Και οι… μαϊμούδες σηκώνουν τα χέρια ψηλά: Έσπασε κάθε κοντέρ το πέναλτι που έδωσαν στον Παναθηναϊκό οι Φωτιάς, Σιδηρόπουλος – Το όγδοο φετινό!


-Ο Παλάσιος στο πέναλτι-φάντασμα έχει καταλάβει ότι η επαφή με τον Σιέλη είναι φυσιολογική, με αποτέλεσμα να πέσει, να σηκωθεί και να ξαναπέσει!



Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησαν ο διαιτητής Φωτιάς (Πέλλας) και ο VAR Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) στο ματς Παναθηναϊκός-Βόλος 2-0. Ο πρώτος φαντάστηκε πέναλτι του Σιέλη στον Παλάσιος στο 67’ και ο Σιδηρόπουλος το επιβεβαίωσε. Ετσι ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-0 με ανύπαρκτο πέναλτι!

Αυτό ήταν το όγδοο πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Παναθηναϊκού την τρέχουσα σεζόν! Το σημερινό είναι η αποθέωση της αστειότητας. Ο Παλάσιος βρέθηκε στο έδαφος αφού κοντραρίστηκε σώμα με σώμα με τον αντίπαλό του. Επίσης, ο Σιέλης έχει βρει και τη μπάλα, ενώ ο Παλάσιος έχει αρχίσει να πέσει με το πού τον πλησιάζει! Επίσηςέχει καταλάβει ότι η επαφή με τον Σιέλη είναι φυσιολογική, με αποτέλεσμα να πέσει, να σηκωθεί και να ξαναπέσει!

Η φάση βγάζει πολύ γέλιο. Φαίνεται πως έπιασαν τόπο οι διαμαρτυρίες του Παναθηναϊκού που ζήτησε πέναλτι στο 40’!

Ο Σιδηρόπουλος ως VAR, φέτος, έδωσε ένα ακόμη αστείο πέναλτι στον Παναθηναϊκό που επίσης ήταν για γέλοια:

7η αγωνιστική ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-0

Διαιτητής: Παπαδόπουλος VAR: Σιδηρόπουλος

Το πιο γελοίο πέναλτι δόθηκε υπέρ του Παναθηναϊκού με παρέμβαση του Σιδηρόπουλου (= VAR) στον διαιτητή Παπαδόπουλο στο 76’. Αρχικά, ο Παπαδόπουλος έδωσε σωστά επιθετικό φάουλ του Αϊτόρ στον Τζουκάνοβιτς, όμως ο Σιδηρόπουλος τον κάλεσε στην οθόνη για να δώσει ανύπαρκτο πέναλτι στον Παναθηναϊκό. Παρόλα αυτά, ο Αϊτόρ είναι αυτός που έκανε αντικανονικό μαρκάρισμα από πίσω. Αν ο Τζουκάνοβιτς δεν είχε δει κίτρινη κάρτα σε αυτή τη φάση δεν θα είχε αποβληθεί μετά από λίγα λεπτά.


Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΟΥΤΙΑ:

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΒΟΛΟΣ:



SUPER LEAGUE 2022-23

23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΒΟΛΟΣ 2-0

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)

Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νίας),

Νικολαΐδης (Μακεδονίας)

4ος: Μαλούτας (Ημαθίας)

VAR: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

AVAR: Νικολακάκης (Λασιθίου)

Παρατηρητής: Καρατζάς (Εύβοιας)

 

1': Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Γκάγκι του Βόλου, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή, το χέρι του το είχε μπροστά και κοντά στο σώμα του (η θέση του χεριού/βραχίονά του, δικαιολογείται από την κίνηση του σώματος του παίκτη κατά τη συγκεκριμένη φάση).

6': Σωστά ο Κωσταράς υπέδειξε οφσάιντ τον Χουάνκαρ του Παναθηναϊκού.

37': Υπήρξε πέσιμο του Κούτσια του Βόλου στην περιοχή του Παναθηναϊκού, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR (Σιδηρόπουλος) και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή (Φωτιάς), υπήρξε μια επαφή με το χέρι του Βαγιαννίδη του Παναθηναϊκού στον ώμο και στήθος του Κούτσια που κρίνεται φυσιολογική. (Τέτοιου είδους επαφές δίνονται πέναλτι μόνο υπέρ του Παναθηναϊκού και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων σε βάρος του Ολυμπιακού).

40': Υπήρξε πέσιμο του Παλάσιο ςτου Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βόλου, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και κακώς συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή, έπρεπε να συστήσει στο διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση πέναλτι. Ο Σι, παίκτης του Βόλου, μάρκαρε αντικανονικά από πίσω τον Παλάσιος, χωρίς να έχει καταφέρει να παίξει την μπάλα και στην συνέχεια ο τερματοφύλακας πέφτει κι αυτός πάνω στον Παλάσιος, κάνοντας τον σάντουιτς.

48': Κακώς ο Νικολαϊδης υπέδειξε οφσάιντ τον Χουάνκαρ του Παναθηναϊκού, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση (σουτ άουτ).

50': Ο Φωτιάς απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Σι του Βόλου για ριψοκίνδυνο παίξιμο. Την πρώτη την είχε δείξει στο 2! Σπάνιες περιπτώσεις να βγαίνουν κάρτες τόσο νωρίς, με εξαίρεση τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού.

60': Στην φάση του 1-0, σωστά ο Νικολαϊδης δεν υπέδειξε οφσάιντ.

63': Υπήρξε πέσιμο του Χουάνκαρ του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βόλου, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή, καθώς υπήρξε μια ελαφριά επαφή που κρίνεται φυσιολογική (τέτοιες είδους επαφές σφυρίζονται υπέρ του Παναθηναϊκού, μόνο όταν είναι σε βάρος του Ολυμπιακού).

67': Κακώς ο Φωτιάς σφύριξε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από τον Σιδηρόπουλο και κακώς συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή, έπρεπε να του συστήσει να κάνει ανασκόπηση της φάσης, ο Σιέλης του Βόλου έχει καταφέρει να παίξει την μπάλα και στην συνέχεια ο Παλάσιος του Παναθηναϊκού είναι που δημιουργεί την επαφή πάνω στο σώμα του Σιέλη, με αποτέλεσμα να πέσει στην συνέχεια στο έδαφος για να κερδίσει το πέναλτι. Ο Παλάσιος στο πέναλτι-φάντασμα έχει καταλάβει ότι η επαφή με τον Σιέλη είναι φυσιολογική, με αποτέλεσμα να πέσει, να σηκωθεί και να ξαναπέσει! Με την εκτέλεση του πέναλτι έγινε το 2-0.

81'- 84': Κακώς ο Νικολαϊδης δεν υπέδειξε οφσάιντ τον Χουάνκαρ του Παναθηναϊκού, που στην συνέχεια ζήτησε πέναλτι, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά ενημέρωσε τον διαιτητή ότι πριν το πέσιμο υπήρξε παράβαση οφσάιντ, αφού είδε ο διαιτητής την φάση στην οθόνη σωστά σφύριξε το οφσάιντ που κακώς δεν είχε υποδείξει ο βοηθός.   

 

 

Σχόλια