Με σφραγίδα Μαρινάκη προοδεύει η Super League: Ομόφωνα οι ομάδες δέχθηκαν τις θέσεις του για την επαγγελματική διαιτησία και για τη μείωση των ποσοστών της ΕΠΟ


Ολη η Super League συμφωνεί με τις θέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς οι ΠΑΕ έχουν αντιληφθεί ότι ο πρόεδρος έχει όραμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με δεδομένο ότι από την πρώτη στιγμή της εκλογής του υποσχέθηκε ότι στόχος του είναι η Λίγκα να μην έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τα άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Για αυτό και στο σημερινό ΔΣ που έγινε με τηλεδιάσκεψη, αν και απουσίασε, όλοι οι εκπρόσωποι των ομάδων τάχθηκαν στο πλευρό του για καλύτερες μέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πιο συγκεκριμένα, όλες οι ομάδες συμφώνησαν η Super League να αναλάβει την υλοποίηση της επαγγελματικής διαιτησίας. Αυτός θα είναι ο στόχος της εξαμελούς επιτροπής (από τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο). Αυτή η επιτροπή θα αναλάβει τις επαφές με την ΕΠΟ, με δεδομένο ότι έχει ψηφιστεί και νόμος για επαγγελματική διαιτησία με ευθύνη της Λίγκας και αν δεν βρεθεί άκρη με την ΕΠΟ θα πάνε το θέμα στην UEFA.

Επίσης, όλες οι ομάδες συμφώνησαν να μειωθούν τα «χαράτσια» που δίνουν προς την ΕΠΟ. Πιο συγκεκριμένα θέλουν να μειωθεί στο 1% απο 5% το ποσοστό που θα καταβάλουν στην ΕΠΟ για τα συμβόλαια παικτών και προπονητών και από μετεγγραφές. Επίσης, θα ζητήσουν η ΕΠΟ να παίρνει 1 %, αντί για 5 %, και στις μετεγγραφές αλλά μόνο στις πωλήσεις και όχι μετά απόκτηση (αγορές) ποδοσφαιριστών. Μάλιστα, χαρακτήρισαν αυθαίρετα αυτά τα …χαράτσια καθώς έχουν θεσπιστεί από την ΕΠΟ ερήμην των ΠΑΕ.

Ολες οι ομάδες της Λίγκας βρήκαν σωστές τις θέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη, για αυτό και συμφώνησαν. Ο πρόεδρος τους Ολυμπιακού και της διοργανώτριας θέλει μια Λίγκα που θα έχει ανάλογη αίγλη με τις μεγάλες ευρωπαϊκές.

Σχόλια