Ξανά απαράδεκτος ο Σιδηρόπουλος, δυο φορές τον έσωσε ο Τσακαλίδης και τον... κρέμασε άλλες τόσες – Μήπως έκλεισε ο κύκλος του διεθνή ρέφερι στη διαιτησία;


-Λάθος διαιτητή και VAR στο 6'.

SUPERLEAGUE 2022-23

PLAY OUT

5η αγωνιστική

Σάββατο 29 Απριλίου 2023

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-2

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Μεϊντανάς (Αχαΐας),

Κούλα (Ξάνθης)

4ος: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

VAR: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

AVAR: Στεφανής (Καρδίτσας)

Παρατηρητής: Νικολακόπουλος (Αθηνών)

6-9': Ο Σιδηρόπουλος σφύριξε πέναλτι υπέρ του Λεβαδειακού όταν ο Μάρτενσον του Παναιτωλικού έκανε απρόσεκτο μαρκάρισμα στο πόδι του Βρακά, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή, όμως έπρεπε να ενημερώσει τον διαιτητή ότι πριν την παράβαση πέναλτι, ο Βρακάς ήρθε από αντικανονική θέση οφσάιντ και έκανε ενεργό συμμετοχή πηγαίνοντας να μαρκάρει τον αντίπαλο του Μάρτενσον για την μπάλα, που του έκανε το πέναλτι. Με την εκτέλεση του έγινε το 0-1. Το λάθος είναι Μεϊντανά και του Τσακαλίδη.

22-24': Οι παίκτες του Λεβαδειακού ζήτησαν κόκκινη κάρτα στον Κολοβό, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και κακώς ο Τσακαλίδης δεν έκανε παρέμβαση στον Σιδηρόπουλο, ο Κολοβός (εκτός φάσης και στην πλάτη του Σιδηροπούλου) έριξε κουτουλιά στο κεφάλι του Λιάγκα του Λεβαδειακού ρίχνοντας τον στο έδαφος (παράβαση κόκκινης κάρτας).

26': Σωστά ο Κούλα υπέδειξε οφσάιντ τον Κολοβό του Παναιτωλικού.

43': Υπήρξε πέσιμο του Καρέλη στην περιοχή του Λεβαδειακού, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR (Τσακαλίδης) και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του Σιδηρόπουλου, δεν υπήρξε κάτι το αντικανονικό.

47': Αρχικά ο Σιδηρόπουλος σφύριξε πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού, καθώς «είδε» ανατροπή του Καρέλη από τον γκολκίπερ Γκροφ, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για μη ύπαρξη πέναλτι, καθώς ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού έπαιξε καθαρά την μπάλα με το χέρι του. Όταν Σιδηρόπουλος είδε την φάση στην οθόνη πήρε πίσω το πέναλτι και ξεκίνησε με ελεύθερο διαιτητή.

69': Σωστά ο Μεϊντανάς υπέδειξε οφσάιντ τον Σενγκέλια του Παναιτωλικού, όμως έπρεπε να το υποδείξει μετά την ολοκλήρωση της επίθεσης, η φάση ήταν οριακή.

72': Ο Σιδηρόπουλος έπρεπε να σφυρίξει φάουλ υπέρ του Παναιτωλικού και κίτρινη κάρτα, όταν ο Νίκας έκανε προβολή με τις τάπες του σηκώνοντας ψηλά το πόδι του ριψοκίνδυνα στον αντίπαλο του. Μετά την συνέχεια της φάσης,  σωστά υπέδειξε κίτρινη κάρτα στον Αποστολάκη του Παναιτωλικού για ριψοκίνδυνο παίξιμο.

90+8’: Οι παίκτες του Παναιτωλικού ζήτησαν πέναλτι σε πέσιμο του Βοΐλη του Παναιτωλικού, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή, δεν υπήρξε κάτι το αντικανονικό.

90+9 - 90+12': Κακώς, ο Σιδηρόπουλος δεν σφύριξε άμεσα πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού όταν ο Μπελμόντ του Λεβαδειακού μάρκαρε απρόσεκτα τον Μάρτενσον, μετά από έλεγχο επιβεβαίωσης που έγινε από το VAR (Τσακαλίδης) σωστά συνέστησε στον Σιδηρόπουλο να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση πέναλτι, όταν είδε την φάση σωστά σφύριξε το πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού που με την εκτέλεση του έγινε το τελικό 2-2.

Με την υπόδειξη του πέναλτι διαμαρτυρήθηκε έντονα αξιωματούχος του Λεβαδειακού και τον απέβαλε με κόκκινη κάρτα.

Αρχικά είχε υποδείξει 7' καθυστερήσεις, σωστά κράτησε επιπλέον καθυστερήσεις, (η παράβαση του πέναλτι έγινε στο 90+8:25").

Σχόλια