Όταν λάθη του Μπριζάρ υπέρ της ΑΕΚ "έγραψαν" μέχρι και στην UEFA!


Ο Γάλλος Ζερόμ Μπριζάρ, ρέφερι της πρώτης κατηγορίας της UEFA, ορίστηκε από τον Μπένετ για να σφυρίξει το ματς της Τετάρτης (3/5) ΑΕΚ-Ολυμπιακός, για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Ο 37χρονος διαιτητής, ο οποίος είναι διεθνής από το 2018 και έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να σφυρίξει παιχνίδι της Λίγκας, όμως έχει ξανάρθει για να σφυρίξει ευρωπαϊκό παιχνίδι της ΑΕΚ και για τη διαιτησία του τον…. έκραξαν μέχρι και την UEFA!

Στις 15 Αυγούστου 2019 ο Μπριζάρ είχε διαιτητεύσει ΑΕΚ-Κραϊόβα 1-1 για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και έκανε λάθη υπέρ της. Στο 67’, μετά το 1-1 δεν δόθηκε πέναλτι σε χέρι του Σιμόες, ο οποίος το είχε απλωμένο και η μπάλα, σε ευκαιρία των Ρουμάνων, κατέληξε στον Μπάρκα. Επίσης, στο 57’, πριν από το 1-1 δεν μέτρησε γκολ της Κραϊόβα ως οφσάιντ, αν και ο επιτιθέμενος καλύπτονταν πάλι από τον Σιμόες.

Τα φάλτσα αυτά επιβεβαίωσε και ο παρατηρητής του Γάλλου ρέφερι ο Ολλανδός Γιάπ Ούιλενμπεργκ, ο οποίος τότε ήταν μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA, με δηλώσεις του σε εφημερίδα της χώρας του: «Ήμουν σε έναν αγώνα του Europa League την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα και ένα γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ που δεν ήταν σε καμία περίπτωση. Αν αυτό συνέβαινε στα πλέι οφ του Champions League θα ήταν τρελό».

Ο Μπριζάρ σφυρίζει αγώνες του Europa League αλλά μπαίνει και VAR στους Γάλλους ελίτ (Τουρπέν, Μπαστιάν, Λετεξιέ). Ηταν VAR του Τουρπέν στον περσινό τελικό του Champions League Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-1. Επίσης, είχε τον ίδιο ρόλο στον περσινό προημιτελικό του Europa League Ρέιτζερς-Μπράγκα που σφύριξε ο Λετεξιέ και τον βαθμολόγησε ο Τριτσώνης (Αθηνών), όπως και στο ματς Μπάγερ Λεβερκούζεν-Αταλάντα (17/3/22) για την ίδια διοργάνωση που σφύριξε ο ίδιος διαιτητής και βαθμολόγησε ο Βασάρας.

Ο 37χρονος Γάλλος ρέφερι έχει εμπειρία από ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Στις 28/6/20 είχε έρθει στην Ελλάδα ως VAR του Τουρπέν, σε ματς της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν νικήσει 2-1.

 

 

 

Σχόλια