Τα δυο πέναλτι του Φωτιά (με VAR και χωρίς)…


SUPERLEAGUE 2023-24

21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΛΑΜΙΑ 1-4

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)

Βοηθοί: Νικολαϊδης (Μακεδονίας),

Δέλλιος (Πέλλας)

4ος: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

VAR: Χρ.Βεργέτης (Αρκαδίας)

AVAR: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)

Παρατηρητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

8-12': Ο Φωτιάς αρχικά σφύριξε φάουλ υπέρ της Λαμίας οριακά εκτός περιοχής, όμως μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης από το VAR (Βεργέτης) ενημέρωσε τον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση για παράβαση πέναλτι που προηγήθηκε του φάουλ, σε αντικανονικό μαρκάρισμα που έγινε στην περιοχή πέναλτι, όταν είδε την φάση σωστά σφύριξε πέναλτι, όμως κακώς υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Καραχάλιο του ΠΑΣ Γιάννινα αφού μάρκαρε απρόσεκτα τον Μαρτίνες και όχι ριψοκίνδυνα. Με την εκτέλεση του ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα απέκρουσε και παρέμεινε το 0-0.

58': Κακώς ο Δέλλιος μετά από εκτέλεση κόρνερ υπέδειξε άουτ σε βάρος του ΠΑΣ Γιάννινα, ότι η μπάλα είχε εξέλθει εκτός γραμμής τέρματος (στον αέρα), όμως στο ριπλέι που έδειξαν φαίνεται ότι η μπάλα δεν είχε εξέλθει (έτσι έκανε σκούπα την επίθεση του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ το σκορ ήταν στο 1-2).

59'-61': Ο Φωτιάς σωστά σφύριξε πέναλτι υπέρ της Λαμίας όταν ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα ανέτρεψε τον Μαρτίνεθ της Λαμίας, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή, που σφύριξε πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον Αθανασίου. Με την εκτέλεση του ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα απέκρουσε σε κόρνερ και παρέμεινε το 1-2. Όμως μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο τερματοφύλακας Αθανασίου έκανε άστοχη έξοδο και η Λαμία πέτυχε γκολ (1-3).

79': Σωστά ο Νικολαϊδης υπέδειξε οφσάιντ παίκτη της Λαμίας.

Κίτρινες κάρτες:

ΠΑΣ Γιάννινα:

12' Ζήσης Καραχάλιος

32' Επαμεινώνδας Παντελάκης

90+1' Παναγιώτης Τζίμας

90+3' Ροντρίγο Εραμούσπε

Λαμία:

27' Κέιλεμπ Στάνκο

45' Βικίντας Σλίβκα

51' Καρλίτος

Σχόλια