Μια… τραγωδία η διαιτησία στο Αγρίνιο, με λάθη κατά του Ατρομήτου: Απαράδεκτοι οι Μαλούτας, Γκορτσίλας, Νίκζας


SUPER LEAGUE 2022-23

16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-0

Διαιτητής: Μαλούτας (Ημαθίας)

Βοηθοί: Τζιουβάρας (Κοζάνης),

Νίκζας (Λάρισας)

4ος: Βεργέτης (Αρκαδίας)

VAR: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

AVAR: Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής)

Παρατηρητής: Δάλλας (Ηπείρου)

-Ο Μαλούτας ήταν τέταρτος διαιτητής στο ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-1 και δεν ειδοποίησε τον Τζήλο για να δείξει την απευθείας κόκκινη κάρτα στο πάτημα του Κούρτιτς στον Γκονζάλες του Ατρομήτου. Γιατί, όπως φαίνεται στο βίντεο, γύρισε το κεφάλι του αλλού;

-Επανάφεραν τον Μαλούτα στη Super League σε ηλικία 38 ετών!

-Ο δε Νίκζας που μας τον ανέβασαν τον Σεπτέμβριο για ταλέντο έχασε τελείως τη φάση του 59’, γεγονός απαράδεκτο για βοηθό της Σούπερ Λίγκας.

 

21' - 24': Σωστά ο Μαλούτας απέβαλε τον Γιαννιώτη, όταν ανέτρεψε έξω από την περιοχή τον Σενγκέλια που είχε φύγει στην πλάτη της άμυνας του Ατρομήτου, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή, υπήρξε αποστέρηση προφανής ευκαιρίας για γκολ. Επίσης υπήρξε από το VAR  και έλεγχος για οφσάιντ και σωστά συμφώνησε με τον Νίκζα, ο Σεγκελια δεν ήταν σε θέση οφσάιντ. Και οι δύο ποδοσφαιριστές τραυματίστηκαν και δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες.

30': Σωστά ο Νίκζας υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του Παναιτωλικού.

33': Κακώς ο ίδιος βοηθός υπέδειξε οφσάιντ τον Καρέλη του Παναιτωλικού, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση.

52': Υπήρξε πέσιμο παίκτη του Ατρομήτου στην περιοχή πέναλτι του Παναιτωλικού, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR (=Γκορτσίλας) και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του Μαλούτα, δεν φαίνεται να υπήρξε κάτι το αντικανονικό.

58': Κακώς ο Μαλούτας δεν σφύριξε φάουλ σε βάρος του Ντίας του Παναιτωλικού για ριψοκίνδυνο παίξιμο στο πρόσωπο του αντιπάλου του, εδώ έπρεπε να βοηθήσει τον διαιτητή και ο Νίκζας που ήταν κοντά στην φάση, καθώς ο επιθετικός του Ατρομήτου Γκονζάλες που δέχτηκε το χτύπημα στο πρόσωπο διαμαρτυρήθηκε έντονα στον βοηθό και του υπέδειξε κίτρινη κάρτα.

59': Κακώς Μαλούτας δεν σφύριξε φάουλ υπέρ του Κιάρτανσον, τον οποίο ανέτρεψε ο Λάρσον. Αν είχε σφυρίξει το φάουλ θα έπρεπε να αποβάλλει τον αμυντικό του Παναιτωλικού για αποστέρηση προφανής ευκαιρίας για γκολ, ο βοηθός ήταν σε λάθος θέση είχε μείνει 10 μέτρα πίσω από τον τελευταίο αμυντικό και δεν βοήθησε τον διαιτητή όπως θα έπρεπε, επίσης ο Γκορτσίλας έπρεπε να παρέμβει και να συστήσει στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης.

60': Σωστά ο Τζιουβάρας υπέδειξε οφσάιντ παίκτη του Παναιτωλικού.

62': Ο Μαλούτας έπρεπε να αποβάλλει τον Φλόρες του Παναιτωλικού για σοβαρό επικίνδυνο παίξιμο με τις τάπες του στο πόδι του Κιάρτανσον, δεν υπέδειξε ούτε κίτρινη κάρτα, ο VAR (Γκορτσίλας) έπρεπε να παρέμβει και να συστήσει στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης.

63': Κακώς ο Νίκζας υπέδειξε άουτ υπέρ του Παναιτωλικού, ενώ έπρεπε κόρνερ υπέρ του Ατρομήτου.

 

Σχόλια