Οφσάιντ το γκολ του Βαγιαννίδη: Δεν έδειξαν πλάνο με τη γραμμή του οφσάιντ καθώς επηρεάζει τη φάση ο Ιωαννίδης


SUPER
LEAGUE 2023-24

8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Κυριακή 22 Οκτωβρίου  2023

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1 – ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΟ 49’

Διαιτητής: Μαρέσκα (Ιταλία)

Βοηθοί: Μπατσίνι (Ιταλία),

Βέτσι (Ιταλία)

4ος διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

VAR: Πιτσινίνι (Ιταλία)

AVAR: Νικολακάκης (Λασιθίου)

Παρατηρητής: Τεροβίτσας (Αιτ/νιας)

 

6' : Ο βοηθός Μπατσίνι υπέδειξε οφσάιντ, όμως η φάση ήταν οριακή και έπρεπε να το υποδείξει μετά την ολοκλήρωση της επίθεσης.

11-12': Ο Μαρέσκα έπρεπε να υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Σένκενφελντ του Παναθηναϊκού για ριψοκίνδυνο παίξιμο, πάτημα στο πόδι του Μασούρα.

28-30': Στο γκολ του Παναθηναϊκού από το μακρινό πλάνο που έδειξαν φαίνεται να είναι οφσάιντ ο Ιωαννίδης, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR για οφσάιντ αλλά το γκολ μέτρησε κανονικά. Ομως έπρεπε να δείξουν την φάση χρησιμοποιώντας την τρισδιάστατη γραμμή του οφσάιντ στο Νο 7 Ιωαννίδη, που έκανε κίνηση να μαρκάρει τον αντίπαλο του αμυντικό (= Ρέτσος), καθώς αν ήταν οφσάιντ έπρεπε να τον τιμωρήσουν γιατί επηρέασε τον αντίπαλο του. Υπεύθυνος βοηθός ο Βέτσι, όπως και ο AVAR Νικολακάκης επειδή αφορούσε φάση που έχει να κάνει με οφσάιντ.

31': Κακώς ο Μαρέσκα σφύριξε επιθετικό φάουλ σε βάρος του Μασούρα, δεν έκανε κάτι το αντικανονικό.

34': Ο Μαρέσκα έπρεπε να υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Παλάσιος του Παναθηναϊκού για ριψοκίνδυνο παίξιμο στο πόδι του Ποντένσε.

43': Ο ρέφερι έπρεπε να σφυρίξει φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού όταν παίκτης του Παναθηναϊκού μάρκαρε αντικανονικά τον Φορτούνη. Στην αμέσως επόμενη διακοπή ο Φορτουνη διαμαρτυρήθηκε στο διαιτητή και του υπέδειξε κίτρινη κάρτα.

Έπρεπε να υποδείξει τουλάχιστον 3' και όχι 2' που υπέδειξε.

49': Ο Παναθηναϊκός αποχώρησε για τα αποδυτήρια, κακώς ακολούθησε ο διαιτητής.

 

 

 

Σχόλια