Ο Φωτιάς έπρεπε να υποδείξει το πέναλτι χωρίς VAR, σωστός ο Ζαμπαλάς που τον κάλεσε για ανασκόπηση


SUPER LEAGUE 2023/24

24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-1

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)

Βοηθοί: Μεϊντανάς (Αχαΐας),

Νικολακάκης (Λασιθίου)

4ος: Τσαγκαράκης (Χανίων)

VAR: Ζαμπαλάς (Ηπείρου)

AVAR: Νικολαΐδης (Μακεδονίας)

Παρατηρητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

7': Σωστά ο Μεϊντανάς υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ Ναβάρο του Ολυμπιακού, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και συμφώνησε σωστά με την απόφαση του βοηθού και το γκολ δεν μέτρησε.

22': Σωστά ο ίδιος βοηθός υπέδειξε οφσάιντ τον Ναβάρο του Ολυμπιακού όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (σουτ του Καμπράλ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι).

39': Κακώς ο Νικολακάκης υπέδειξε φάουλ κοντά στην γωνία της περιοχής πέναλτι του Ολυμπιακού, ο Ρίτσαρντς έκανε κανονικό μαρκάρισμα (έπαιξε καθαρά την μπάλα) στον Τσεσκ Ρέχις Κρεσπί.

42': Ο Ναβάρο σούταρε, η μπάλα χτύπησε στον Ιμπόρα και κατέληξε στα δίχτυα, ο διαιτητής σφύριξε φαουλ για χέρι του Ιμπόρα, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή, από το ριπλέι που έδειξαν λόγω της μεγάλης ταχύτητας της μπάλας δεν φαίνεται που ακριβώς χτύπησε, όμως επειδή η μπάλα άλλαξε πορεία πιθανόν να χτύπησε στην άκρη του αγκώνα του.

45-45+2': Στο γκολ του Αστέρα Τρίπολης σωστά ο Νικολακάκης δεν υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ Γιαμπλόνσκι, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και συμφώνησε σωστά με την απόφαση του βοηθού, ο Μάντζης που ήταν σε θέση οφσάιντ δεν είχε συμμετοχή στο παιχνίδι, ούτε επηρέασε αντίπαλο του.

74': Ο Νικολακάκης υπέδειξε οφσάιντ τον Ελ Κααμπί όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (κεφαλιά άουτ), η φάση ήταν πολύ οριακή και σε περίπτωση γκολ θα γινόταν έλεγχος με την τρισδιάστατη γραμμή του οφσάιντ από το VAR.

76-77': Αρχικά ο Φωτιάς κακώς δεν είχε σφυρίξει πέναλτι σε αντικανονικό μαρκάρισμα του Καρμόνα, στην συνέχεια ο Ολυμπιακός πέτυχε γκολ με τον Ελ Κααμπί, όμως ο Νικολακάκης υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR που ενημέρωσε τον διαιτητή ότι σωστά ο Νικολακάκης υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ, στην συνέχεια συνέστησε στο διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση πέναλτι που είχε προηγηθεί του γκολ, όταν είδε την φάση σωστά σφύριξε πέναλτι, με την εκτέλεση του έγινε το 1-1.

87-90': Στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού σωστά ο Νικολακάκης δεν υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ Ελ Κααμπί, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του βοηθού ο σκόρερ ήταν πιο πίσω από την μπάλα.

Κίτρινες κάρτες:

Ολυμπιακός:

Αστέρας Τρίπολης:

45+4' Νίκος Ζουγκλής

81' Τόμπι Αλάγκμπε

Σχόλια