Ο Παπαδόπουλος… έσκισε το πρωτόκολλο του VAR, ο Τζήλος δεν έδωσε πέναλτι στο Βόλο (pic), άρα δεύτερο λάθος του Θεσσαλονικιού


-Ο Παπαδόπουλος ως VAR «χειρούργησε» τον Ολυμπιακό στους αγώνες με τον Ατρόμητο και την Κηφισιά. Εκανε το ένα «χειρουργείο» τη 15η αγωνιστική αλλά τη 18η τον έβαλαν ξανά σε αγώνα των «ερυθρόλευκων», όπως αναφέραμε με Ατρόμητο (0-0) και Κηφισιά (3-2 υπέρ του Ολυμπιακού), αντίστοιχα. Τυχαίο;

 

SUPER LEAGUE 2023-2024

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ PLAYOUTS

Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΒΟΛΟΣ 0-2

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Βοηθοί: Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας),

Κολλιάκος (Αθηνών)

4ος: Κατοίκος (Αθηνών)

VAR: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

AVAR: Μωυσιάδης Θ. (Ηπείρου)

Παρατηρητής: Λαμπαδαρίου (ΚΕΔ/ΕΠΟ)

53': Σωστά ο Κολλιάκος υπέδειξε οφσάιντ τον Μύγα του Βόλου.

54-57': Ο Τζήλος υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Λούνα του Βόλου για αντικανονική χρήση του χεριού του στο πρόσωπο του αντιπάλου του, όμως μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης από το VAR (Παπαδόπουλο), συνέστησε στο διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση κόκκινης κάρτας. Οταν ο Τζήλος είδε την φάση στην οθόνη αποφάσισε να παραμείνει στην αρχική του απόφαση, γιατί έκρινε ότι η κίνηση του αυτή με το χέρι του στο πρόσωπο του αντιπάλου του δεν ήταν με υπερβολική δύναμη για να αποβάλει με κόκκινη κάρτα τον Λούνα, η κίνηση του αυτή δεν ήταν με μεγάλη ένταση και το χέρι του δεν το τέντωσε για να χτυπήσει στο πρόσωπο τον αντίπαλο του με σοβαρό βάναυσο και βίαιο τρόπο, αυτη η κίνηση του χεριού του χαρακτηρίζεται ως ριψοκίνδυνο παίξιμο. Κακώς ο Παπαδόπουλος σύμφωνα με το πρωτόκολλο του VAR συνέστησε στο διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης, αφού δεν υπήρχε ένα ξεκάθαρο λάθος με την απόφαση του διαιτητή, η παράβαση ήταν στην γκρίζα ζώνη και ο VAR έπρεπε να αποδεχθεί την όποια απόφαση του διαιτητή. Ο Παπαδόπουλος όταν ήταν VAR στους αγώνες του Ολυμπιακού εκτός έδρας με την τον Ατρόμητο, σε τόσες ξεκάθαρες παραβάσεις που υπήρξαν υπέρ του Ολυμπιακού δεν συνέστησε ποτέ στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση των φάσεων, συνέστησε μόνο σε βάρος του Ολυμπιακού στο αγώνα με την Κηφισιά και παραποιώντας κανονισμούς στο οφσάιντ, ακυρώνοντας πέναλτι δίνοντας οφσάιντ που δεν επηρέασε τον αντίπαλο του, αλλά και παραποιώντας τις γραμμές του οφσάιντ για να ακυρώσουν γκολ του Ολυμπιακού.

58-59': Κακώς δεν σφύριξε πέναλτι όταν υπήρξε πέσιμο του Γκαρσία του Βόλου στην περιοχή του Αστέρα Τρίπολης, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και κακώς συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή, έπρεπε να του συστήσει να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση πέναλτι, ο Ατιένθα κάνει προβολή με τις τάπες του στο πόδι του Γκαρσία την στιγμή που σουτάρει και του προκάλεσε τραυματισμό (δείτε την φωτογραφία στο τέλος του κειμένου).

62': Κακώς υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Σιέλη του Βόλου, η αντικανονική χρήση του χεριού του δεν ήταν με ριψοκίνδυνο τρόπο.

67': Σωστά ο Κολλιάκος υπέδειξε οφσάιντ τον Λούνα του Βόλου όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (κεφαλιά άουτ).

69-70': Κακώς ο Κολλιάκος υπέδειξε οφσάιντ τον Αντόνιο Λούνα όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση, πετυχαίνοντας γκολ ο συμπαίκτης του Χουάν Γκαρσία, όμως μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης από το VAR κάνοντας χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ σωστά ενημέρωσε τον διαιτητή ότι ο Λούνα ήταν σε κανονική θέση και μέτρησε σωστά το γκολ.

Κίτρινες κάρτες:

Αστέρας Τρίπολης:

84' Λευτέρης Λύρατζης

90' Ντίνο Γκρόζντανιτς

Βόλος:

55' Αντόνιο Λούνα

62' Χρίστος Σιέλης

82' Γιώργος Μύγας

ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΤΖΗΛΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ:



 

 

Σχόλια