Ναυάγιο του Ανδριανού, δεν ξέρει τι γίνεται με την εκτέλεση φάουλ – Γελάει ο κόσμος με την εκπαίδευση του Μάνταλου! – Τα ίδια χάλια και ο Βεργέτης που όμως έσωσε τον ρέφερι για ανύπαρκτο πέναλτι – Σοβαρό λάθος και από τον Οικονόμου


SUPERLEAGUE 2023/24

16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΚΗΦΙΣΙΑ 3-0

Διαιτητής: Ανδριανός (Αχαΐας)

Βοηθοί: Φωτόπουλος (Αθηνών),

Οικονόμου (Αχαΐας)

4ος: Πουλικίδης (Δράμας

VAR: Βεργέτης Χρ. (Αρκαδίας)

AVAR: Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας)

Παρατηρητής: Θάνος (Ηπείρου)

2': Σωστά ο Οικονόμου υπέδειξε οφσάιντ τον Ματέους Σάντος της Κηφισιάς όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

43': Σωστά ο Φωτόπουλος υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του Ατρομήτου.

56': Ο Ανδριανός είχε σφυρίξει φάουλ, ο Βαλένσια το εκτέλεσε γρήγορα με πάσα προς τον Γιουμπιτάνα και πέτυχε γκολ (2-0) ενώ οι παίκτες της Κηφισιάς διαμαρτύρονταν και ο παίκτης του Ατρομήτου που δέχτηκε το φάουλ ήταν ακόμη στο έδαφος. Έγινε έλεγχος από το VAR και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή. Ο διαιτητής κακώς επέτρεψε την γρήγορη εκτέλεση του φάουλ, αφού οι οδηγίες που δίνονται στους διαιτητές για την διαχείριση εκτέλεσης φάουλ κοντά στην περιοχή πέναλτι είναι: α) να τοποθετηθεί η μπάλα στο σωστό ακριβές σημείο που έγινε το φάουλ, β) να ενημερώσει τον εκτελών ότι δεν θα το εκτελέσει πριν σφυρίξει και αφού έχει τοποθετηθεί σωστά το τείχος, γ) οι παίκτες της Κηφισιάς ήταν μπροστά στο διαιτητή και διαμαρτύρονταν, δ) υπήρχε ακόμη ο παίκτης του Ατρομήτου στο έδαφος και έπρεπε να πάει κοντά του, ρωτώντας τον αν χρειάζεται ιατρική περίθαλψη. Σε γενικές γραμμές δεν είχε την σωστή διαχείριση στον τρόπο εκτέλεσης του φάουλ, έπρεπε να μην επιτρέψει την γρήγορη εκτέλεση, εδώ φαίνεται η απειρία του διαιτητή καθώς και η έλλειψη εκπαίδευσης από τον υπεύθυνο της ΚΕΔ (Μάνταλο). Μεγάλη ευθύνη και του Βεργέτη που έπρεπε να καλέσει τον Ανδριανό στο VAR. Επίσης υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Παπασάββα της Κηφισιάς για διαμαρτυρία. - ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

70': Σωστά ο Φωτόπουλος υπέδειξε οφσάιντ τον Οζεγκοβιτς της Κηφισιάς.

73': Σωστά ο ίδιος βοηθός υπέδειξε οφσάιντ τον Οζεγκοβιτς της Κηφισιάς όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

74': Ο Ανδριανός έπρεπε να σφυρίξει φάουλ υπέρ του Ατρομήτου και να υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Λαντρ της Κηφισιάς για ριψοκίνδυνο παίξιμο, αντικανονική χρήση του χεριού του στο πρόσωπο του αντιπάλου του, (Βέργο, υπήρξε και τραυματισμός).

75': Ο ρέφερι έπρεπε να υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Γιουμπιτάνα του Ατρομήτου για ριψοκίνδυνο παίξιμο στον Βαφέα, υπήρξε τραυματισμός του, επίσης ανέκοψε και την υποσχόμενη επίθεση.

78-79': Κακώς ο Οικονόμου υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ Βέργο του Ατρομήτου (ενώ ήταν 1 μέτρο περίπου καλυμμένος), έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και ενημέρωσε τον διαιτητή ότι ο σκόρερ ήταν σε κανονική θέση και το γκολ μέτρησε (3-0).

87'-90': Ο Ανδριανός κακώς σφύριξε πέναλτι υπέρ της Κηφισιάς όταν ο τερματοφύλακας έπεσε για να αποκρούσει την μπάλα ο επιθετικός Τετέι της Κηφισιάς έπεσε στην περιοχή πέναλτι, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συνέστησε στο διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για μη παράβαση πέναλτι, όταν είδε την φάση πήρε πίσω το πέναλτι και υπέδειξε σωστά κίτρινη κάρτα στον Τετέι της Κηφισιάς για θέατρο.

Σχόλια