ΟΦΗ-ΠΑΟΚ: Βοηθοί σαν τον Βεργέτη μπορούν να τινάξουν το ματς στον αέρα – Θετική επανεμφάνιση Καραντώνη που σωστά δεν έδωσε πέναλτι στο 34’


-Στον Καραντώνη έβαλαν τον έναν βοηθό από την Ημαθία αλλά ο Βεργέτης (Αργολίδας) ταξίδεψε από την Αρκαδία για να εκτεθεί!
-Δεν υπήρχαν άλλοι βοηθοί και έπρεπε να ταλαιπωρήσουν τον Βεργέτη;

 

SUPERLEAGUE 2022-23

18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 0-0

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημθίας),

Δημ. Βεργέτης (Αργολίδας)

4ος: Κατοίκος (Αθηνών)

VAR: Παπαπέτρου (Αθηνών)

ΑVAR: Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

Παρατηρητής: Ταπατζάς (Θράκης)

 

2’-3’: Κακώς ο βοηθός Δημήτρης Βεργέτης υπέδειξε με μεγάλη καθυστέρηση οφσάιντ τον Ολιβέιρα του ΠΑΟΚ. Επρεπε να σηκώσει τη σημαία του, όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση στο πρώτο σουτ που η μπάλα κατέληξε στο κάθετο δοκάρι (το δοκάρι σημάδεψε ο Ολιβέιρα που ξαναπήρε τη μπάλα) και όχι μετά από τρία σουτ προς στην εστία του ΟΦΗ, καθώς και στο τέλος η μπάλα παίχτηκε από παίκτη του ΠΑΟΚ που δεν κατάφερε να σουτάρει και αυτός στην εστία γιατί έχασε το κοντρόλ και κατέληξε η μπάλα άουτ. Έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και σωστά συμφώνησε με την απόφαση του βοηθού, ο επιθετικός του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της επίθεσης ήταν σε αντικανονική θέση και αν υπήρξε παίξιμο της μπάλας με το χέρι από αμυντικό του ΟΦΗ στο τρίτο σουτ, είναι ως μη γενόμενο.

Συμπέρασμα: Ο Βεργέτης αποδείχθηκε επικίνδυνος και ο Μάνταλος θα πρέπει να του κάνει ειδικά σεμινάρια. Η καλύτερα να τον στείλουν σπίτι του, καθώς δεν είναι δυνατόν να περιμένει στο 3ο, 4ο σουτ προς στην εστία, ώστε να σηκώσει τη σημαία για υπόδειξη οφσάιντ. Αλήθεια, τι θα έκανε ο βοηθός αν η μπάλα είχε καταλήξει στα δίχτυα; Θα δούλευε τον κόσμο; Κακώς, είναι στον πίνακα, πρέπει να πάει σπίτι του.

34': Οι παίκτες του ΠΑΟΚ ζήτησαν πέναλτι για χέρι αμυντικού του ΟΦΗ σε σουτ του Σβαμπ προς στην εστία, ο Καραντώνης ζήτησε να περιμένουν να μην επαναρχίσει το παιχνίδι. Ακολούθησε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR και ενημέρωσε σωστά τον διαιτητή ότι δεν υπήρξε παίξιμο της μπάλας με το χέρι.

 50': Σωστά ο Βεργέτης υπέδειξε οφσάιντ τον Μπαλογιάννη του ΟΦΗ.

62': Σωστά ο Καραγκιζόπουλος υπέδειξε οφσάιντ τον Κωνσταντέλια του ΠΑΟΚ.

66': Σωστά ο ίδιος βοηθός υπέδειξε οφσάιντ τον Σάστρε και σωστά ακυρώθηκε το γκολ που πέτυχε ο Αγκουστο του ΠΑΟΚ, μετά και από τον έλεγχο επιβεβαίωσης από το VAR.

81': Ο Καραντώνης έπρεπε να σφυρίξει φάουλ σε βάρος του Ίνγκασον του ΠΑΟΚ όταν μάρκαρε αντικανονικά τον Ντίκο του ΟΦΗ, αν το είχε σφυρίξει θα έπρεπε να υποδείξει και κίτρινη κάρτα στον Ίνγκασον, γιατί ανέκοψε την υποσχόμενη επίθεση.

 

Σχόλια