ΔΕΑΒ της πλάκας, επιλέγει παρατηρητές-οπαδούς και εκθέτει τον Βρούτση: Πρόκληση με το ματς Ολυμπιακός-Βόλος – Οι «ερυθρόλευκοι» ζητούν την αντικατάστασή του.


Κατώτερη των περιστάσεων η ΔΕΑΒ που όρισε για παρατηρητή έναν οπαδό της ΑΕΚ από το Ηράκλειο, όπως προκύπτει από αναρτήσεις του στα social media, στο παιχνίδι της Κυριακής (3/1) Ολυμπιακός-Βόλος. Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ με επιστολή της προς τη ΔΕΑΒ, με κοινοποίηση σε Βρούτση (αναπληρωτή υπουργό με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό) και Σκέρτσο (υπουργό επικρατείας), ζητεί την αντικατάστασή του καθώς η ΔΕΑΒ πλέον έχει πολλές αρμοδιότητες, μέχρι και επιβολή τιμωρίας κεκλεισμένων των θυρών.

Όμως, με αυτή την αφορμή προκύπτουν μια σειρά από σοβαρά θέματα. Κατ’ αρχήν φαίνεται ότι η ΔΕΑΒ ακόμη και με τη νέα σύνθεσή της δείχνει έλλειψη σοβαρότητας. Παράλληλα, παραμένει άγνωστο με ποια κριτήρια επιλέγονται οι παρατηρητές της και αν απαιτούνται κάποια προσόντα. Στην περίπτωση του κυρίου (Παναγιώτη) που έβαλαν στον Ολυμπιακό το προσόν είναι ότι πρόκειται οπαδό της ΑΕΚ;

Μάλιστα ο Ολυμπιακός αναφέρει στην επιστολή του ότι η αναβάθμιση της ΔΕΑΒ δεν έγινε για να αλλοιωθούν οι όροι διεξαγωγής των αθλητικών διοργανώσεων ούτε «για να χρησιμοποιηθούν οι Παρατηρητές της ΔΕΑΒ ως εργαλεία επιτηδείων ή  για να συμπεριφέρονται σύμφωνα με τις οπαδικές τους προτιμήσεις». Παράλληλα, απορεί και με τη συγκεκριμένη επιλογή, επειδή με την επιλογή παρατηρητή-οπαδού της ΑΕΚ «μπορεί να προκύψει σαφής διαμόρφωση των όρων διεξαγωγής του Πρωταθλήματος».

 Πιο συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός αναφέρει: «Είναι απορίας άξιο πως η Επιτροπή σας σε ένα τέτοιο σημείο του πρωταθλήματος προέβη σε έναν τέτοιο ορισμό ενός προσώπου με αυτά τα χαρακτηριστικά όταν πλέον από το ρόλο και τη θέση των Παρατηρητών της ΔΕΑΒ μπορεί να προκύψει σαφής διαμόρφωση των όρων διεξαγωγής του Πρωταθλήματος. Υποθέτουμε ότι η πολιτική ηγεσία, τόσο του Υπουργείου όσο και ευρύτερα, δεν προχώρησε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να μετατραπεί η ΔΕΑΒ σε εργαλείο αλλοίωσης των όρων διεξαγωγής των αθλητικών διοργανώσεων, ούτε για να χρησιμοποιηθούν οι Παρατηρητές της ΔΕΑΒ ως εργαλεία επιτηδείων ή  για να συμπεριφέρονται σύμφωνα με τις οπαδικές τους προτιμήσεις. Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα και χωρίς χρονοτριβή στην ανάκληση του ορισμού του συγκεκριμένου προσώπου και την αντικατάστασή του από άλλον Παρατηρητή που θα εκπληρώνει τουλάχιστον τα εχέγγυα  της αμεροληψίας και της ακεραιότητας».

Είναι απορίας άξιο πως η ΔΕΑΒ προέβη σε μια τέτοια επιλογή. Σε μια σοβαρή χώρα θα τον είχαν αλλάξει, θα είχε παραιτηθεί αυτός που τον επέλεξε, ενώ η ΔΕΑΒ θα είχε δώσει εξηγήσεις.

Δείτε μερικές αναρτήσεις του παρατηρητή της ΔΕΑΒ που ορίστηκε στον αγώνα Ολυμπιακός-Βόλος και είναι οπαδός της ΑΕΚ:







 

Σχόλια