Οι βοηθοί… σκουπίζουν, οι Μάνταλος, Μπένετ αμολάνε αετό – Η εκπαίδευση της πλάκας ένας ακόμη λόγος να παραιτηθούν


Συνεχίζονται και φέτος τα κραυγαλέα λάθη των βοηθών διαιτητών.

Όταν λέμε κραυγαλέα λάθη εννοούμε ότι ο βοηθός γίνεται… λίμπερο και «σκουπίζει» ό,τι περνάει από τον τελευταίο αμυντικό που κατά 90%++ θα έμπαινε γκολ, (μόνο σε βάρος των ομάδων της εξυγίανσης, δείτε παρακάτω...).

Αυτά τα μαθήματα τους έκανε η ΚΕΔ (των Μάνταλου, Μπένετ), στα θερινά σεμινάρια διαιτησίας;

Από τότε που έχει έρθει το VAR στην Ελλάδα (SL1), οι βοηθοί δεν θα πρέπει σε οριακές φάσεις οφσάιντ να σηκώνουν «άμεσα» την σημαία, αλλά μετά την ολοκλήρωση της επίθεσης, δηλαδή θα πρέπει να εφαρμόζουν αυστηρά τις οδηγίες της ΕΔ / UEFA.

Αλήθεια επιτρέπεται διεθνείς βοηθοί να… τελειώνουν, τέτοιες φάσεις όπως έγινε την 2η αγωνιστική με τον διεθνή βοηθό Νικολαΐδη υπέρ της ΑΕΚ στο 90+6' και ενώ το σκορ ήταν 1-1;

Αυτό το σοβαρό λάθος θα το έκανε σε διεθνή αγώνα; Θα τον έστελναν σπίτι του.

Το ίδιο έκανε στο Α' ημίχρονο υπέρ του ΠΑΟΚ ο βοηθός της ΕΠΣ Ημαθίας ο Χριστοδούλου, στον αγώνα με την Κηφισιά. Πάντως, στο δεύτερο ημίχρονο καθάρισε τρεις επιθέσεις σε βάρος του ΠΑΟΚ.

Μπορεί τώρα με τέτοιους βοηθούς, να ανέβει το επίπεδο της Ελληνικής διαιτησίας; Κανονικά, πρέπει να πάνε σπίτια τους.

 

Δείτε αναλυτικά τις δύο περιπτώσεις της 2ης αγωνιστικής:

Βιάστηκε να τελειώσει τη φάση ο Νικολαΐδης στο 90+6’.

SUPER LEAGUE 2023-2024 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

ΑΕΚ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1-1

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας), Βοηθοί: Νικολαΐδης (Μακεδονίας), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), 4ος: Κατσικογιάννης (Ηπείρου), VAR: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), AVAR: Πάτρας (Μακεδονίας), Παρατηρητής: Μπίκας (Χαλκιδικής).

90+6': Κακώς ο ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του Πανσερραϊκού, διπλό το λάθος του γιατί το υπέδειξε ΑΜΕΣΑ και σταμάτησε μια πολλά υποσχόμενη επίθεση του Πανσερραϊκού που έφευγε προς την αντίπαλη περιοχή.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/08/blog-post_99.html

 

 

Ο Χριστοδούλου δεν πέτυχε φάση (pics)

SUPER LEAGUE 2023-2024 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

ΠΑΟΚ-ΚΗΦΙΣΙΑ 2-1

Διαιτητής: Τσέτσιλας (Καστοριάς), Βοηθοί: Χριστοδούλου (Ημαθίας), Στεφανής (Καρδίτσας), 4ος: Τσιάρας (Καβάλας), VAR: Μανούχος (Αργολίδας), AVAR: Σπυρόπουλος (Ανατ. Αττικής), Παρατηρητής: Θάνος (Ηπείρου).

30': Κακώς ο Χριστοδούλου υπέδειξε οφσάιντ παίκτη της Κηφισιάς, διπλό το λάθος του γιατί το υπέδειξε ΑΜΕΣΑ και σταμάτησε υποσχόμενη επίθεση της Κηφισιάς.

53': Κακώς ο Χριστοδούλου υπέδειξε οφσάιντ τον Τζίμα του ΠΑΟΚ, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

54': Κακώς ο Χριστοδούλου υπέδειξε οφσάιντ τον παίκτη του ΠΑΟΚ.

