Προετοίμασαν τον Αλαφούζο για "σφαγεία" σαν τα περσινά: Ο Αλ Χακίμ δεν έδωσε πέναλτι στον Παναθηναϊκό – Η αστεία βουτιά του Λιβάι έπρεπε να τιμωρηθεί με κίτρινη (75’)


-«Ο διαιτητής και ο VAR δεν υπέδειξαν καταφανέστατο πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Βέρμπιτς στο 56ο λεπτό», αναφέρει η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού.

SUPERLEAGUE 23/24

18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-2

Διαιτητής: Αλ Χακίμ (Σουηδία)

Βοηθοί: Κούλουμ (Σουηδία),

Κλάιβερ (Σουηδία)

4ος: Τζήλος (Λάρισας)

VAR: Μπέμπεκ (Κροατία)

ΑVAR: Μπουξμπάουμ (Ανατ. Αττικής)

Παρατηρητής: Μάνταλος (ΚΕΔ/ΕΠΟ)

 

8': Σωστά ο Κούλουμ υπέδειξε οφσάιντ τον Βερμπιτς του Παναθηναϊκού, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

50': Οι παίκτες της ΑΕΚ ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Βαγιανίδη, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του Αλ Χακίμ, το χέρι του ήταν σε φυσική θέση κοντά στο σώμα του.

55': Υπήρξε πέσιμο του Βέρμπιτς στην περιοχή της ΑΕΚ μετά από μαρκάρισμα του Πινέδα, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και κακώς δεν συνέστησε στο διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση πέναλτι, ο Πινέδα έκανε ένα απρόσεκτο αντικανονικό μαρκάρισμα στον Βερμπιτς.

59': Ο Λιβάι Γκαρσία πέτυχε γκολ, όμως μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης που έγινε από το VAR σωστά συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για επιθετικό φάουλ που προηγήθηκε πριν το γκολ, αφού είδε την φάση σωστά ακύρωσε το γκολ, ο Σιμάνσκι μάρκαρε αντικανονικά τον Μπερνάρ κάτω από το κέντρο του γηπέδου.

68': Σωστά ο Κούλουμ υπέδειξε οφσάιντ τον Αμραμπατ της ΑΕΚ.

75': Ο Αλ Χακίμ έπρεπε να σφυρίξει έμμεσο φάουλ και να υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Γκαρσία για την βουτιά που έκανε θέλοντας να ξεγελάσει τον διαιτητή για να σφυρίξει φάουλ έξω δεξιά από την μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού.

88': Σωστά ο Κλάιβερ υπέδειξε οφσάιντ τον Λημνιό του Παναθηναϊκού.

90+3-5': Οι παίκτες της ΑΕΚ ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Ζέκα, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συνέστησε στο διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση πέναλτι, όταν είδε την φάση σωστά αποφάσισε να σφυρίξει πέναλτι το χέρι του Ζέκα ήταν σε αφύσικη θέση μακριά από το σώμα του. Με την εκτέλεση του έγινε το 2-2.

Κίτρινες κάρτες:

ΑΕΚ:

30' Γκατσίνοβιτς

52' Αλεξάντερ Καλενς

65' Σιμάνσκι

Παναθηναϊκός:

17' Ντανιέλ Μανσίνι

85' Ιωαννίδης

Σχόλια