Βρήκαν …μπελά με τον Μπαλτάκο


Αν και δηλώνει «μπασκετικός», πραγματική η δήλωσή του που έκανε στις 16/12/23 ως καλεσμένος του ΕΣΑΚΕ στο All Star Game του μπάσκετ στην Καρδίτσα, ο Τάκης Μπαλτάκος σκέφτεται το μέλλον του εντός του ποδοσφαίρου. Για αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΕΠΟ πιέζει τις ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που στηρίζουν τα μπλοκ του νότου και του βορρά, αντίστοιχα, και περνάνε ό,τι θέλουν στη ομοσπονδία ώστε να μείνει σε άλλο πόστο και μετά τη λήξη της θητείας τους.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, τα σχέδιά τους για την ΕΠΟ μετά τις εκλογές του καλοκαιριού (Ιούνιο ή Ιούλιο) δεν περιλάμβαναν τον Μπαλτάκο. Πιο συγκεκριμένα, ονειρεύεται να αναλάβει επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας ή εκτελεστικός διευθυντής. Πρόκειται για πληροφορία που δεν έχει διαψευστεί.

Ο Μπαλτάκος το έχει πάρει απόφαση ότι δεν θα παραμείνει πρόεδρος της ΕΠΟ. Αφενός υπάρχει το όριο ηλικίας των 70 ετών αφετέρου έχει αποφασιστεί ότι υποψήφιος θα είναι ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης. Αλλωστε, δεν ελέγχει ο Μπαλτάκος τις ενώσεις, άλλοι τις ελέγχουν και το πάνε εναλλάξ. Μια τετραετία ο ΠΑΟΚ και μια η ΑΕΚ και τώρα είναι η σειρά του ΠΑΟΚ, όπως αποκάλυψε και ο Αχιλλέας Μπέος.

Η θέση του προέδρου δεν είναι έμμισθη, ειδικότερα ο Μπαλτάκος προσπάθησε να την κάνει και παρά την απόφαση της ΓΣ της ΕΠΟ, στις 30 Ιουνίου, για αποζημίωση 96.000 ευρώ το πρώτο χρόνο της θητείας του και ίδιου ποσού (από 8.000 το μήνα) για τον τρέχοντα δεύτερο χρόνο, δεν την υλοποίησαν επειδή δεν προβλέπεται από το νόμο. Οι θέσεις του επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας και του εκτελεστικού διευθυντή είναι έμμισθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει απαγορευτικό και για τις δυο θέσεις, όμως ο Μπαλτάκος συνεχίζει να πιέζει! Στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή θα παραμείνει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης που θα παραμείνει, άσχετα αν δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον εν δυνάμει πρόεδρο της ΕΠΟ, Μάκη Γκαγκάτση. Αλλωστε, δεν πέρασε το βέτο του δεύτερου για να βάλουν άλλον εκτελεστικό διευθυντή.

Παράλληλα, επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας είναι ο Νίκος Μπάρτζης ο οποίος είναι επιλογή του Φιλιππούση. Λίγο δύσκολο να υποβαθμιστεί με τον Φιλιππούση εκτελεστικό διευθυντή της ΕΠΟ για να αναλάβει ο Μπαλτάκος με το οποίο ο Φιλιππούσης είχε ουκ ολίγες κόντρες.

Δεν ξέρουμε αν «λέει κάτι» αλλά και να είχε δικαίωμα ο Μπαλτάκος να βάλει υποψηφιότητα, δεν θα τον ήθελαν για πρόεδρο…



Σχόλια