69': Κακώς, ο Χριστοδούλου υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του ΠΑΟΚ, διπλό το λάθος του γιατί το υπέδειξε ΑΜΕΣΑ και σταμάτησε υποσχόμενη επίθεση του ΠΑΟΚ.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/08/blog-post_59.html

 

Δείτε αναλυτικά τους βοηθούς που υπέδειξαν ΆΜΕΣΑ οφσάιντ στο περσινό πρωτάθλημα, χωρίς να υπάρξει τιμωρία ή να τους στείλουν στα σπίτια τους, ώστε να ανοιγε ο δρόμος για τους νεώτερους βοηθούς και για να μην φωνάζουν οι ΕΠΣ ότι οι καλοί διαιτητές απογοητεύονται και αποχωρούν από την διαιτησία.

 

SUPERLEAGUE 2022-23 25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 5-3-2023 ΟΦΗ – ΑΕΚ 0-3

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) Βοηθοί: ΚΏΣΤΑΡΑΣ (Αιτ/νίας), Τριανταφύλλου (Αρκαδίας) 4ος: Μαλούτας (Ημαθίας) VAR: Φωτιάς (Πέλλας), ΑVAR: Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας) Παρατηρητής: Δαγκλής (Μακεδονίας)

41': Κακώς, ο ΚΏΣΤΑΡΑΣ υπέδειξε ΑΜΕΣΑ οφσάιντ τον Ντίκο του ΟΦΗ και ανέκοψε μια πολλά υποσχόμενη επίθεση, έπρεπε να το υποδείξει μετά την ολοκλήρωση της επίθεσης, που σε περίπτωση γκολ θα γινόταν έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR για την ορθότητα της απόφασης του, (δεν υπήρξε ριπλέι από κάμερα στην ευθεία για να δούμε αν η απόφαση του ήταν σωστή, από την ζωντανή λήψη φάνηκε ο Ντιγκο να είναι στην ίδια ευθεία).

85': Κακώς ο Κωσταράς δεν υπέδειξε οφσάιντ τον Φαν Βέερτ της ΑΕΚ όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (σούταρε στην εστία και απέκρουσε ο τερματοφύλακας).

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/03/blog-post_72.html

 

SUPERLEAGUE 2022-23 PLAYOFFS 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή 14 Μαΐου

ΑΕΚ-ΒΟΛΟΣ 4-0

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας), Βοηθοί: Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής), ΣΠΥΡΌΠΟΥΛΟΣ (Ανατολικής Αττικής), 4ος: Μαλούτας (Ημαθίας), VAR: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), AVAR: Παπαδάκης (Ηρακλείου), Παρατηρητής: Ταπατζάς (Θράκης)

68': κακώς ο ΣΠΥΡΌΠΟΥΛΟΣ υπέδειξε ΑΜΕΣΑ οφσάιντ τον Άλχο του Βόλου, η φάση ήταν οριακή και έπρεπε να το υποδείξει μετά την ολοκλήρωση της επίθεσης, δεν υπήρξε ριπλέι από την ευθεία για να επιβεβαιωθεί η ορθότητα της απόφασης του.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/05/4-0.html

 

SUPER LEAGUE 2022-23 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή, Οκτωβρίου 09, 2022

ΟΦΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) Βοηθοί: Λ. Δημητριάδης (Μακεδονίας),

ΤΡΙΑΝΤΑΦΎΛΛΟΥ (Αρκαδίας) 4ος: Τσέτσιλας (Γρεβενών) VAR: Κουτσιαύτης (Άρτας)

AVAR: Πετρόπουλος (Αρκαδίας) Παρατηρητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

33': Κακώς ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΎΛΛΟΥ υπέδειξε ΆΜΕΣΑ οφσάιντ τον Μασούρα. Έπρεπε να αφήσει πρώτα να ολοκληρωθεί η επίθεση και μετά να σηκώσει την σημαία του. Πάντως, δεν υπήρξε ριπλέϊ από την κάμερα που ήταν στην ευθεία για να φανεί αν ήταν σωστή η απόφαση του βοηθού.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2022/10/blog-post_25.html

