Τρεις παρεμβάσεις του VAR (= Διαμαντόπουλος) στο ΟΦΗ-Αρης 3-2, καλός ο Μανούχος -Το... μυστήριο με τη φάση του 19'


SUPER LEAGUE 2023-2024

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

ΟΦΗ-ΑΡΗΣ

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)

Βοηθοί: Μπουξμπάουμ (Ανατ. Αττικής),

Σπυρόπουλος (Ανατ. Αττικής)

4ος: Κατοίκος (Αθηνών)

VAR: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

AVAR: Μεϊντανάς (Αχαΐας)

Παρατηρητής: Καρατζάς (Εύβοιας)

14': Σωστά ο Μπουξμπάουμ υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του Άρη.

17-18': Στο γκολ του ΟΦΗ (1-0), έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR για φάουλ που ζήτησε ο Άρης και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή, δεν υπήρξε κάτι το αντικανονικό. Οι «κίτρινοι» διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ του Ντίκο στον Οντουμπάτζο, ειδικότερα ότι τον έριξε κάτω για να τον βγάλει από τη διεκδίκηση της μπάλας

19': Εγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR  για το αν πέρασε η μπάλα την γραμμή τέρματος μετά από απόκρουση του τερματοφύλακα του ΟΦΗ Μανδά σε κεφαλιά του Λούις Πάλμα και συμφώνησε με την απόφαση του Μπουξμπάουμ. Από τις τρεις διαφορετικές λήψεις που έδειξαν δεν φαίνεται ξεκάθαρα αν η μπάλα είχε περάσει εξ ολοκλήρου την γραμμή τέρματος, (σε τέτοιες φάσεις χρειάζεται η τεχνολογία γραμμής - Goal-line technology, GLT).

65'-68': Αρχικά σε δύσκολη οριακή φάση, ο Σπυρόπουλος υπέδειξε οφσάιντ τον σκόρερ του Άρη (= Φαμπιάνο), όμως μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης από το VAR (= Διαμαντόπουλος) κάνοντας χρήση της τρισδιάστατης γραμμής του οφσάιντ, ενημέρωσε τον διαιτητή ότι οριακά ο Φαμπιάνο ήταν σε κανονική θέση και άλλαξε την απόφαση του και μέτρησε σωστά το γκολ του Άρη (2-2). Ηταν μια πολύ οριακή φάση και δεν έχει ευθύνη, για τέτοιες φάσεις υπάρχει το VAR.

 


Σχόλια