Ξεπερνά κάθε όριο το σερί των λαθών


-Το… σόου του Παπαδόπουλου με την κίτρινη που δεν έβγαλε στον Αμραμπατ και το πέναλτι που δεν έδωσε ο Κατσικογιάννης στο Αγρίνιο

Μια ωραία ατμόσφαιρα με τους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι η διαιτησία. Οι διαιτητές συνεχίζουν τη «βροχή» λαθών υπέρ τους και η εύνοια στις προαναφερόμενες ομάδες ξεπερνά κάθε όριο, τη στιγμή που σε άλλα ματς έκοψαν αρκετούς βαθμούς από τον Ολυμπιακό.

Εγιναν… κανόνας τα λάθη υπέρ των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ενώ τελευταία (όπως αναμενόταν) ο Παναθηναϊκός δεν παίρνει ούτε …σπόρι κι ας είχαν «γλυκάνει» τον Αλαφούζο την ώρα που ο τελευταίος έπρεπε να στηρίξει «εξυγίανση». Η διαιτησία στη Super League μπορεί να παρομοιαστεί και σαν «ανοιχτό βιβλίο» με τους ρέφερι να δείχνουν ότι φοβούνται και παράλληλα οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ να παίρνουν τα πάντα όλα.

Ο κανόνας επιβεβαιώθηκε και στους αγώνες Λαμία-ΑΕΚ 1-3 και Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 1-3. Η αγωνιστική «ζυγαριά» εκθέτει τόσο τον Παπαδόπουλο που σφύριξε στη Λαμία όσο και τον Κατσικογιάννη (περισσότερο αυτόν!) που ήταν διαιτητής στο Αγρίνιο.

Πως να δικαιολογηθεί ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) όταν έπρεπε να δείξει κίτρινη (στα όρια της κόκκινης) στον Αμραμπατ επειδή άπλωσε το χέρι του και χτύπησε τον Σίντκλεϊ στο πρόσωπο; Όμως, ο διεθνής ρέφερι αντί να εφαρμόσει τον κανονισμό προτίμησε να κάνει σόου, κάνοντας παρατηρήσεις στον παίκτη της ΑΕΚ.

Άλλη περίπτωση ο Κατσικογιάννης (Ηπείρου) και η… υπόλοιπη διαιτητική ομάδα (ο Μανούχος στο VAR και ένας εκ των βοηθών ο Μωυσιάδης!) στον αγώνα Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 1-3, με το ημίχρονο να λήγει 1-0 υπέρ των γηπεδούχων. Το μεγάλο λάθος έγινε στο 47’ όπου έπνιξαν πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού, όταν ο Σάστρε κράτησε αγκαλιά και με τα δύο του χέρια τον Ζοάο Πέδρο και τον έριξε στο έδαφος. «Σίγησε» ο Κατσικογιάννης, μια από τα ίδια και το VAR.

Στο 59’ κακώς ο Μωυσιάδης (Ηπείρου) δεν υπέδειξε οφσάιντ τον Ντεσπόντοφ ενώ στη συνέχεια σκόραρε ο Κωνσταντέλιας. Παρόλα αυτά έκαναν 4’ να ακυρώσουν το γκολ, αν και με γυμνό μάτι φαινόταν το οφσάιντ. Ηθελαν να το μετρήσουν;

Στο 16’ ο Μουργκ του ΠΑΟΚ κράτησε από το σορτς τον Τορεχόν. Μπορεί ο Κατσικογιάννης να σφύριξε το φάουλ, όμως δεν υπέδειξε την κίτρινη κάρτα που είναι ορισμός του κανονισμού.

Το άκρως κωμικό (σ.σ. οι προαναφερόμενοι αγώνες έγιναν το Σάββατο και την Κυριακή, αντίστοιχα) είναι ότι νωρίτερα (την περασμένη Πέμπτη και την περασμένη Παρασκευή) οι διαιτητές και οι βοηθοί είχαν παραστεί σε σεμινάριο των Φρόιντφελντ, Μάνταλου στη Θεσσαλονίκη! Είναι το σεμινάριο που δεν τόλμησαν να τους περάσουν από αγωνιστικά τεστ επειδή υπήρχε κίνδυνος να κοπούν αρκετοί ρέφερι και βοηθοί.

Σχόλια