 

SUPER LEAGUE 2022-23 20ή ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 29.01.2023

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΦΗ 2-1

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Βοηθοί: Μεϊντανας (Αχαΐας), ΚΑΡΑΓΚΙΖΟΠΟΥΛΟΣ (Ημαθίας) 4ος: ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ Πιερίας, VAR: Γκορτσίλας AVAR:Νικολαΐδης, Παρατηρητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Το άγχος του ΚΑΡΑΓΚΙΖΟΠΟΥΛΟΥ να σταματήσει επίθεση του Ολυμπιακού

Στο 37' του αγώνα Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-1 σωστά ο ΚΑΡΑΓΚΙΖΟΠΟΥΛΟΣ υπέδειξε οφσάιντ το Μπακαμπού. Όμως κακώς το υπέδειξε άμεσα, έπρεπε να αφήσει να ολοκληρωθεί η επίθεση. Δείτε την πάνω φωτογραφία από το ριπλέι, που φαίνεται ο Καραγκιζόπουλος, να σηκώνει την σημαία του με μεγάλη ταχύτητα. Έτσι έκανε την πάσα στον Παπαδόπουλο να σταματήσει με το σφύριγμα του γρηγορότερα την επίθεση, πριν προλάβει άλλος επιθετικός να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και μετά θα πρέπει το γκολ να μετρήσει (μέσω VAR), στην περίπτωση που θα είχε κάνει λάθος ο βοηθός και δεν υπήρχε οφσάιντ.

Ο δε Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας) «έγραψε» λάθος που διόρθωσε το VAR, στο προπέρσινο παιχνίδι με τον Αστέρα στη Τρίπολη......

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/01/blog-post_449.html

 

 

SUPERLEAGUE 2022-23 PLAY OFF – 4η αγωνιστική Κυριακή 9 Απριλίου 2023

ΠΑΟΚ – ΒΟΛΟΣ 4-2

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας) Βοηθοί: Κούλα (Ξάνθης), ΠΑΠΑΔΆΚΗΣ (Ηρακλείου)

4ος: Τσέτσιλας (Γρεβενών) VAR: Μανούχος (Αργολίδας) AVAR: Νικολακάκης (Λασιθίου)

Παρατηρητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

85': Κακώς ο ΠΑΠΑΔΆΚΗΣ υπέδειξε ΆΜΕΣΑ οφσάιντ τον Οζέγκοβιτς του Βόλου, η φάση ήταν οριακή με αποτέλεσμα να μην αφήσει να αναπτυχθεί μια υποσχόμενη επίθεση του Βόλου. Έπρεπε να το υποδείξει μετά την ολοκλήρωση της επίθεσης που σε περίπτωση γκολ θα γινόταν έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/04/61.html

 

SUPER LEAGUE 2022-23 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 10/9/2022

ΟΦΗ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-2

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Βοηθοί: ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ (Μακεδονίας), Πάτρας (Μακεδονίας), 4ος: Κατοίκος (Αθηνών), VAR: Περράκης (Αθηνών), AVAR: Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής), Παρατηρητής: Καρατζάς (Ευβοίας)

7': Κακώς ο Νικολαΐδης υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του ΟΦΗ, ενώ ήταν σε κανονική θέση.

13': Κακώς, πάλι ο ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του ΟΦΗ ενώ ήταν σε κανονική θέση, επίσης κακώς το υπέδειξε ΑΜΕΣΑ και ανέκοψε την υποσχόμενη επίθεση, ενώ έπρεπε να αφήσει να ολοκληρωθεί η επίθεση.

