Απαράδεκτος: Ντροπή για τον Γκορτσίλα η κίτρινη κάρτα στον Κανός



SUPER LEAGUE 2022-23

22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 6-1

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Πετρόπουλος,

Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

4ος: Ευαγγέλου (Αθηνών)

VAR: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

ΑVAR: Σαμοΐλης (Αθηνών)

Παρατηρητής: Μπίκας (Χαλκιδικής)

1': Σωστά ο Τριανταφύλλου υπέδειξε οφσάιντ τον Γκάρι Ροντρίγκες.

32': Υπήρξε πέσιμο του Φορτούνη στην περιοχή πέναλτι του Παναιτωλικού, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή. Ο Ντίας στο τάκλιν έπαιξε την μπάλα και στην συνέχεια υπήρξε μια επαφή που κρίνεται φυσιολογική, (αυτά τα πέναλτι δίνονται μόνο στην ΑΕΚ, αφού σε παρόμοιες επαφές σε μαρκαρίσματα που έγιναν σήμερα δόθηκαν πέναλτι υπέρ της).

40': Κακώς ο Τριανταφύλλου υπέδειξε φάουλ σε βάρος του Γκάρι Ροντρίγκεζ, η επαφή που είχε με τον αντίπαλο του ήταν φυσιολογική.

68': Ο Γκορτσίλας τήρησε το γράμμα και όχι το πνεύμα του κανονισμού. Για αυτό και εκτέθηκε. Ο Θεσσαλονικιός ρέφερι πέδειξε κίτρινη κάρτα στον Κανός γιατί στον πανηγυρισμό του γκολ σήκωσε την φανέλα του πάνω από το κεφάλι του. Ηταν η αφιέρωση του Ισπανού στη μνήμη της μητέρας του που έχασε πριν από τον ημιτελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ. Μετά την κάρτα ο Γκορτσίλας τού έδωσε το χέρι του, δείχνοντας ότι ήταν υποχρεωμένος να τηρήσει τον κανονισμό. Ομως, ας μην την έβγαζε κι ας τιμωρούνταν.

74’: Ο Γκορτσίλας σωστά σφύριξε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού όταν τερματοφύλακας του Παναιτωλικού Κοντογιάννης ανέτρεψε τον Κανός, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR (= Τζοβάρας) και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή.

82': Ο Τριανταφύλλου υπέδειξε οφσάιντ τον Νταγκό του Παναιτωλικού, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (άουτ).

83': Ο Γκορτσίλας έπρεπε να υποδείξει κίτρινη κάρτα στον Κολοβό για αντιαθλητική συμπεριφορά κράτησε τον αντίπαλο του, στο ίδιο λεπτό ο προπονητής του τον έκανε αλλαγή.

90+3’: Σωστά ο Τριανταφύλλου υπέδειξε οφσάιντ τον Νταγκό του Παναιτωλικού, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση με την επίτευξη του γκολ και σωστά ακυρώθηκε.

Σχόλια