάζα, στην καλύτερη περίπτωση δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Σε όλα αυτά προσθέστε ότι οι Παπακανέλλος, Μπακούλας, Κωστούλας και Λιατσικούρας δεν ήταν βασικοί στο τουρνουά της Πορτογαλίας! Κι εδώ τα σχόλια είναι περιττά!

Στις 20 Μαρτίου έπαιξαν Πορτογαλία-Ελλάδα 2-1: Ο Λιατσικούρας αγωνίστηκε 90’, ο Λιατσικούρας μέχρι το 89’, ο Παπακανέλλος και ο Κωστούλας μπήκαν στο 86’.

Στις 23/3 έγινε το ματς Δανία-Ελλάδα 2-1: Ο Παπακανέλλος μπήκε στο 79’, ο Λιατσικούρας έγινε αλλαγή στο 46’, ο Μπακούλας βγήκε στο 70’, ενώ ο Κωστούλας μπήκε στο 60’.

Στις 26/3 έπαιξαν Ελλάδα-Σερβία 3-3: Ο Λιατσικούρας μπήκε στο 61’, ο Μπακούλας έπαιξε σε όλο το ματς, ο Παπακανέλλος μπήκε στο 88’ και ο Κωστούλας στο 46’.

Μετά από όλα αυτά ας μην απορούμε γιατί όλες οι Εθνικές ομάδες έχουν… πατώσει. Ειδικά οι «μικρές» πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Αναλυτικά οι 20 παίκτες της Εθνικής Νέων:

Τερματοφύλακες: Καρακασίδης (Παναθηναϊκός), Νικολακούλης (ΠΑΟΚ).

Αμυντικοί: Φίλων (ΠΑΟΚ), Κατρής (Παναθηναϊκός), Αλεξίου (Ιντερ), Γεωργιάδης (Σαμπντόρια), Μαρούτσης (ΑΕΚ), Πασαχίδης (ΠΑΟΚ), Δεληγιάννης (ΠΑΟΚ), Κοντούρης (Παναιτωλικός).

Μέσοι: Ανδρικόπουλος (ΑΕΚ), Κοντονίκος (Λαμία), Μπακούλας (Ολυμπιακός), Γκούμας (ΠΑΟΚ), Λιατσικούρας (Ολυμπιακός).

Επιθετικοί: Παπακανέλλος (Ολυμπιακός), Καλοσκάμης (Παναθηναϊκός), Δεληανίδης (Τσβόλε), Κωστούλας (Ολυμπιακός), Γκιτέρσος (ΠΑΟΚ)

Σχόλια