Απολογισμός πρώτου ημιχρόνου:

Ο Νικολαΐδης λάθη και στα δυο οφσάιντ, ο Πάτρας έπιασε το ένα από τα δυο.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2022/09/1-2-pics.html

 

 

 

SUPER LEAGUE 2022-23 22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΟΚ 2-2

Διαιτητής: Τσαγκαράκης (Χανίων), Βοηθοί: Σινιοράκης (Χανίων), Σάββας (Σερρών)

4ος: Κατοίκος (Αθηνών), VAR: Τζήλος (Λάρισας), ΑVAR: Καλαμπόκης (Αιτ/νίας), Παρατηρητής: Λαμπαδαρίου (ΚΕΔ/ΕΠΟ)

8': .....ο Σάββας υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του Αστέρα Τρίπολης, όμως κακώς το υπέδειξε ΑΜΕΣΑ, γιατί η φάση ήταν οριακή και θα έπρεπε να το υποδείξει μετά την ολοκλήρωση της επίθεσης.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2023/02/blog-post_53.html

 

 

SUPERLEAGUE 2022-23 13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

ΟΦΗ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-1

Διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας), Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), ΣΆΒΒΑΣ (Σερρών), 4ος: Βεργέτης (Αρκαδίας), VAR: Γκορτσίλας (Μακεδονίας), AVAR: Νικολαΐδης (Μακεδονίας), Παρατηρητής: Ιωσηφόγλου (Αθηνών)

7': Κακώς ο ΣΆΒΒΑΣ υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του ΟΦΗ, ήταν οριακά στην ίδια ευθεία και δεν έπρεπε να το υποδείξει ΆΜΕΣΑ, έπρεπε να αφήσει να ολοκληρωθεί η επίθεση και αν έμπαινε γκολ, τότε θα γινόταν έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR.

47': Κακώς ο ΣΆΒΒΑΣ υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του Λεβαδειακού, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

89': Κακώς ο ΣΆΒΒΑΣ υπέδειξε ΑΜΕΣΑ οφσάιντ παίκτη του Λεβαδειακού, ήταν σε κανονική θέση στην ίδια ευθεία.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2022/11/var_0.html

 

 

SUPER LEAGUE 2022-23 11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Σάββατο, Νοεμβρίου 05, 2022

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-0

Διαιτητής: Περράκης (Αθηνών), Βοηθοί: Απτόσογλου (Αθηνών), ΧΡΙΣΤΑΚΟΓΛΟΥ (Χαλκιδικής), 4ος: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής), VAR: Τζοβάρας (Φθιώτιδας), AVAR: Τριανταφύλλου (Αρκαδίας), Παρατηρητής: Λαμπαδαρίου (ΚΕΔ/ΕΠΟ)

51': Ο ΧΡΙΣΤΑΚΟΓΛΟΥ υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του ΠΆΣ Γιάννινα, όμως κακώς το υπέδειξε ΑΜΕΣΑ, η φάση ήταν οριακή και έπρεπε να αφήσει να ολοκληρωθεί η επίθεση (η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, ο Περράκης ευτυχώς δεν το σφύριξε άμεσα πιθανόν να είχε καταλάβει ότι ο βοηθός βιάστηκε να το υποδείξει, που αν έμπαινε γκολ και ήταν σε κανονική θέση ο επιθετικός, το γκολ θα μπορούσε να μετρήσει αφού ο διαιτητής σφύριξε το οφσάιντ που του είχε υποδείξει ο βοηθός, μετά που η μπάλα είχε χτυπήσει στο δοκάρι).

http://sfyrigmata.blogspot.com/2022/11/blog-post_69.html

 

 

SUPER LEAGUE 2022-23 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2022

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΒΟΛΟΣ 0-2

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας) Βοηθοί: Τζιουβάρας (Κοζάνης), ΜΗΝΟΎΔΗΣ (Πιερίας)

4ος: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής) VAR: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής) AVAR: Χριστάκογλου (Χαλκιδικής) Παρατηρητής: Γκαϊτατζής (Δράμας)

Παραφωνία ο βοηθός στο Περιστέρι, κανένα πρόβλημα ο Φωτιάς

30': Κακώς, ο ΜΗΝΟΎΔΗΣ υπέδειξε ΆΜΕΣΑ οφσάιντ τον Οζέγκοβιτς του Βόλου, έπρεπε να το υποδείξει μετά την ολοκλήρωση της επίθεσης, η φάση ήταν οριακή.

63': Κακώς ο ΜΗΝΟΎΔΗΣ δεν υπέδειξε οφσάιντ τον Κλωναρίδη του Ατρομήτου με την ολοκλήρωση της επίθεσης σούταρε την μπάλα στο δοκάρι.

http://sfyrigmata.blogspot.com/2022/10/blog-post_362.html

Σχόλια