ΚΕΔ... Σκανδιναβίας: Με λογική «ό,τι κάτσει» οι ορισμοί των ξένων - Δεν μπορούν να βρουν αλλά οι Φροιντφελντ, Μάνταλος δεν παραιτούνται - Τι σύμπτωση κι αυτή! Να σφυρίζουν οι ξένοι σύμφωνα με το... σύστημα!


Μια από τα ίδια με τους ορισμούς των ξένων διαιτητών που η ποιότητά τους, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν αποτελεί εγγύηση για ομαλά πλέι οφ. Απόδειξη η επιλογή του Σουηδού, ιρακινής καταγωγής, Μοχάμεντ Αλ Χακίμ, ο οποίος σφύριξε τον αγώνα Παναθηναϊκού-Αρη και είναι χαρακτηριστικό ότι ήρθε για τέταρτη φορά στην Ελλάδα, έχοντας σφυρίξει περισσότερα παιχνίδια σε σχέση με κάποιους Ελληνες ρέφερι! Ο Αλ Χακίμ είναι διαιτητής της πρώτης κατηγορίας της UEFA αλλά όχι από προηγμένο πρωτάθλημα και είναι στη «φιλοσοφία» των διαιτητών που φέρνουν, διαιτητών που έχουν κάνει λάθη και με φιλοσοφία σαν τους Ελληνες της «εξυγίανσης» κάτι που αποδείχθηκε και στη Λεωφόρο καθώς άφησε με παράπονα τον Αρη και έσπρωξε τον ΠΑΟ. Τι σύμπτωση κι αυτή! Να σφυρίζουν οι ξένοι σύμφωνα με το... σύστημα!

Αντίθετα, οι ελίτ ρέφερι αγνοούνται, καθώς όρισαν μόνο δυο. Ο ένας ήταν ο Πορτογάλος Ντίας ο οποίος την 4η αγωνιστική σφύριξε Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-1 και ο άλλος ο Γερμανός Ζίμπερτ για τον ημιτελικό Κυπέλλου Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ.

Ο Σουηδός αρχιδιαιτητής Πίτερ Φρόιντφελντ λαμβάνει παχυλή αμοιβή για να φέρνει διαιτητές από το κάτω ράφι. Επαναλαμβάνουμε: Οι επιλογές των ξένων δεν είναι εγγύηση για ομαλά πλέι οφ. Εχουμε να κάνουμε με ΚΕΔ… Σκανδιναβίας, καθώς από αυτές τις χώρες είναι οι περισσότεροι διαιτητές. Κατά τα άλλα τους φταίνε οι ξένες ομοσπονδίες που δεν τους δίνουν ρέφερι και όχι οι ανύπαρκτες δημόσιες σχέσεις τους. Τα πράγματα με τους ξένους θα γίνουν χειρότερα, επειδή θα πρέπει να βρίσκουν συνέχεια διαιτητές. Και επειδή δεν έχουν δημόσιες σχέσεις, θα πάνε σε λογική «ό,τι κάτσει», κάτι που ήδη ισχύει!

Οι Φρόιντφελντ, Μάνταλος επιχείρησαν να δημιουργήσουν κλίμα για να βάζουν στα πλέι οφ Ελληνες διαιτητές στο χορτάρι και ξένους στο VAR, όμως δεν τους πέρασε το σχέδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες στο συμβόλαιο του Φρόιντφελντ υπάρχει όρος να ορίζει ξένους διαιτητές στους αγώνες μεταξύ των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αρη.

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ξαναδούμε διαιτητές σαν τον Σλοβάκο Μαρέφκα, που μαζί με τον συμπατριώτη του, τον ανιψιό του Μίχελ, αλλοίωσαν το αποτέλεσμα του αγώνα Ολυμπιακού-ΑΕΚ 1-2. Όπως δεν αποκλείεται να σκαρφιστούν σκηνικό όπως πέρσι με τους δήθεν μεθυσμένους Πολωνούς για να σφυρίξουν Ελληνες, όπως έβαλαν τον Διαμαντόπουλο στο περσινό ΑΕΚ-Αρης για τα πλέι οφ. Είναι τυχαίο ότι από τότε δεν ήρθε ξανά Πολωνός διαιτητής;

 

 

 

Σχόλια