Σε ετοιμότητα ήταν ο Μανούχος - Το VAR εξέθεσε τον Νικολαΐδη στο 7’, η... γκέλα του Ψάρρη (54')


SUPER LEAGUE 2023-2024

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ PLAYOUTS

Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)

Βοηθοί: Ψάρρης (Ζακύνθου)

Νικολαϊδης (Μακεδονίας)

4ος: Τσιάρας (Καβάλας)

VAR: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

AVAR: Μεϊντανάς (Αχαΐας)

Παρατηρητής: Τεροβίτσας (Αιτ/νιας)

 6-7': Κακώς ο διεθνής βοηθός Νικολαΐδης  υπέδειξε ότι η μπάλα είχε μπει γκολ, όταν ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου μπλόκαρε την μπάλα πάνω στην γραμμή τέρματος, όμως μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης από το VAR σωστά ενημέρωσε τον διαιτητή ότι η μπάλα δεν είχε περάσει εξ'ολοκλήρου την γραμμή τέρματος και σωστά δεν μέτρησε το γκολ. Ο βοηθός από το σημείο που βρισκόταν, αφού δεν είχε καλή οπτική επαφή της φάσης, δεν  έπρεπε να αποφασίσει υποθετικά επειδή είδε ότι το μεγαλύτερο μέρος του σώματος του τερματοφύλακα ήταν εντός της εστίας, αυτό πιθανόν τον παρέσυρε ότι μπορεί να είχε περάσει και η μπάλα, όμως το σώμα του τερματοφύλακα κάλυπτε την μπάλα και ήταν αδύνατον να δει ότι με το χέρι του την είχε κρατήσει πάνω στην γραμμή τέρματος. Όταν ο βοηθός δεν είναι σίγουρος, σε τέτοιες περιπτώσεις τις αφήνει για το VAR, δηλαδή ο διεθνής βοηθός σε ένα διεθνή αγώνα όπου δεν υπάρχει VAR θα το έδειχνε γκολ; Μήπως πρέπει τέτοιοι βοηθοί που κάνουν τέτοια σοβαρά λάθη, να τους ξηλώνουν το σήμα του διεθνή και στην συνέχεια να φεύγουν μόνοι τους; Αλλά αυτό δεν υπάρχει ούτε στην ΚΕΔ  ούτε στους διαιτητές, αφού δεν έχουν αυτή την ευθιξία.

11': Σωστά ο ίδιος βοηθός υπέδειξε οφσάιντ τον Παμλίδη του ΠΑΣ Γιάννινα.

29-30': Υπήρξε πέσιμο του Τζίμα στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του από τον Κεσχρίντα, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και συμφώνησε σωστά με την απόφαση του Μανούχου, υπήρξε μια ελαφριά επαφή με το χέρι του Κεσχρίντα στην πλάτη του Τζίμα που κρίνεται φυσιολογική.

51': Ο Ψάρρης υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (άουτ), δεν υπήρξε ριπλέι από κάμερα στην ευθεία για να φανεί η ορθότητα της απόφασης του βοηθού.

54': Κακώς ο Ψάρρης υπέδειξε οφσάιντ Ζαν-Μπαπτίστ Λεό του ΠΑΣ Γιάννινα, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (κόρνερ που κακώς δεν εκτελέστηκε από τον ΠΑΣ), υπήρξαν δύο φάσεις στην πρώτη όπως έδειξαν στο ριπλέι ήταν σε κανονική θέση, ενώ όπως φάνηκε στο live, ο βοηθός υπέδειξε την 2η περίπτωση, που κακώς τον υπέδειξε οφσάιντ αφού δέχτηκε την μπάλα από αντίπαλο.

60': Ο Ψάρρης υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (αράουτ υπέρ ΠΑΣ), η φάση ήταν πολύ οριακή φάση που αν υπήρχε γκολ θα έπρεπε να γίνει χρήση της τρισδιάστατης γραμμής. Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα για την απόφαση του βοηθού, (πιθανόν τα είχαν μαζί του από την φάση του 54'), όμως εδώ όπως φάνηκε στο ριπλέι θα δεχτούμε ότι η απόφαση του βοηθού ήταν σωστή.

61-62': Στο 2-1 του Ατρομήτου οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα ζήτησαν οφσάιντ τον σκόρερ Τζαβέλλα, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και συμφώνησε σωστά με την απόφαση του βοηθού (Νικολαΐδη), ο Τζαβέλλας δέχτηκε την μπάλα από αντίπαλο.

87': Οι παίκτες του Ατρομήτου ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Παντελάκη, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και συμφώνησε σωστά με την απόφαση του διαιτητή, το χέρι του ήταν σε φυσική θέση κοντά στο σώμα του.

90+9': Σωστά ο Ψάρρης υπέδειξε οφσάιντ τον Εραμούσπε του ΠΑΣ Γιάννινα, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (απόκρουση τερματοφύλακα).

Κίτρινες κάρτες:

Ατρόμητος:

47' Λορέν ντε Μποκ

ΠΑΣ Γιάννινα:

45+4' Τζόρντι Οσέι-Τούτου

86' Ροντρίγο Εραμούσπε

Σχόλια