Στο 86’ ο Γκορτσίλας (pics) έκανε χοντρό λάθος, ενώ είχε εκτεθεί στο 41’ (μαζί και ο Τζήλος!)


-Ο Γκορτσίλας έπρεπε να είναι τιμωρημένος λόγω VAR στον αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός 2-2.

 

 

SUPERLEAGUE 2023/24

14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

ΚΗΦΙΣΙΑ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 4-2

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Στεφανής (Καρδίτσας),

Νίκζας (Λάρισας)

4ος: Πουλικίδης (Δράμας)

VAR: Τζήλος (Λάρισας)

ΑVAR: Βεργέτης (Αργολίδας)

Παρατηρητής: Σταθόπουλος (Αχαΐας)

41': Κακώς ο διαιτητής Γκορτσίλας υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Παντελάκη του ΠΑΣ Γιάννινα, το μαρκάρισμα του δεν ήταν ριψοκίνδυνο παίξιμο ώστε να δικαιολογείται η κίτρινη κάρτα, στην συνέχεια υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες, από τους παίκτες και τον πάγκο της Κηφισιάς. Κίτρινη κάρτα υπέδειξε και σε αξιωματούχο του ΠΑΣ Γιάννινα Μπάμπη Καρβέλη. Το ποιο σημαντικό είναι ότι στις έντονες διαμαρτυρίες του ο Παντελάκης ακούγεται να λέει στον διαιτητή <<ΆΝΤΕ Μ… ΑΠΟ 'ΚΕΙ>>, χωρίς να τον αποβάλει. Κακώς και ο VAR Τζήλος δεν ενημέρωσε τον διαιτητή ότι ακούστηκε η εξύβριση στην τηλεόραση και θα έπρεπε να του συστήσει να κάνει ανασκόπηση της φάσης.

Μέχρι και ο παρατηρητής διαιτησίας πρέπει να άκουσε την εξύβριση, που ήταν κοντά στην άδεια εξέδρα. Αλλά και η ΚΕΔ που δηλώνει ότι παρακολουθεί όλους τους αγώνες από την TV, πρέπει να το άκουσε. Για να δούμε πόσες αγωνιστικές θα αφήσει Γκορτσίλα και Τζήλο εκτός ορισμών, που θα έπρεπε να τους είχε αφήσει εκτός και αυτή την αγωνιστική για τα σημαντικά λάθη που είχαν κάνει την 13η αγωνιστική.

48': Ο εκφωνητής ανέφερε ότι στο γήπεδο πήγε αιφνιδιαστικά <<Εισαγγελέας>> για να ελέγξει αν τηρούνται τα πρόσφατα μέτρα της κυβερνητικής απόφασης.

76': Η Κηφισιά ζήτησε πέναλτι σε πέσιμο του Τετέι στην περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα, ο διαιτητής ζήτησε να μην επαναρχίσει το παιχνίδι έως ότου γίνει έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή (άουτ), αφού δεν υπήρξε κάτι το αντικανονικό, (ο Τετέι ήταν αυτός που πάτησε απρόσεκτα τον αμυντικό).

77': Σωστά απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Γκάρο του ΠΑΣ Γιάννινα για ριψοκίνδυνο παίξιμο, πάτημα με τις τάπες του στο πόδι του αντιπάλου του.

86-87': Οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα ζήτησαν πέναλτι πάνω στον Εραμούσπε από τράβηγμα του Παπασάββα, ενώ οι παίκτες της Κηφισιάς ζήτησαν οφσάιντ στο ξεκίνημα της επίθεσης, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και κακώς δεν συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης, αφού δεν υπήρξε οφσάιντ στην συνέχεια υπήρξε κράτημα οριακά εκτός περιοχής πέναλτι και έπρεπε να σφυρίξει φάουλ και να αποβάλει με κόκκινη κάρτα τον Παπασάββα της Κηφισιάς για αποστέρηση προφανής ευκαιρίας για γκολ. Ο διαιτητής απέβαλε με κόκκινη κάρτα τον αξιωματούχο Βασίλη Παναγιώτου από τον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα για διαμαρτυρία. Το σκορ ήταν στο 3-2.

90': Κακώς ο Στεφανής σε οριακή φάση υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ Οζεγκοβιτς της Κηφισιάς, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR κάνοντας χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ και ενημέρωσε τον διαιτητή ότι το γκολ είναι κανονικό και σωστά μέτρησε (4-2).

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ 86' (στη μια φωτογραφία φαίνεται το κράτημα που γίνεται εκτός, στην δεύτερη φωτογραφία φαίνεται ότι πριν ο επιθετικός πατήσει την γραμμή το χέρι του αμυντικού να μην ακουμπά πλέον τον επιθετικό)




Σχόλια